Smink, smink, smink.. Nämnde jag smink?

Aloha!
Här sitter en sjukt trött Marlene efter en hård vecka.

I måndags började skolan och det var väldigt spännande. Alla tjejer är jättehärliga! Gulliga och snälla, inte vad man föreställt sig. Vi fick vår sminkväska, helt underbart! Jag stod och hoppade av glädje, om jag hade kunnat hade jag gjort en volt. Lektionen handlade mest om varför vi går denna utbildningen och vad vi har för drömmar i framtiden. På tisdagen skulle vi dock sminka för första gången. Det var svårt att hålla sig så länge med den smink-fullproppade väskan.. Som btw är värd 23000kr inkl innehåll!

Vi behöver sminkmodeller mån-fre, vilket kan vara en utmaning. Eftersom vi slutade vi 14.15 på måndagen och jag skulle börja jobba kl 15, så hann jag inte ta fler än två nummer från vår modellpärm. Denna pärm innehåller anmälningar från människor som vill vara modeller hos oss. Det slutade med att jag inte fick någon modell, även jag frågade hur många som helst på Waynes. Ingen kunde komma på morgondagen och jag var lite deppig pga detta.

På tisdagen var det dags öppna väskan och sätta igång med sminkeriet! Eftersom jag inte hade någon modell skulle jag sminka någon annan på kursen som inte heller fått tag i någon och hon mig. Men vi var tre stycken som stod utan modell vilket ledde till att jag sade att jag kunde sminka mig själv. Även om det inte kändes så roligt! "Som tur var", var Maddes modell sjuk och därmed kunde vi sminka varandra. Det var superkul och man kunde knappt vänta tills onsdagen.. Då jag skulle få sminka min första modell! Denna veckan har vi jobbat med studiofoundation som används när man tar foton, är med i tv eller liknande. Inget som man bär vardagligt. Detta innehåller också läran om hur man plockar bryn, täcker över finnar, blemmor osv, samt att framhäva kindben, göra näsor smalare, korrigera så att dragen blir symmetriska och fylla i läppar med penna och färg. Man korrigerar som fasiken, skulpturerar om ansikten. Så nu vet man att de flesta modeller, kändisar osv bara är sminkade och inte alls så snygga som de ser ut att vara. HA! 

På onsdagen kom en tjej som heter Emma, som jag haffade på Waynes. Tyvärr glömde jag att ta en before-bild, men såhär blev resultatet:



På tisdagen lärde vi oss att lägga basen, dvs rengöring, brynplock, concealer, foundation och puder.
Ni skulle ha sett hennes bryn före plockningen, en bra plockning är som ett ansiktslyft. Hon var mycket nöjd! Här utan mascara.



Med mascara, annars ingen skillnad.







På torsdagen kom en tjej som hette Jenny. Vi gjorde först det vi gjort förgående dag, fast vi byggde på med shading och highlightning. Därefter fixade jag hennes läppar.

Before - utan smink


Efteråt: Silikoninjkektion? Lägg märke till att munnen är korrigerad, före sminkningen var den inte symmetrisk. Näsan ger intryck av att blivit rakare, smalare.


Profilbild

Utan pannband, i vardagsoutfit.


Det har varit tuffa dagar då vi har en massa läxa, ska fixa modeller och när jag jobbar hinner jag ingenting. Kommer hem sent, vid 22.30. Sent på torsdagkväll skulle jag öva på Caroline, Rogers dotter som bor tvärs över. Det fick sina konsekvenser.. Jag var trött och det gick helt enkelt utför. När det först blev fel, suddade jag. Men sen när jag skulle rätta till det så blev det ännu värre. Detta slutade med att jag började asgarva, för hon såg inte klok ut! När hon fick se sig i spegel så förstod hon. Vi skrattade så att vi grät!


Geisha? Eller för många plastikoperationer kanske?

Don't you just love those lips?

På fredagen skulle vi sminka killar för första gången. Det var skitkul! Fick en underbart trevlig kille vid namn Max (is it a sign?) som jag pratade oavbrutet med i över tre timmar. Kan nog bli en bra vän det där! Han var så nöjd att han inte visste vart han skulle ta vägen. Killar har ett ben mellan brynen som vi tjejer inte har. När man plockar bort håret där framhävs benet och de ser manligare ut. Tro't eller ej! Max tror det iaf. Han funderade på att anställa mig.. Sminkningen var han också nöjd med, så pass att han tänker börja sminka sig. Det kommer fler tillfällen då vi ska sminka killar och då ville han gärna ställa upp. Perfekt!!

Tyvärr har jag inga bilder på honom eftersom jag inte hade Rogers kamera med mig till skolan då. Men jag lånade en kamera på plats och väntar bara på att få bilderna skickade till mig. Så de läggs förhoppningsvis upp i nästa inlägg, tillsammans med bilder på väskan osv. Har köpt en egen d-kanmera nu, en roooosa :) Hihi!

Nu ska jag äntligen sova.
Puss och kram till alla mina små änglar där ute!

Speciellt en massa kärlek till min mamma som är så underbar!! Älskar dig.

Parantes: Du, Lee! Jag kommer inte att skriva varje dag.. Orkar inte, hinner inte :( Du får ringa. Om vi hinner prata ;) haha! pöööss.

Som man bäddar får man ligga.. Själv ligger jag jäkligt mjukt och skönt!

Hajhaj!
Nu har jag precis kommit hem. Irene ringde mig vid två-tiden och frågade om jag ville följa med henne och shoppa. Dah! Som om man behöver fråga.. Hihi. Men jaa, jag har ju inte kassan full om man säger så men något litet hade jag ju över. Så det blev en mascara, skrubbhandskar och två hårborstar; en vanlig och en fönborste. Har haft min nuvarande borste ett tag nu, så det är dags att byta. Å skaftet på min fönborste är av och därmed funkar den inte alls. Så nu kan man kanske bli vacker igen!

Måste klippa mig också, håret är så slitet. Sånt mår jag sjukt dåligt av.. Hehe. Funderar på att klippa det kortare, men eftersom jag inte vill ta ett impulsivt beslut som jag kommer att ångra så börjar jag med att toppa det. Ny frisyr kräver längre betänketid. Ni vet hur det är, så fort det sker en stor förändring i livet vill man ofta förändra sig själv också. Är nästan fri från sjukdomen, singel, ska påbörja min utbildning, mitt nya jobb och sist men inte minst; jag har flyttat till Sthlm. Så jag funderar på att klippa mig i en kortare frisyr och ev bli brunett igen. Men som sagt, funderar. Bea tyckte att jag skulle "klippa håret kortare för att visa upp min fina hals, även om den syns tydligt nu eftersom jag har mitt självmordsärr.." Hrm. Ärret vill jag ju inte dra mer uppmärksamhet till. Ibland känns det som om jag står med en neonrosa skylt som säger "Glo allt du kan på mitt ärr!". 

Åkte till Bealainen igårkväll för å mysa, snacka skit å kolla film. Eftersom jag var lite nere pga av you-know-who (inte Voldemort) så skulle hon pigga upp mig med Sex & The City -filmen. Protesterade först, hur uppiggande är den? "Det är ju girlpower" svarade Bea och sen var det inte mer med det. Men jo, den var ganska uppiggande :O) Även om jag jämförde Big med Magnus. Å med Mirandas kille. Å med alla j*vla killar i filmen. Haha. Men jag är inte bitter!!

Imorgon är alltså första dagen i skolan, det ska bli så skoj! Är dock lite rädd för hur jag ska göra med sminkväskan som är värd typ 30.000kr.. Inget man vill ta med sig till jobb eller släpa runt med på tunnelbanan! Blir även den första "riktiga" dagen på jobb. Men ja, det är bara spännande! Vill nuuuuu!

Fixade rummet igår också, var ju på Ikea och köpte lite saker med Irene i fredags. Så här blev det: 



Hyllorna, tavlan och värmeljusen är nya :)




Ny möblering och ny lampa!

Jag är mycket nöjd med resultatet.. Nu är det bara ett skrivbord som saknas! Ska nog hämta ett ikväll. Fick alltså inte det där vita.. Nu har jag svart inredning istället! Det som jag ev. ska hämta ikväll är dock inte det jag helst vill ha. Men vet inte om jag kan få det jag vill ha! Vill ju få upp min dator.. Så ska snacka om saken med Roger lite senare.

Nu ska jag stryka, bada och äta :O)
Puss å kram!


Löööv
- Leeene.




LillaLene (Sthlm) säger:

Du får kolla min blogg sen!


Bobo säger:

Jag läser inte bloggar


LillaLene (Sthlm) säger:

Håller på att lägga upp lite bilder från mitt nya rum


LillaLene (Sthlm) säger:

Du ska läsa min idag.


Bobo säger:

Ok då


Bobo säger:

:P

LillaLene (Sthlm) säger:

:D


  

<3 ?

Varför känns det som att jag aldrig kommer att sluta älska honom och aldrig kunna älska någon annan?

Svar på Emmas kommentar..

Jag lider med dig stumpan! Kom bara ihåg att lyssna på dig själv. Du behöver inte säga det till dem, de lyssnar inte ändå. Men inombords vet du vad du tycker och tänker.

Be inte om ursäkt för vad din mamma säger, det är hon som säger det, inte du.

Du är unik pärlan ;) Pussar.

<3

Tunnelbanan och jag = falskt.

God kväll meinen damen und herren!

Nu är man förflyttad till Sthlm.. Sitter inne på Rogers dator eftersom vi inte fått upp min än - har inget skrivbord, men det ska nog fixas snart. Hoppas jag! Har hittat ett jättefint skrivbord på blocket (se nedan) som jag verkligen vill ha, men jag vet ju inte om jag får det.. Man kan inte ringa, bara maila. Så jag har mailat och hoppas på att han säljer det till miiiiiig!


Klicka för att se nästa bild

(Give it to me babe!)

Alla kristna och andra troende där ute, be för att jag och "mitt" skrivbord förenas. Vi är menade för varandra!

Jag hade provjobbning på ett Waynes idag. Kom in genom dörren, ställde mig i kassan och väntade på hjälp.
- Ja?
- Hej, det är inte du som är David? Jag söker honom.
- Aha.
..... - Kan jag få prata med honom (?!)
- Ehm, ae.

Han springer iväg för att hämta honom. När han kommer tillbaka säger han;
- Han är lite upptagen just nu.
- Men jag skulle ju provjobba?
- Sätt dig ner sålänge bara.

Okeeej.. Hm. Har David glömt min provjobbning eller? Reagerar på att killen i kassan har mjukisbyxor, inte ler, mumlar och verkar inte speciellt serviceminded. Vad för oseriös arbetsplats har jag kommit till? Just när jag tänker detta trippar en duva in på Waynes och springer runt kring borden. Äh, vad är det här?!

Klockan tickar vidare och jag sitter och funderar på om jag kanske skulle gå därifrån när klockan slår kvart över elva, de verkar ju inte vara speciellt seriösa här och då vill jag ändå inte jobba här! Pedant-tant-Len kommer ju att få spel och dö. Då kommer killen från kassan fram till mig och säger;
- Ledsen om det dröjer, men han är snart färdig. Han pratar med en annan tjej.
Aha! Men åååh, kunde han inte sagt det från början? Jag trodde ju att jag blivit bortglömd eller att det var en chef som ville visa sin makt genom att låta mig vänta. Har nämligen varit med om detta förut, de ska visa att de står över en och därför låter de en vänta trots att man har bestämt en tid. Nochalans.
 
Senare visar det sig att Ali, som killen i kassan heter, har nyligen opererats och därför får han bära mjukisbyxor. Å jag upptäcker att han är jättetrevlig, precis som Daniel, som också jobbar bakom disken. Vi skojade å skrattade, drev mycket med min skånska.. Ali mumlade mycket i början och jag tror att det beror på att han hade svårt för min skånska. Det skämdes han lite för och därför frågade han inte vad jag sa. Han sade nämligen att det var svårt att förstå mig, men jag sa att det inte var något att skämmas för, säg till om du inte hänger med. Jag frågade Daniel om han också tyckte att det var svårt att förstå mig.
- Neej för fan! Du vet, Ali är ju invandrare, han är trög.
Skämtsamt dårå. Daniel är själv svart, så dom har härlig humor! Älskar när folk är så avspända, då kan man skämta utan att någon tar illa upp. Det är dock väldigt många som inte förstår det här med sarkasm och det har jag fått lida för genom åren ;) Take it or leave it biiaaatch.

Hursomhelst gick provjobbningen jättebra! Dom tyckte att jag var duktig och snäll :O) Det gick faktiskt så bra att chefen bestämde sig för att anställa mig direkt! Så skööönt. Nu behöver jag inte längre oroa mig för att fixa jobb, det är gjort. Phew. Jag ska jobba runt tre gånger i veckan, det är blir nog ganska lagom. Jobbar första gången på måndag, 15-21. Tror att jag kommer att trivas bra, alla är jättegulliga och chefen är schysst. Tänk så fel mitt första intryck var, thank god!

Det var jättelätt att hitta dit, det ligger på andra sidan gatan av T-Centralen. Så det var inga problem! Jätteskönt att det ligger så pass nära. När jag skulle ta mig hem sprang jag ner till tunnelbanan och tog nr 19, som Roger sagt. Efter ett tag tänkte jag än en gång; är jag inte framme snart?
- Är det långt kvar till Bandhagen?
- Bandhagen? Jadu, då är du på fel tåg.
- Skojar du? Har jag gjort det IGEN? Men gud.
Jaapp, jag gjorde det igen!! Å jag reagerar ju aldrig förrän det gått en halvtimme eftersom det tar 20-25 min att ta sig hem till Bandhagen. Läste dessutom en bok för att få tiden att gå. Jo, det gjorde den definitivt, men inte riktigt som jag hade tänkt mig. Så trollar man bort en timme..

Annars har flytten hit gått smidigt. Jag höll på att döda mig själv genom att stresspacka allt dagen innan vi åkte. Trött som en zombie var jag, men det gick. Vädret var inte det bästa att köra upp i, det var snö, regn och det blev mörkt väldigt snabbt. Men jag körde hela vägen och vi överlevde!

Som den pedant man är började jag packa upp mina flyttlådor redan på måndagskväll, även om jag inte orkade. Men jah, är man pedant så är man! Det var dock jätteskönt dagen efter, då var nästan allt klart. Bea kom hit bara någon timme efter vi kommit fram. Hon satt och betraktade vartenda steg jag tog när jag packade upp mina lådor. Himlade med ögonen, stirrade oförstående på mig, spottade ut spydiga kommentarer och kramades med min Mirandanalle. "Gud vad mycket kläder du har!", "Men shiit, hur många lådor med kläder har du?!", "Men packade inte du just upp en låda med linnen?", "Säg inte att du har en hela låda med underkläder!"...
På morgonen dagen efter får jag höra att jag klöst (?!) henne i sömnen samt tagit allt täcke och hållt i det för glatta livet. Well hey, jag sov.. Då kan jag inte ansvara för vad jag gör ;0)

Hade även min avskedsmiddag i lördags, det var jättetrevligt! Ska skriva mer om den i nästa inlägg och lägga upp bilderna.

Nu är jag så trött att huvudet snurrar och ögonlocken drar neråt. Godnatt alla mina vänner. Sov gott.



Har du problem med gräsfläckar på din fru efter att ni haft samlag i trädgården? Prova nya kokain-color!


Ps. Jag har ätit upp pralinerna.. Dom var utsökta! Ds.

RSS 2.0