Hata Kina!

Människorna i Kina är ju så jäkla hemska! De har t ex länge satt ut flickebarn att dö eftersom de bara vill ha pojkar. Smarta som de är tänkte de inte långsiktigt. Givetvis gav detta efter en tid ett underskott av kvinnor i samhället och detta genererade till ofantligt många kidnappningar av just kvinnor. Dumma små kineser, vet ni inte att det krävs en man och en kvinna för att fortplantning?
 
Sen har vi det här med djurplågeri. Det är dom jäkligt duktiga på. Snubblade in på en sida som berättar vad de gör med björnar:

"En björn som fångas av krypskyttar har mindre än 60 procents chans att överleva den metod som används när man tappar björnens galla. Utan bedövning skärs ett hål i björnens mage så att gallan kan tappas två gånger per dag via en kateter. Björngallan används sedan i traditionell kinesisk medicin (TKM).


I det vilda lever en björn i upp till 25 år. I stället kan den nu se fram emot att leva 10 år i en bur så liten att den inte ens kan vända sig. I buren tvingas den ligga i sin egen avföring - undernärd, stressad och i ohyggliga smärtor.


Björnfarmer är helt lagliga i Kina. Det är dessutom en mycket lukrativ bransch - men helt onödig. Det finns många alternativ inom TKM som har precis samma effekter som björngalla sägs inneha. Men trots detta misshandlas 9000 björnar varje dag så att deras galla kan användas i schampo, vin och te."


9000 björnar. 9000!! Istället för att man skulle ta 9000 kineser och stoppa dem i en bur, skära upp ett hål i deras mage och tömma dem på galla. Hur fan kan dom göra så?!

Jag kommer nu att donera 100 kr / månaden för att hjälpa WSPA att stoppa grymma aktioner mot djur, de hjälper inte bara björnarna i Kina utan djur i nöd världen över. Förutom detta stödjer jag även IM människohjälp varje månad och jag är stolt över att kunna dra mitt strå till stacken. Om du också vill hjälpa djuren, kolla in hemsidan för mer info; http://www.wspa.se/ eller hoppa direkt till donationssidan: https://payment.architrade.com/shoppages/4205634/betalingerSE/payment.pml

Kom ihåg, även ett litet bidrag spelar roll. "Många bäckar små". Om du tycker att djurplågeri är fel, gör något åt det då!


Från hemsidan:


WSPA använder månatliga donationer till att finansiera kampanjer för att stoppa misshandeln av björnar och andra djur.

När du stödjer WSPA lovar vi att:
  • bruka ditt stöd ansvarligt och med omtanke.
  • behandla personuppgifter enligt PUL (personuppgiftslagen).
  • arbeta professionellt och sträva efter att använda oss av de bästa framgångsmetoderna.
  • alltid vara öppna inför hur vi bäst använder ditt stöd.
  • fortsätta kämpa mot misshandel av djur världen över.



 
Citat från WSPA's hemsida



"De allra flesta av världens länder har oönskade hundar och katter i gatorna. Faktum är att kring 75 % av världens hundar inte har ägare"

"Grisar blir slagna med järnrör och slaktas vid fullt medvetande genom att deras hals blir avskuren. Det är scenariet i WSPA:s nya filminspelning från olika slakterier i Taiwan. WSPA lägger nu press på regeringen i Taiwan för att stoppa misshandeln."


"Inspelningarna visar australiensiska får som bundits fast på biltak, som hänsynslöst kastas av bilarna och som försöker slippa undan genom trafikerade gator med sammanbundna ben. De visar också får som brutalt slaktas genom att man skär halsen av dem med oskarpa knivar - tillvägagångssätt som bryter mot avtal som Egypten ingick med Australien om i oktober 2006, om behandling och slaktning av australiensiska djur i utlandet."


© WSPA

"EU:s kommissionär för djurskydd, Markos Kyprianou, föreslog i veckan (20 november) ett förbud mot import, export och handel med hund- och kattpäls i hela EU. Hund- och kattpälsen framställs i huvudsak i Asien, där djuren lever under oförsvarbara förhållanden och avlivas med mycket smärtfulla metoder."









"Norges egna uppgifter har visat att 1 av 5 valar inte dör inom kort tid, utan att en del valar först dör efter en hel timme. WSPA och WDCS understryker att det inte finns något humant sätt att döda en val på i havet och uppmanar Norge till att lägga ner det kommersiella valprogrammet."
 
© WSPA
Björnens nos är nästan av!!
Som tur är räddades denna björnen av WSPA och mår idag bra.



Dalleballe, du får vänta med att få vara med i mitt inlägg.. Du får vara med i nästa!

Å Magnus. Jag älskar dig.

Over and out.








Fokusera på det positiva!

Go kväll!

Nu var det ett tag sedan man skrev som vanligt.. Men internet har inte funkat å sen har jag inte orkat skriva hos Mange! Fick tillbaka internet idag. Det var fel på routern!

Hoppas att det går bra för dig på din blinddate Bea :)

Jag vet nu hur min första tatuering ska se ut! Har planerat min andra också, men denna ska jag göra först och med 100%-säkerhet. En avbild av min mamma, klippan i mitt liv. Ska ta en bild från när hon var ung och sedan pränta in henne forever :) Det är en tatuering man inte kan ångra. Tänker dock inte avslöja för päronen förrän efteråt. Mamma kommer nog bli ganska överraskad! Jag vill tatuera in henne eftersom hon ger mig styrka och bryr sig om mig mer än någon annan. Å jag känner likadant för henne!

Igår på jobb hände lite upplyftande saker. Vår vaktmästare Ali var så söt. Han sade att jag alltid var trevlig och glad, att jag var jättevacker och hans favorit på stället. Skönt å höra i svåra tider..

Sedan betjänade jag två tjejer. Så säger den ena tjejen;

- Du är så himla vacker! Förlåt, men jag var tvungen att säga det.
- Åh, tack så mycket!
- Jag frågade min kompis här om jag skulle säga något eller ej och hon avrådde mig. Men jag ville säga det. Du har ett speciellt utseende, du är väldigt vacker. Ta inte illa upp, jag menar bara väl.
- Jag tar verkligen inte illa upp, tack för att du sade det. Har det lite jobbigt just nu så jag behövde det. Tack.

Gud vad sött. Så lustigt att hon väljer att säga det när jag inte mår tipptopp.

Alla på jobb har varit så gulliga mot mig. Man känner att de riktigt bryr sig. Många som man inte trodde skulle göra det. I love you guys!

Var hos frissan i tisdags och blev nöjd :) Ingen superstor skillnad, men jag fick den skillnaden jag ville ha. Tror jag ;) Nöjd är jag iaf! Tyvärr klippte hon topparna, vilket hon givetvis skulle. Å det är ju inte mycket som klipps bort, men känns ju så! Jag som tyckte att mitt hår hade blivit långt igen.. haha. Men aja, det ska ju växa i sinom tid. NU går bra!

Jag vet mitt värde. Det är högt. Jag är bra! Haha. Frågan är om ni vet det? Några av mina egenskaper;

Jävligt bra
Glad och fnittrig
Söt och sexig
Omtänksam
Fin
Trevlig
Social
Oblyg
Sprallig
Kärleksfull
Öppen
Hardworking
Ger allt
Ärlig
Självmedveten
Bra i sängen
Vegetarian
Impulsiv


Emma, min solstråle. Din puls blev riktigt fin! En kvarts smärta var den nog värd! Å tack för att du är en riktig kompis.. (tänker ni på OLW-reklamen nu?)

Marie, min lilla ängel. Alltid snäll och go! Tack för att du lät mig sova hos dig och dricka mig berusad på rödvinet du fått av mig.. Som tur är gillar du inte rödvin! Vilket jag inte visste om när du fick det som present..

Bea, du är min själsfrände. Det hade jag ingen aning om.. Men du är iaf helt underbar. Love you.

Å bredvid mig ligger en av de sötaste pärlor. Å ser sjukt söt ut. Hon är glad för att mamma är tillbaka igen! Mitt nya halsband älskar hon att bita i och som alltid; att slicka mig i örat. Jag är inte så förtjust i det sistnämnda men det finns värre saker!



Max var också jättegullig häromdagen. Han såg att jag var ledsen och kom då bort till mig, tryckte sig intill mig. Kändes verkligen som att han försökte trösta mig. Det hade jag aldrig trott. Så därför var det extra fint. Lilla nallebjörnen..


Å inatt har jag faktiskt sovit! Fan vad skönt det var. Har t.o.m ätit idag. Nästan som vanligt!

Mor, far och jag tog en liten runda till Hyllinge idag, Bauhaus. Skulle köpa lite småsaker till mitt badrum som snart är färdigt! Ja, tack. Jag vill ha tillbaka mitt rum. Å inviga mitt badkar.. Fan vad najjs det ska bli! :)

På vägen hem körde vi inom en bokoutlet. Köpte tre böcker, varav en "Fab 5-boken". Ska lätt använda mig av den vad gäller inredning. Lite smarta tips å så.. Sen två "vanliga" böcker som ska bli spännande att läsa!

Nu ska jag lämna datorn, mysa med katten, kolla lite tv och läsa lite. Danne kommer kanske förbi sen och hälsar på efter sin lilla "krogrunda". Om jag inte somnat. Kanske somnar så snabbt jag landar i sängen. Får nog ses en annan dag! Trött.

Så än är inte kvällen över.

And you know who - saknar dig och jag tror verkligen att vi kan lappa ihop det här. All you need is love! Fokusera på det positiva med oss, inte det negativa. Du kan lita på mig, kom ihåg det! M&M är smaskens.


Puss på er alla.

Det var en gång en liten mussla som hette..

Saknar min Mange.. Å han har bara varit borta i en dag! Illa.. Men det är ju så tråkigt att borsta tänderna ensam, så tråkigt att vi inte äter frukost och läser HD tillsammans i ditt kök, att vi inte ligger tillsammans i sängen.. Har ju Sussan i sängen här, men hon är ju inte lika kelen :O) Å sen att jag bor på pappas kontor! (Pga "ombyggnaden" av mitt rum). Näädu, det här går inte! Ska åka till din lägenhet imorgon eller på tisdag. Känns ju som hemma för mig nu..



Annars så fyller pappa år idag; Grattis!
Han fick några dvd-filmer av mig, "- Det finns ju inget roligt på tv längre". Så dom kommer nog väl till pass!
Sen fick han cigarrer, skjorta och bok av mamma. Å givetvis frukost på sängen.. Tradition!



Far och Dotter (gammal bild)


Ikväll blir det lite middag å fest. Tåårta! :) Med vit choklad-ngnting, som mamma bakat. Får dock hoppas att jag lyckas hålla mig vaken då jag inte kunde sova imorse. Antagligen lider jag av att inte ligga i Magnus säng. Jag vet, dagens i-landsproblem. Livet är allt bra hemskt!

Hursom vaknade jag väl runt sextiden och sedan låg jag och somnade och vaknade var 5:e minut. Så 06.50 gav jag upp striden å tände lampan. Så gissa om jag var skittrött när vi skulle gratta pappa vid nio-tiden. Men inte fan har jag kunnat sova efter det! Haha. Ska försöka snart, innan jag ska gå ut med hunden. Kommer trots allt två små systersöner som har nog med energi att slå omkull en, så måste samla lite krafter! 


Har precis pratat med Lee. Vi har legat i osämja ett tag nu men det verkar vara slut med det. Känns skönt! Vi kom fram till att vi är som två små musslor; vi håller gärna vårt skal stängt i rädslan att fara illa.

Nej, hörrni. Nu ska den här musslan fixa ngt å käka innan tuppluren.
Puss å kram




Dagens musselcitat


"Är man född mussla så är det svårt!"



"I de mest svåröppnade musslorna gömmer sig de vackraste pärlorna."


"Vill du öppna min mussla? ;)"


 "Inte tänker jag öppna upp och blotta mig!" 


"Jag är en riktig pärla, tro mig."


"Om du stänger så kan jag inte komma in."


"Ska jag visa min pärla?"





"Det är insidan som räknas"


RSS 2.0