It only hurts when I chew, talk, sing, eat, brush my teeth, drink..

Heej mina vänner!

Är trött och har ont! En visdomstand håller på att ta sig fram ur tandköttet and it's almost killing me. Skulle egentligen gått på bio med Mathilde ikväll men jag har haft så ont och har så ont - att jag inte orkar.

Det blir inte fyra extra månader, det räcker om Nalle har varit vaccinerad i 21 dagar för att det ska vara ok att ta in honom i Schweiz. Phew!


I fredags var jag ute med Mathilde och Marie och det var så jäkla skoj! Vi startade på Utposten då det till min förskräckelse var fullt på Telegrafen.. Marie och jag beställde in lite lökringar och en cider medan vi väntade på Mathilde. Under tiden kom en full engelsktalande kille fram till oss, slängde upp två shots på bardisken, varav ca en halv shots hamnade på mina byxor och sade; drick! Vi försökte få honom att förstå att han skulle gå men det var inte så lätt. Otrevlig var han också! Han gnällde över det faktum att ingen av de tjejerna han gått fram till ville dricka med honom. Vad konstigt, sade jag.

Sen kom Mathilde och vi beställde in käk. Vi åt, pratade, drack och hade sjukt kul! Efter middagen pös vi till Helsing vilket är Mathildes favorithak för tillfället. Marie skulle gå upp tidigt nästa dag och nöjde sig med ett glas rött medan Mathilde och jag delade på en flaska. Det var fullt med folk ute och en härlig stämning låg i luften! Dessa två tjejer är så sjukt underbara. Älskar er så!

   
   

På tal om att kärlek så har Rasmus äntligen kommit hem till Sverige och det var jättemysigt att få träffas efter en heeel månad ifrån varandra. Å äntligen fick Nalle träffa sin pappa! Det gick väldigt bra och Rasmus blev accepterad direkt. Nalle och jag tog oss till Rasmus i Hörby på lördagen och sedan käkade vi tacos hos Kotte och Ida. Myspys! Nalle var jätteduktig, han sov på min kudde (vilket jag älskar) hela natten och länge utan att behöva kissa. That's my boy! På söndagen åkte vi till Nyhamnsläge och åt söndagsmiddag med mamma och pappa.

                         
                                                             Såhär sover vi

Bobo och jag gick ut med hundarna tillsammans innan idag och vi skulle gå inom ica så att jag kunde köpa panodil och han ciggaretter(buu!). Han gick in först och jag stod kvar med hundarna utanför. Snabbt kom han ut igen då han glömt sitt legg. Han brukar handla ciggaretter där, så de vet vem han är och han har åldern inne med sina 23 år - men de ville se hans legg. Det som han glömt hemma. Iochmed att de vet vem han är, så behöver de väl inte be om legg. Han fick ju sina cigg ändå eftersom han istället gick bort till macken där han inte behövde visa något eftersom han brukar handla där. 

Nu var det min tur att handla. Jag gick till kassan och bad om ett paket panodil.
- Har du legg med dig?
- Va? Skojar du?
- Nä, det är 18-årsgräns.
- Jag är 24 men jag får väl gå hem och hämta det då.
- Ja, det får du.
- Biiitch! JAG HAR JU ONT! - Ville jag skrika. Allvarligt talat, måste de vara så hårda för lite panodil? Fjantigt till tusen. Förstår inte det här med åldersgränsen, det har dem ju inte på apoteket. Köpte dem senare på City Gross - där jag inte behövde visa legg. Det ska jag komma ihåg, att Ica Skeppet hjälper icke kvinnor i nöd!



Tittade på film med Bobo igår, vi började först se en Bob Dylan film men den var så flummig att vi stängde av. Det skulle vara en film om hans liv men grejen var att det var sju olika personer som spelade honom; svarta, vita, unga, gamla.. Utan samband. Jättekonstig! Så vi tog en film regisserad av Quentin Tarantino istället, vilka inte heller alltid har en klar röd tråd. "Hell Ride". Å visst var den speciell! Bobo blev som vanligt tokig över alla halvnakna tjejer i filmen, han har ju inte haft en tjej på evigheter så han är lite som Max när tikarna löper, ylar och håller på. T.o.m när de kollade i en tidning med en utvikningstjej på framsidan i filmen, alltså, en TIDNING i en FILM, då började han yla.. Illa! Något som var väldigt intressant var när jag sade "han passar bra för att spela en hård typ" om en av killarna i filmen. Då säger Bobo "neej, han är för söt för att spela hård". Whaat? Det får ju en att undra vilken sida han egentligen står på? Han som brukar vara så anti homosexualitet.. Men som han själv sade; "Ojdå. Jo, jag behöver verkligen träffa en tjej.". Jo, tack! Så, om det finns någon singeltjej där ute som är intresserad av en snäll kille på 23 år så kan ni ju höra av er.. Gärna fortast möjligt, det är brådskande!

Konstigt att..
*..jag tyckte att det var kul att se mamma trycka ut varet från sitt infekterade finger men mådde illa och fick titta bort när det började att komma blod.
* ..växthuseffekten ännu inte behagat att dyka upp, - 18 grader i Höganäs idag. Välkommen till istiden!
*Filmen "Dead Man Walking" är baserad på en sann historia och handlar om två killar som våldtar och mördar ett ungt par medan de njuter av det. Filmen handlar främst om den ena mördaren som får dödsstraff och hans tid i fängelset fram till avrättningen. När det är dags för avrättningen blir han ledsen, gråter och säger att han inte tycker att någon har rätt i att ta någons liv. Lite sent påtänkt, va? Att han har mage att klaga fastän han slipper att bli våldtagen, misshandlad och stå utan chans att ta farväl av nära och kära. Patetiskt, don't you think?
*..det kan göra så ont och att smärtan i mun och käkar varar så länge bara för att visdomstanden ska titta fram?!
*..snart är det jul och jag vet nog inte riktigt vart julstämmningen tagit vägen i år?  
*..reklamen med George Clooney inte har någon poäng. Nespressoreklamen, ni vet. Han står och ska ta en kaffepatron, då en tjej kommer och frågar om han är George Clooney och sedan låtsats hon flörta för att kunna sno den "sista patronen". Fast det är ju inte sista patronen, det finns ju mer på hyllan dit han sedan går för att ta en ny. När han står och brygger sitt kaffe kommer en annan tjej och frågar om han är George Clooney, men då säger han nej. Varför? Hon är ung och snygg och du har ju redan ditt kaffe? Dumbass! Fast ett plus för hans sexiga röst när han säger "Nespresso, what else?".
*..med folk som blinkar 100ggr/minuten. Fattar ni inte hur dumma ni ser ut? Som om ni fått skit i ögat.. Whyy?




George ovan och patroner/maskin nedan




Nu ska jag gå och kolla på Mamma Mia-filmen. Puss och kram!


Ojsan, hoppsan!

Det kanske blir så att min visit i Sverige kommer att sträcka sig "lite" längre än vad jag först trott. För att vara exakt; fyra månader extra.


Hur kommer detta sig? Jag trodde inte att Schweiz hade samma regler som eu-länderna då det inte tillhör Europa. Men det verkar som om de har det och detta innebär att jag måste vänta på att rabiesvaccinet ska verka, vilket tar fyra månader och sedan ta ett prov som bekräftar att antikropparna har verkat. Så det kan t.o.m ta längre tid än fyra månader.

Doh!

Rasmus blev inte så glad. Han sade "Jag kan inte vara utan min älskling så länge!". Neej, inte jag heller :( Men vi bestämde att om det nu blir så, då flyger jag till Schweiz och bor där en vecka i månaden. Så det löser sig!


Än är inte hoppet över. Jag har mailat till Schweiz för att fråga om det verkligen är så att jag måste vänta i fyra månader eller om det finns något kryphål. Hemsidan är ju givetvis på tyska och även om jag använde mig av googles översättning är det svårt att veta om jag förstått allt rätt eftersom översättningen är så grammatiskt inkorrekt. Det kan vara så att det är ok att vaccinera honom i Sverige, ta honom till Schweiz och sedan ta provet där. Så det hoppas vi på!

Annars så får det helt enkelt bli ett långbesök i Sverige och det positiva med det är att jag då har tid att fixa med min medicinering, så det kanske är meningen att jag ska stanna..



Vad gör jag inte för min lilla Nalle?


Nu börjar det likna något..

Förra veckan åkte Nalle och jag till Viken för att träffa Catrin med familj, vi inte träffats på ca fem år. Jag hade problem med att hitta dit då mitt minne skiljde sig lite från verkligheten. Stackars Nalle spydde rejält i bilen, han blir lätt åksjuk så numera kör jag så försiktigt jag kan när han är med. Sedan dess har han inte spytt!

Det var hursomhelst jättetrevligt. Barnen är ju stora nu.. Vet inte riktigt hur det har gått till, men så är det! Senast jag såg deras hund Sally, var hon en valp. På tal om valpar så blev de betuttade i min lilla Nalle som skötte sig exemplariskt under besöket. Okej, han kissade på golvet en gång men, ändå.. Hos dem känner man sig som hemma! Det är svårt att tro att det verkligen var fem år sedan sist.


             


Jag träffade även i Bobo i veckan och såg på film, Nalle fick också följa med :) När vi satt oss i soffan sade Bobo;
- Nalle luktar bajs!
- Näe, det gör han inte alls!!
- Joo, det gör han!
- Nääääee!
Då visade det sig att deras katt eller hans kompis lilla hund (vi vet inte säkert, ingen har stigit fram) hade bajsat i filten som låg på soffan. Jag sade ju att han inte luktade bajs. Ha!

Vi såg på "Machete" som jag trodde skulle vara en riktig B-film men visst kunde jag ge den en chans. Först var vi helt chockade, för allt var så jävla dåligt gjort och skådespelarna kassa och det är ju nästan bara en massa A-skådisar med. Men när en naken tjej drog fram en mobil ur sin ***** så förstod vi att det var meningen att det skulle vara en komisk film. Vi skrattade en massa, den var aningen vrickad men på ett kul sätt. Lindsay Lohan är b.l.a med, i början som en promiskiös festbrud (förvånande likt verkligheten, inte sant?) och i slutet som nunna - med pistol. Ni borde se den!

I söndags var det söndagsmiddag hos syrran. Renoveringen av nedervåningen (rivning av väggar, nytt kök, nytt golv, ny, bred dörr osv) är i princip färdig. Det är bara en vägg som ska fixas. Men det har blivit jättefint! Älskar spottarna i taket. Å jag är väldigt avundsjuk på det gigantiska bubbelbadkaret på övervåningen.. Vi kan väl dricka bubbel och bada bubbel någon gång, syster? :D

Vi fick en jättegod potatisgratäng inbäddad i grönpepparsås och till efterätt våfflor. Så gott!!

                 
                 

Denna veckan har mamma och jag passat barnen, Jenny och jag har haft tvkväll med bla Desperate Housewives och ikväll ska vi pimpla vin. Hade vi bestämt iaf, syrran hade glömt. Men det blir av! Om inte jag bli sämre. Började få ont i halsen igår och hostade som fasiken. Har sovit dåligt eftersom jag hela tiden måste hosta. Idag är jag superförkyld och allt snurrar men hoppas på det bästa, ska snart gå och vila mig. Bad mamma att köpa mer panodil idag när hon skulle ut och handla. Ska ut med Marie och Mathilde imorgon, vilket jag ser fram emot något enormt, så I better be frisk imorgon. Annars jäklar blir jag ledsen.

Hälsade på stackars Kim i förrgår, hon är sjuk. Fick smaka på hennes nybakade kaka; mumma! Dricka lite te, busa med Max (hennes hund) och snacka en massa. Vi väntar på att Kim ska bli frisk, så att vi kan leka. Bara vi inte behöver vänta på mig också.. Snälla, låt mig vara frisk!

Har påbörjat ett litet projekt i mitt rum, jag spacklar/målar väggarna, flyttar vägghyllor, tavlor och lite sånt. Ska bli så fint, så! Hade gärna velat köpa en liten platt-tv, min tog jag med till Schweiz. Har just nu en gammal tjocktv och det är ju inte så snyggt. Hittade billiga, fina platt-tv på blocket, 250kr för en 20", som suttit på hotellrum. Tyvärr hann jag inte slå till, alla hade gått åt på en timme. Så någon platt-tv lär det inte bli! Har ju inga pengar, inget jobb. Visst bor jag inte här permanent längre, men jag vill ju att det ska vara fint här ändå, som den perfektionist jag är. Dessutom bor mamma på mitt rum när jag är i Schweiz och hon har hört att gamla tvapparater kan börja brinna och allt möjligt. Det vill jag inte att mamma ska behöva oroa sig för!

Nu är det inte långt kvar tills jag får träffa min älskling! På lördag, nästa vecka ses vi. Ska bli så mysigt :)



Min lilla Nalle blir duktigare och duktigare. Idag har jag beställt tre tröjor och en jacka till honom :) Älskar min gosiga, busiga, underbara Nalle! <3

Nu får jag gå och vila. Hålla tummarna för att jag håller mig frisk!

Puss och kram



 


Mitt livs lyckligaste dag

Det var den 17:e november och jag skulle åka och hämta Nalle.

Jag var så nervös! Mamma skulle följa med mig så att hon kunde köra hem, eftersom jag skulle ha min lilla valp i knäet.

Jag hade redan köpt en fin hundväska i Schweiz men jag ville även ha en liten korg så innan vi hämtade honom skulle vi kolla in några djuraffärer i Helsingborg. Jag hittade en jättefin korg som lustigt nog var precis samma färger och material som väskan jag köpt i Schweiz; svart läder med ljusbrun sammet. Mycket lustigt! Köpte även koppel, halsband, godis och leksak. Min valp skulle ha allt den behövde och lite till!

När vi kom fram var det en total overklig känsla och när jag fick valpen i min famn frågade jag om han verkligen var min. Jag var så glad!

Min lilla Nalle är vääärldens underbaraste och jag vet inte hur många gånger om dagen jag säger att jag älskar honom. Alla som träffar honom blir kära i honom och jag förstår dem! Jag är så glad för min lilla kille. Han är mitt allt! Ska bli så kul när han får träffa Rasmus :)

Sitter just nu och kollar kläder, leksaker och andra tillbehör på tradera. Jag köper saker till honom hela tiden! Han är värd allt och lite till.

Puss på min älskade Nalle!



Tack så hemskt mycket för världens finaste julklapp, Rasmus <3


En djup diskussion om idol, dialekter, Elvis, mord och Schweiz.

Marlene
"Ser du på idol?"

Emma
"Ajemen"

Marlene
"Vem hejar du på då?"

  


Emma
"Ehm allså Jay är ju riktigt bra men jag tycker att han är lite för mycket ibland. Och Olle är ju helt fantastisk, hans röst och hela han är ju bara amazing :) dudå?"

Marlene
"Minnah kan inte sjunga ordentligt och Olle sjunger bra men ibland tkr jag att han kan bli litta tråkig. Jay är grym, skåning och dessutom Helsingborgare så det är klappat och klart!"

Emma
"Haha du har faktiskt rätt i det du säger kussen ;) för nu såg jag Olle och ah. Han är faktiskt lite tråkig.."

Marlene
"Du får gärna älska Olle! Alla tycker olika. Så ändra dig inte för min skull, my love"

Emma
"Det gör jag inte ;) jag älskar Olle för hans personlighet och hur sjukt snygg han är och hans röst är ju rätt charmig men Jay har ju lätt stilen och rösten :) Fast Olle förra veckan var ju klockren!"

Marlene
"Hehe, okidok! Du hade ju lätt fått hnm om ni bara hade träffats. Bara så att du vet! :O) Han var bra förra veckan, ja. Men jag kan inte låta bli att skratta varje gång han pratar pga hans dialekt.."

Emma
"Hihi hade inte vart fel, hans dialekt är ju dock lite rolig men det blir lite charmigt :O)"

Marlene
"Absolut! Dialekter är ju charmiga. Fast det finns ju undantag.."

Emma
"Haha men precis! Annat är det med skånskan, den är ju gudlig.. ELVIS!"




Marlene
"JAG VET!!"

Emma
"Jay+skånska+Elvis=amazing!"

Marlene
"Eh, JA! Om inte han vinner så flyttar jag aldrig hem från Schweiz!"



Emma
"Fan om han inte vinner, då slår ja ihjäl honom!"

Marlene
"Haha! Inte hans fel ju ;)"

Emma
"Nej men ändå"

Marlene
"Men isåfall hamnar ju du i fängelse och hur ska du då kunna hälsa på mig i Schweiz? :/"

Emma
"Sant! Nej det här går inte Lenis..:("


      



 


När mamma och pappa hälsade på i Schweiz..

Nu var det länge sedan jag skrev.. Känns som att jag skriver det alldeles för ofta! Haha. Men det har ju hänt så mycket sedan jag kom hem till Sverige med valphämtande, "hemmastaddande" och så blev jag givetvis sjuk också.

Mamma och pappa kom till Schweiz en fredag, den 12:e november, och jag skulle åka och möta dem på flyplatsen. När mamma och jag fick syn på varandra började vi springa mot varandra och mamma började gråta. Fina mamma!



Vi hade det supertrevligt första kvällen. Allt var bra och vi var på en mysig restaurang i närheten av hotellet mina föräldrar bodde på. Maten var inte tipptopp men det spelade ingen roll, vi hade så trevligt! Efter det gick vi vidare till en bar som var låst, bartendern öppnade med en knapp bakom disken. Jag frågade varför och hon svarade att det var för säkerhetens skull. Här fick mamma en supergod alkohlfridrink, eftersom vi redan hade druckit en massa vin på restaurangen. Hon blev glatt överraskad! Det var en liten men mysig bar och bartendern kändes superhärlig och hon påminde mig lite om Lauren. Främst pga den lite hesa rösten. En av gästerna hade varit i Sverige och han var jättestolt över att han kunde säga; "Hur är läget?".

De följande dagarna gick sådär då pappa ofta förstörde dem med sitt humör. Men annars var mamma och jag glada över att få vara med varandra och försökte njuta av det. Vi åkte till Zürich för att shoppa och hittade direkt en jättefin smyckes/accesoar affär. De hade så mycket fint! Vi var helt saliga och bestämde oss för att gå tillbaka senare då vi inte visste i vilken ende vi skulle börja.

Vi promenerade ner till gammelstan där vi hittade fina och häftiga affärer i smågränderna med grejer som vi inte hittar hemma i Sverige. Vi hittade även en liten marknad där jag köpte ett par fina örhängen med rosa stenar och en jättefin, rosa sjal. Jag stack även inom en djuraffär och köpte en hundväska till Nalle :)

Vi lyckades tappa bort gubbarna pga av ett "missförstånd" och givetvis hade Rasmus min jacka - där min mobil låg. Vi letade efter dem ett bra tag innan vi gav upp (då vi ansåg att det minnsann var deras fel..) för vi tyckte att vi hade gjort allt vi kunnat. Jag hade fått låna en främlings mobiltelefon för att ringa pappa och beskriva vart vi var så att de skulle hitta oss. "Vi har tappat bort min pappa, kan jag få låna din telefon?". Men pappa lyssnade inte ordenligt på min vägbeskrivning och därmed hittade han inte oss. Efter att ha suttit och väntat på dem i fyrtio minuter (jag kan nämna att det inte alls var Rasmus fel, han var och letade efter oss när jag försökte beskriva var vi var för pappa) drog jag in mamma på baren Wings som var inredd som ett flygplan och servitörerna var klädda i pilotuniformer. Rrr..

Jag blinkade lite sött med ögonen och frågade om jag kunde låna telefonen eftersom vi tappat bort min pappa. Gissa om jag var trött på att säga den meningen.. Fick inte direkt napp första gången jag ville låna någons mobil! Det fick jag och bestämt beordrade jag dem att ta sig till Wings. Rasmus var inte där och jag tänkte "snälla, hoppas att pappa säger rätt barnamn..". Men just då kom Rasmus tillbaka från sitt letande och kunde prata med mig i telefonen. Tio minuter senare var de hos oss. Vilken soppa!

 Mamma och jag försökte njuta av solen medan vi väntade på att bli hittade.

Det blev mycket shopping och jag hittade en massa grejer. Mamma en del :O) När vi skulle gå tillbaka till smyckesaffären som vi sett i början av vår shoppingtur så hade den stängt.. Därför blev det ett återbesök i Zürich någon dag senare. Jag handlade smycken för nästan 600kr. Myyycket fint! Tre halsband och ett par örhängen. Tror att det var allt? Ska lägga upp bilder sen :)

Förutom shopping så blev det mycket ätande och drickande. Man kände sig lite bortskämd. Me like! Vi matade även ankor en dag då vi hade + 19 grader. Det var jättevarmt och vi lämnade jackorna hemma. Så varmt hade det inte varit i mitten på november sedan 1950-1960-talet. We didn't mind..

  

Jag flög hem med mamma och pappa på tisdagen och har sedan dess varit i Sverige - fy fan vad här är kallt. Min älskade Rasmus har dock skickat en varm jacka till min från Schweiz så jag håller mig varm. Det är fint med snö! Jag kommer att stanna här i Sverige t.o.m slutet av januari. Nu har ni det på print!

Nu ska jag snart åka och hälsa på Catrin med familj men innan dess ska jag visa upp min älskade Nalle för farmor.

Ronny, en av grannarna i gatan sade;
-Du klär ju på dig som om du skulle åka till Nordpolen.
-Jag är på Nordpolen!

Det är faktiskt sant. Välkommen till istiden. Vaddå växthuseffekt?!

Puss och kram, vi hörs snart igen ;)





RSS 2.0