Tips om vegetariska, icke-testade mascaror

Välkommen till sminkbloggen? Börjar nästan bli det.. Men det är självklart bara naturliga och icke-djurtestade produkter som gäller. Det låter väl inte allför illa! Idag blir det tal om mascaror för er som är vilsna där ute.. Till de bästa priserna :)
 
För det första vill jag reda ut följande begrepp;
 
Oftalmologiskt testad
Oftalmologi betyder läran om ögat och dess sjukdomar. Om det står att produkten är oftalmologiskt testad innebär det att den genomgått specifika tester för att påvisa att den inte ger upphov till allergier kring ögonområdet. En sådan mascara lämpar sig väl för känsliga ögon samt linsbärare (inte testat på djur).
 
Kliniskt testad
Det betyder att produkten har genomgått kliniska tester, d v s undersökningar som bedrivs vid medicinska kliniker av specialiserad medicinsk personal som följer upp standard procedurer av metodiskt utförande.
 
Dermatologiskt testad
Innebär att frivilliga person provar produkten på huden under överinseende av en dermatolog. Eventuella irritationer i huden mäts med standardiserande metoder.
 
Allergivänlig
Det innebär att produkten utformas och testas på ett sätt för att minimera risken för allergier. Även om man inte kan utesluta individuella reaktioner av intolerans kopplade till personliga känsligheter som kan förekomma för någon typ av ämne, även vanliga och ofarliga.
 
 
För det andra!
Jag har koncentrerat mig på mascaror online. Detta betyder inte att mascarorna inte finns ute i handeln, men många naturliga/ekologiska mascaror som inte är av något stort känt märke kan vara svåra att hitta. Jag har hittat en massa olika mascaror här på nätet, dyra och billiga. Informationen om de olika produkterna är tagna från hemsidor och företag.
 
Vill infilka att en mascara kan kosta dubbelt så mycket på en svensk sida, än på en sida från UK - ett exempel nedan. Jag tycker om att handla från U.K. Sök på valutakurs om du vill veta vad pundet står i. Om man handlar för runt 500 spänn (ibland mer, men jag har aldrig problem att komma upp i höga summor..) ) är frakten dessutom många gånger gratis! Däremot lönar det sig givetvis inte om det är en billig mascara men fri frakt.
 
Även om jag bara länkat en websida till en produkt, betyder det inte att den inte finns på andra sidor. Det kan vara så att jag lagt upp det billigaste alternativet. Jag hoppas att detta inlägg kan hjälpa dig att hitta en bra, nyttig och djursnäll mascara. Även om det har varit väldigt kul har det tagit många timmar.. Enjoy!
 
Exempel på prisskillnad:
UK/Storbritannien sida, mascaran kostar 99,9 pund, ca 100 skr
http://www.feelunique.com/p/Lily-Lolo-Lash-Alert-Natural-Mascara-Black-10-5ml (
 
Svensk sida, mascaran kostar 195 skr
http://nelly.com/se/sk%C3%B6nhet-kvinna/sk%C3%B6nhet/makeup/lily-lolo-224/lash-alert-mascara-224031-426/
 
Finns bättre exempel, men dem orkar jag inte leta upp just nu!
 
Dessa mascaror har jag listat. Från början till slut..
Collistar (185-210kr) http://eleven.se/
Duwop (245kr) http://eleven.se/
Clarins (229kr) http://www.lyko.se
Mavala (89-159kr) http://www.lyko.se
Peter Thomas Roth (245 kr) http://www.shopping4net.se
Lavera (159-179kr) http://www.jordklok.se/kosmetika
Youngblood (265 kr) http://www.visageonline.se/ & http://www.smartgirl.se
MIYO (59 kr) http://nelly.com/
Wet n Wild (59 kr) (http://nelly.com/
Shiseido (279 kr) http://nelly.com/
Too Faced (219-259 kr) http://www.beautyplanet.se
NYX Cosmetics (110-275 kr)
UNE (169 kr) http://nelly.com/ & http://www.lyko.se
Organiqs (149kr)www.smartgirl.se
Welling makeup & Hudvård (269kr) http://welling.se
Bare Minerals Make up (189-239kr) http://www.beautyplanet.se
Christian Dior (299kr) http://www.beautyplanet.se
Twilight Beauty (105-139 kr) http://www.beautyplanet.se & www.bathandunwind.com
Make up Without Cruelty (159 kr) http://kissedbyeco.se
OCCHIONI Neve (159 kr) http://www.kakaobonan.com
Sensai/Kanebo (240-295 kr) http://www.parelle.se
Lumene (119-145 kr) http://www.lyko.se & www.kicks.se
Isadora (99-139 kr) http://www.lyko.se
Lashfood mascara (275 kr) http://www.parelle.se
Allow Yourself (100kr) http://www.softskin.se
Honeybee Garden (179 kr) http://careoflena.se http://webshop.oikoscosmetics.se
terre d´Oc Mascara (185 kr) http://www.maryfly.se
Benecos (85-89 kr) http://www.maryfly.se
Nvey Eco (235 kr) http://www.maryfly.seLily Lolo (195 kr) http://nelly.com/, http://eleven.se/, http://www.softskin.se
Ecco Bella (se länk vid mascaran)
Jane Iredale (169-179) http://skincity.se
Volume Lash mascara (219 kr) & Fiberwig LX (219 kr) http://www.hudvardsbutik.se
 
Collistar
 
Collistar Mascara Design 210 kr (Naturligt fylligare fransar på 30 dagar)
Mascara Design ger omedelbart fylligare och naturligt "kompletta" fransar. Innehåller det innovativa LashPulp som stärker fransarna och ger en dubbel volymförhöjande effekt.

Extrakt från bambu ger volym som gör dem fylligare samt lyfter fransarna, glycolproteiner stärker fransarna och ger naturligt fylligare fransar efter 30 dagar. Berikad med Pro-vitamin B5 som gör att fransarna blir friskare, mer elastiska och motståndskraftiga. Dessutom gör den fransarna längre och perfekt formade för garanterat super-förföriska ögon. Klinisk bevisad effekt, ger en omedelbar volym 69% och fylligare fransar upp till 28% efter 30 dagar.

 

11 ml

Collistar Ininito Mascara 185 kr (2in1 borste)

Detta är den nya generationens mascara som ger felfritt resultat. Genom att kombinera en revolutionerande frans-separerande borste och effektiv formula så blir dina fransar underbara hela dagen lång.

Mascaran har två sidor, en formad sida med korta strån för att göra de tunnaste/kortaste fransarna fylligare. Den andra sidan har längre strån för att kamma genom att separera fransarna. Användning: Applicera mascaran genom att använda den korta sidan på borsten. Fixera och separera fransarna med den längre sidan som ser ut som en kam.
 
 
11 ml
 
 
 
Collistar Perfect Lashes Mascara 185 kr (Passar både långa och korta fransar!)
Perfect Lashes Mascara från Collistar formar dina fransar, ger dem en fin böjning och hjälper till att stärka dem. Mascarans krämiga formula, baserat på plantvaxer och silkesproteiner omsluter varje frans och ger dem mer volym, böjer dem och formar dem från rot till topp. Tack vare ett speciellt pigment så får dem även en intensiv, glänsande färg.

Perfect Lashes Mascara har en formad applikator med extra tjock borste som separerar dina ögonfransar och gör även de kortaste fransar vackra.
 
 
9 ml
 
Duwop
 
Duwop Lash Venom 245 kr (Återfuktar dina fransar!)
En mascara med en italiensktillverkad formula som ger volym, längd och definition. Lash Venom ger effekt omedelbart samtidigt som dina fransar känns mjukare och mer återfuktade efter varje användning. Fransarna får omedelbart mer fyllighet och en glansig, kolsvart finish.
 
 
8,5 ml
 
 
 
Duwop Lashlacquer 195 kr (För känsliga ögon!)
En byggbar mascara i ena änden och en borste med vatten- och smutsavvisande ytskikt på den andra, för perfekt definierade naturliga fransar. Med Lashlacquers byggbara formula kan du anpassa längden och tjockleken på dina fransar. Applicera mascaran flera gånger för en mer dramatisk look. Den andra änden består av en täckfärg som separerar fransarna, ger en extremt blank yta samt är vatten- och smutsavvisande.

Fri från sulfater, petrokemiska, syntetiska dofter, ftalater, genetiskt modifierade organismer, PPG's & triklosan. Passar känsliga ögon!

 


11,2 ml

Clarins


Clarins Wonder Length Mascara 229 kr (Nickelfri!)
Mascaran som ger dig spektakulärt långa fransar redan från första applikationen. Håller perfekt under hela dagen. Fukt och sebumresistent. Nickelfri.
 

6ml

 

Clarins Wonder Perfect Mascara 229 kr (Trippel volym med eyeliner effekt!)
Mascaran som ger dig trippel effekt Volym, Längd och Curl. Med sin unika formula ger den intensiv volym och oändligt långa fransar som är spektakulärt böjda. Mascaran bäddar också in fransarna från roten och skapar en eyeliner effekt.

 
7 ml
 
Clarins Instant Definition Mascara 229 kr (Mascaran som håller vad den lovar)
Har en unik formula av röda och bruna alger som är rika på välgörande mineraler. Mineralerna skyddar, omstrukturerar och förstärker dina ögonfransar på ett mycket skonsamt sätt. Glykoproteiner gör fransarna skimrande och mjuka. Clarins Instant Definition Mascara blir ett magiskt trollspö när den vidrör dina ögonfransar. Den innehåller ett kompakt, klumpfritt pigment som på gör den krämig och lätt att applicera. Och på ett ögonblick blir dina fransar voluminösa, långa och sensuella utan att tappa sin mjuka och naturliga formula. Svep ett drag med Clarins Instant Definition Mascara – och du har en snygg, fräsch dags-look. Svep två drag och din sensuella, intensiva kvälls-look är fixad.

Det här är mascaran för dig som hatar krångliga och klumpiga mascaror och vill ha en ny, bästa vän som ställer upp tidiga morgonar och festliga kvällar. En vän som inte heller rinner eller smetas ut efter en hel dags slitage. Clarins Instant Definition är pålitlig och håller vad den lovar.

 
 
7 ml
 

Clarins Wonder Volume Mascara 229 kr (För fylliga fransar!)
Är en mascara för alla kvinnor som vill ha intensiva ögon och snabbt få spektakulär volym till sina fransar. Mascaran ger synligt tjockare fransar med en djup färg. Lätt att applicera och den varken kladdar, smular eller smetar. Den är fuktresistent så den sitter bra på fransarna och håller otroligt länge. Innehåller en ny teknologi som ger en intensivt volym-byggande effekt som gör fransarna fylliga omedelbart. Wonder Volyme Mascara har även en specialdesignad borste som omsluter fransarna och ger intensiv fyllighet och volym direkt.
 
 
7 ml
 
 
 
Mavala
 
Mavala Creamy Mascara 89 kr (Prisvärd!)
Denna näringsgivande mascara håller ögonfransarna mjuka och smidiga. Den skyddar, förlänger och skiljer fransarna åt. Den böjda borsten ger en kontrollerad applicering och ger en professionell finish till din make-up. Innehåller 5% silkesprotein.

 

10 ml

 

Mavala Volume & Length 159 kr (vattenfast för känsliga ögon)

Formulan är berikad med ett botaniskt komplex som hjälper till att omstrukturera skadade ögonfransar och på samma gång hålla dem fuktade och flexibla. Mascarans formula och unika borste ger längd med den första appliceringen och glamorös volym med den andra. En mascara som sitter länge och ger längd och glamorös volym. Perfekt för känsliga ögon!

 
 
10 ml
 
 
Peter Thomas Roth
 
Lashes To Die For The Mascara 245 kr(Näringsrik lyx-mascara!)
En fantastisk mascara för alla som vill ha volym utan att mascaran klumpar sig, separation och dramatisk längd! Den är formulerad för att få fransar att se fylligare, tätare och längre ut utan att klumpa sig eller falla ner. Den innovativa borsten har två olika zoner som koncentrerar sig på att ge längd respektive volym. Lashes To Die For The Mascara innehåller närande och vårdande ingredienser såsom aloe vera, bambu, macadamia- nötolja, silkespuder och vitaminerna A, C, E och B5.
 
 
8 ml
 
 
Lavera - Lavera är ett tyskt företag med lång historia inom naturlig kroppsvård. Deras produkter är helt fria från mineraloljor, parabener samt syntetiska konserveringsmedel. Ej testade på djur.
 
Trend Sensitv Double Black Mascara 179 kr (Två borstar med olika funktioner. Bra för linsbärare!)
Två separata borsthuvuden för extra effekt! Precisionsborsten separerar, stärker och förlänger ögonfransarna medan volymborsten fixerar looken och ger fantastisk fyllighet! Naturliga ingredienser som till exempel ekologiskt bivax och mineralpigment hjälper till att ge ett långvarigt resultat. Passar även för användare av kontaktlinser.
 
 
 
 
5,5 ml
 
 
Trend Sensitiv Volume Mascara 159 kr (Vegansk och bra för linsbärare)
Naturlig volymgivande mascara från Lavera som ger fantastiskt tjocka och fint separerade ögonfransar! Innehåller ekologisk jojoba- och solrosolja som ger näring samtidigt som de ger bra struktur och glans! Passar även för användare av kontaktlinser. Vegan.
 
 
4,5 ml
 
 
 
Trend Sensitiv Intense Volumizing Mascara 179 kr (Tjocka, långa och glansiga fransar för lisbärare)
Naturlig mascara från Lavera med specialformad borste som ger fantastisk volym! Ger ett långt, tjockt och glänsande resultat med hjälp av ekologiskt bivax samt jojobaolja som verkar för extra struktur. Mascaran torkar fort utan att fransarna klibbar ihop. Passar även för användare av kontaktlinser. 13 ml.
 
13 ml
 
 
 
 
YoungBlood Mineral Lengthening Mascara 265 kr (Vårdar och förlänger!)
Youngblood Mineral Lengthening Mascara ger volym och stärker fransarna. Den innehåller Panthenil (b-vitamin) och Aloe vera. Kombinerar volym med vårdande egenskaper och ger fransarna ökad längd med perfekt separering. Den specialdesignade borsten ger en jämn applicering och lyfter och separerar varje frans från rot till topp.
 10 ml
 
 

MIYO

 
MIYO Lash Xtension Mascara59 kr (Otroligt prisvärd!)
En fibermascara med förlängande effekt för megalånga fransar på ett ögonblick!
 
 
8 ml
 
 
 
Massive Lash Attack Mascara 59 kr (Otroligt prisvärd!)
En volymgivande mascara för perfekt definerade fransar med lösögonfranseffekt. Skapar ett charmerande och förföriskt utseende.
 
 
12ml
 
 
 
 Wet n Wild

 

Mega Length Waterproof Mascara 59 kr (Vattenfast mascara, vinnare av "Self Health Beauty Awards")

Vinnaren av Self Healthy Beauty Award, MegaLength Waterproof Mascara, nu i en vattentät formula. Ger upp till 80% längre ögonfransar. Otrolig mascara som ger fransarna överlägsen längd och definition. Speciell blandning av vax lyfter överdådigt och förlänger med fantastisk hållbarhet. Speciellt designad applikator greppar varje frans för extrem separation och definition. Vattentät formula som klarar sig genom regn, tårar, luftfuktighet och bad.

 

8 ml
 
 
Mega Wink Mascara (Flirtiga fransar)
Den perfekta flirtmascaran! Borsten är kurvad för att böja fransen uppåt och formulan är speciellt framtagen för att lyfta och separera fransarna.
 
 
 
8 ml
 
 
 
 
Shiseido
 
Perfect Mascara Full Definition 279 kr (Glamorösa fransar i 16 timmar)
En exeptionell formula och borste som fångar varje enskild frans för en markerad och fyllig finish som håller i upp till 16 timmar. Borsten är speciellt designad för att komma åt även de minsta fransarna och ge fantastisk volym, separation och längd. Ger ett glamoröst resultat samtidigt som den vårdar din fransar.

 
8 ml
 
 
 
 
Perfect Volume Mascara 279 kr (Volym utan kladd!)
Ger ökad volym till varje enskild frans för att skapa ett oemotståndligt fylligt och förföriskt hellhetsintryck. Håller sig kladdfri hela dagen.
 
8 ml
 
 
 
Too Faced
 
Lash Injection 219 kr (Lösfransar på tub!)
Lösfransar på tub! En exklusiv 3D formula som bygger upp små tuber runt varje frans. Detta ger dina fransar ett mycket fylligare utseende med otroligt kraftfull effekt. Unika elastiska polymer böjer, bygger volym och ger dina fransar otrolig effekt. Denna produkt kan användas istället för lösfransar för att ge dina ögon en dramatisk look. Med endast några drag med denna specialdesignade "GIANT" borsten så kommer dina fransar att injiceras med både färg och volym.
 
 
13,5 ml
 
Lashgasm Mascara 230 kr (Vattenresistant volym mascara)
Volymgivande, 'fluffande' mascara som vårdar samtidigt som den gör dina fransar tjockare för att skapa en dramatisk effekt av långa fransar med intensiv svart färg. Den unikt formade borsten griper tag i varje frans från alla sidor för ett klimax av längd & volym. Denna vattenresistenta mascara kan användas endast för en dramatisk effekt eller paras ihop med Lash Injection Mascara för otroligt dramatiska, "svartare än svart" fransar.
 
 

12 ml
 
 
 
Lashight mascara 259 kr (Med inbyggd spegel!)
Too Faced har skapat den fulländade partymascaran. Perfekt att ha med sig ut på krogen eftersom den har två inbyggda lampor i locket och en spegel på tuben för att lätt kunna applicera i mörker. Mascaran är fylld med flytande kristallpartiklar (mikroskopiska speglar) som reflekterar ljuset och ger ögonen mer lyster och maximal svärta. 
 
 
 
9 ml

La Amoureux Mascara 110 kr (Förlänger och separerar!)

En kladdfri mascara som ger curl och förlänger fransarna. Hård borstkam som hjälper till att separera fransar och forma sin curl.

9 ml
 
Doll Eye Mascara 125 kr (Vattenfast, återfuktande volym-mascara)
Här erbjuds det senaste i avancerad utveckling för optimal volym och längd på dina fransar. Innehåller naturliga oljor och vitamin E för att återfukta och skydda fransarna medan microfiber förlänger och ger volym. Denna mascara är vattenfast.
 
9 ml
 
 
UNE
 
All In One Mascara 169 kr (Ger en naturlig look, vårdar och slikesmjuka fransar!)
En mascara som maximerar dina fransar och ger volym, förlänger och böjer fransarna perfekt, utan klumpar. En böjbar/fjädrande borste. Innehåller ekologiskt bivax som förenklar appliceringen och har en mjukgörande och reparerande effekt samt vatten från skott av ekologiskt odlad korn som ger näring, innehåller mycket C vitamin, växtfibrer och kalcium.

-Vackert definierade, långa och böjda fransar utan klumpar
-Fransarna förblir silkesmjuka och smidiga.
-Ger en naturligt vacker look.
 
 
 
10 ml
 
 
Volume by Night (Ecocert med rikt pigment och 100% naturliga ingredienser)
En ekologisk mascara, certifierad av Ecocert med 100% naturliga ingredienser. Rikligt med pigment som gör dina fransar intensivt och djupt svarta. Separerar fransar perfekt utan att klumpa. Skonsam mot fransarna, håller dem mjuka och är enkel att tvätta bort. Böjer och ger volym till fransarna redan efter första appliceringen. 
 
 
 
10 ml
 
Green Pride Volume Mascara 169 kr (Populär mascara!)
från UNE är en mascara som ger 14 gånger mer volym. En blandning av 2 naturliga vaxer och naturligt sheasmör ger en cremig konsistens som är väldigt lätt att applicera och som täcker och ger volym åt fransarna.
 
10 ml
 
 
 
Organiqs Volym Mascara 149 kr (Naturliga, ekologiskt odlade ingredienser som skyddar)
Mascara i en unik formel som består av naturliga och ekologiskt odlade ingredienser. De aktiva ingredienserna är noggrant utvalda och sammansatta för att ge den mest möjliga effekten, intensiteten och volymen. Vårdar och skyddar fransarna hela dagen.
 
 
 
Welling Mascara Midnight Black 269 kr (skonsam för dina fransar och 100 % naturlig!)
En 100% helt naturlig mascara, säker och skonsam i svart.

Denna naturliga mascara håller dina fransar friska och fina samtidigt som den stärker ditt utseendet genom att att skapa läckra fransar!
 
 
 
 
 
BareMinerals
 
Flawless Definition Mascara 239 kr (För känsliga ögon, vårdar och förlänger)
En mascara för alla, även de med känsliga ögon. Flawless Definition Mascara är en helt parabenfri mascara som lyfter, separerar och förlänger fransarna. Flawless Definition Mascara kommer åt alla strån tack vare sin speciella borste. Den innehåller 100& mineraler, antioxidanter och naturliga extrakt från bl.a. jojoba, sheasmör och ängsört. Inget kladd, inga klumpar. Fri från parabener, syntetiska färgämnen, konserveringsmedel, tjära, lack, bly och nickel. Oftalmologiskt testad, ej djurtestad.
 
10 ml
 
 
BareMinerals Flawless Definition Waterproof 239 kr (Vattenfast med antioxidanter och mineraler)
En hållbar, vattenfast mascara som lyfter, separerar och förlänger dina fransar utan att klumpa eller kladda. Flawless Definition Waterproof Mascara Black från BareMinerals är en mild formula full av rena mineraler och antioxidanter hjälper till att skydda fransarna mot yttre påfrestningar. Borsten är formad som en fintandad kam och ger fulleffekt med några drag. Den avsmalnande toppen på borsten hjälper att komma åt även de minsta fransarna. 
 
10 ml
 
 
 
 
BareMinerals Flawless Definition Volumizing Mascara 239 kr (Skyddar, vårdar och hållbar, men lätt att tvätta bort)
En volymmascara som ger fylliga och långa, imponerande fransar utan att kladda eller klumpa. Den lyxiga formulan  innehåller avancerade ingredienser som ger volym, samtidigt som vårdande mineraler och äppelextrakt skyddar fransarna mot yttre påfrestningar. Den specialdesignade borsten ger, tillsammans med volymgivande ingredienser, härligt tjocka och svepande fransar. Flawless Definition Volumizing Mascara Black innehåller även extrakt av amlafrukt samt e-vitamin och är hållbar men lätt att tvätta bort. 
 
 
 
10 ml
 
 
 
 
 
BareMinerals Lash Builder PRIMER 189 KR (Appliceras innan mascara för tjockare fransar!)
En primer för fransarna. Använd Lash Builder innan du applicerar din mascara så får du tjockare fransar. Lash Builder tynger inte ner utan har en lätt formula som ger ett lyft och volym åt fransarna. 
 
 
8 ml
 
 
Christian Dior
 
Diorshow Extase 299 kr (Patenterad borste med två olika sorters fibrer som ger supervolym!)
Mascaran som ger en otrolig volym! Med en patenterad ”Couture” borste som är inspirerad från Catwalken. Christian Dior Extase har en omedelbart fyllande formula som ökar volymen med upp till 50%. Denna Christian Dior mascara ger näring åt fransarna och gör den tjockare och starkare. Den innehåller två olika sorters fibrer som tillsammans separerar fransarna och omsluter varje frans för en otrolig volym. Christian Dior Diorshow Extase är en mascara för dig som vill ha tjocka fransar med volym.
 
 
Diorshow Iconic 299 kr (Borst med markant böjning)
En lyxig Dior mascara som är inspirerad av Diors couture visningar. Dior Diorshow Iconic används på modellerna som visar Christian Diors exklusiva kläder. En mascara som ger fransarna en otrolig böj samtidigt som de både förlängs och får volym. Med en speciell borste; Oblique Brush, som är speciellt utformad för att ge fransarna en så markant böjning som möjligt. Denna Dior mascara ger dig de perfekta fransarna såväl till vardags som till fest.
 
 
 
Diorshow Blackout (med eller utan Waterproof) 299 kr (Innehåller svart puder för en intensiv blick!)
En limiterad kolsvart Dior mascara som är en version av Diors Diorshow Mascara. Dior Diorshow Blackout Waterproof Mascara kommer direkt från catwalken och innehåller svart puder för en intensiv blick. Denna Dior mascara ger ögonfransarna extra volym utan att klumpa ihop. Mascaran för dig som vill ha riktigt svarta ögonfransar, den passar alla fransar. Vattenfast: gör att den håller sig på plats hela dagen trots regn, svett och tårar.
 
 
 
 
Twilight Beauty
 
Twilight Volturi Crown Metallic Mascara 105 kr (Glänser i ljuset - precis som Edward)
En mascara som ger volym åt fransarna. Twilight Crown Metallic Mascara ger en färg som glänser i ljuset. Kommer i tre olika färger; Black Knight – svart färg med svagt skimmer. Royal Blue – mellanblå färg med lyster. Silver Plated – gnistrande silver. 
 
Twilight Luna Twilight Gleam Metallic Mascara 139 kr (Volym, glans och näring!)
En Twilight mascara med fina färger som fångar ljuset och ger glans. Mascaran ger volym samtidigt som den ger näring åt fransarna. Twilight Luna Twilight Gleam Metallic Mascara förlänger även fransarna. Kommer i tre olika färger – välj den eller de som passar dig bäst!
 
 
Beauty Without Cruelty
 
Full Volume Mascara 159kr (Vegetabiliska fibrer som ger maximal volym!)
Fantastisk naturlig formula för maximal volym. Vegetabiliska fibrer ökar fransarnas längd och volym. Extra tät och mjuk "Double Deep"-borste med ihåliga fina hår, maximerar förlängning och tjocklek genom att täcka varje ögonfrans separat.
 
 
 
 
 
Waterproof Mascara 159 kr (Helt vegetarisk och parabenfri - toppen för linsbärare)

Unik vattenfast formula som är parabenfri och helt vegetabilisk. Denna mascara har en ergonomisk "Curvy Contour"-borste som skapar längd, böjning och definition genom att öka fransarnas naturliga böjning. Designen gör att borsten når sidorna lättare för en jämnare applicering. Särskilt bra för kontaktlinsbärare.
 
 
 

OCCHIONI från Neve 159 kr (Vegansk och fantastisk!)

Naturlig & vegetarisk volym mascara, utformad för att ge tjocka fransar. Fria från allergener, lösningsmedel, vaselin, silikon, kollagen, akrylater och parabener & istället har valt ingredienser som är naturliga vänner för ögonfransar.

Carnuba (vegetabilisk vax som utvinns ur en brasilansk palm)
Ger mjukhet, smidighet och volym på ett naturligt sätt.
Bivax
Ger effekten av volymen på ögonfransarna och håller de flexibla
Veteextrakt
Återfuktande och lugnande för dina ögonfransar
Körsbärsolja(Känd för närande, fuktgivande egenskaper)
En härlig skönhetsbehandling för dina fransar

Rena mineralpigment ger djup svart färg, medan mikrosfärer av cellulasan ger tjocklek & fyllighet till ögonfransarna.

Den speciella borsten "5-boll" ger snabb och enkel applikation.

- Utan kollagen, parabener, silikoner eller vaselin.
- Formulerade för att minska risken för allergier och doftfria
- Lätt och modulärt
- Made in Italy.
- Testat på makeup artister, inte på djur!
- Vegetariskt: innehåller inga animaliska ingredienser.
- Användning: ögon
- 100% Cruelty-free:absolut inte testade på djur!


Strukturen på Occhioni, lätt och flexibel, vilket gör den användbar i flera steg, beroende på ditt behov:
1 strykning - för naturliga fransar men perfekt definierade.
2 strykningar - för tjockare intensivt utseende
3 strykningar - fransarna förstärks för en extrem look

 10,5 ml
 
 
Sensai/Kanebo
 
 
Kanebo Sensai Mascara 38°C Volumising 295 kr (Dubbelsidig, lättanvänd borste som ger volym)
Du kan lägga flera gånger utan att det blir klumpigt. Mascaran är vattenresistent och ger näring. Med original dubbelsidig borste för volym och styling uppnår du naturligt fylliga fransar. Det är ensnabbtorkande mascara som ger omedelbart resultat till dina ögonfransar som får en intensiv volym. Med den lättanvände borsten får fransarna lyster och en naturlig böjning. Förutom Kanebo Sensais kladdfria och vårdande egenskaper, har denna mascara en snabbtorkande ingrediens - Rich Film Volumiser, som omedelbart gör individuella ögonfransar tjockare för flera lager utan klumpar. Mascaran har en originell dubbelsidig borste för mer volym och styling. Du tvättar enkelt bort mascaran från dina ögonfransar med 38°C vatten. Kanebos produkter är unika då de innehåller siden som är vårdande för din hud och fransar.
 
 
 
Mascara 38°C Separating and Lenghtening (Naturlig lyster!)
Den första mascaran i världen som tas bort med varmt vatten i 38°C. Det är en mascara med lättanvänd borste som tillhandahåller lyster och en naturlig böjning till ögonfransarna. Kanebos mascara innehåller sammansättningar av Sensai Colours ingredienser som separerar och förlänger varje individuell ögonfrans för en fin och vacker finish.
 
 
 
 
 
Kanebo Sensai Mascara 38°C 240 kr (Orginalet)
Den första mascaran i världen som tas bort med varmt vatten i 38°C. Den har en lättanvänd borste som ger ögonfransarna lyster och en naturlig böjning. Kanebos mascara innehåller sammansättningar av Sensai Colours-ingredienser som förlänger varje individuell ögonfrans för en fin och vacker finish. Du tvättar enkelt bort mascaran från fransarna med 38°C vatten.
 
 
 
Lumene
 
Lumene Blueberry Volume Mascara Brilliant Black 145 kr (Gjord på nordiska blåbär som stärker och vårdar)
Dramatiskt fylliga ögonfransar med den nordiska naturens kraft. Blueberry Volume Mascaras krämiga, vårdande konsistens i kombination med den innovativa plastborsten garanterar vackert böjda och dramatiskt fylliga fransar. Den flexibla plastborsten ger ögonfransarna volym och böjer dem perfekt – utan klumpar! Den hållbara sammansättningen sitter kvar på fransarna hela dagen, utan att kladda!

100 % ekologisk fröolja från nordiska blåbär vårdar fransarna och bidrar till att hålla dem starka och välmående. Den platta borsten med rundade kanter lyfter fransarna och böjer dem vackert. Den konformade, mjuka och flexibla plastborsten fäster lätt vid fransarna och ger dem färg från roten till toppen och separerar samtidigt fransarna effektivt.

Till alla kvinnor som vill ha välvårdade, vackert böjda och dramatiskt fylliga fransar.
 
 
 
 
 
Lumene Blueberry Volume Mascara Rich Black 145 kr (100% volym, 100% klumpfri)
Dramatiskt fylliga ögonfransar med den nordiska naturens kraft. Blueberry Volume Mascaras krämiga, vårdande konsistens i kombination med den innovativa plastborsten garanterar vackert böjda och dramatiskt fylliga fransar. Den flexibla plastborsten ger ögonfransarna volym och böjer dem perfekt – utan klumpar! Den hållbara sammansättningen sitter kvar på fransarna hela dagen, utan att kladda!

100 % ekologisk fröolja från nordiska blåbär vårdar fransarna och bidrar till att hålla dem starka och välmående. Den platta borsten med rundade kanter lyfter fransarna och böjer dem vackert. Den konformade, mjuka och flexibla plastborsten fäster lätt vid fransarna och ger dem färg från roten till toppen och separerar samtidigt fransarna effektivt.

 
 
 
 
 
Lumene True Natural Volume Mascara 119 kr (Oparfymerad mascara som ger volym och passar känsliga ögon!)
Perfekt fylliga fransar utan klumpar. True Natural Volume Mascara ger fransarna maximal volym och dramatik. Du får fylliga fransar med den stora borsten med maximal fästyta, vilket innebär att ett drag ger varje frans en optimal mängd mascara. Sminkresultatet är fylligt och med mer volym – utan klumpar. Mascaran varken smular eller kladdar.
 
Den oparfymerade True Natural Volume Mascaran passar också känsliga ögon. Kvinnor, som vill ha fylliga fransar och föredrar en fiberborste och naturliga ingredienser. Även för känsliga ögon. Produkten innehåller inte parabener, doftämnen eller alkohol. Innehåller över 90 % naturliga ingredienser.
 
Isadora
 
IsaDora Mascara Flashy Curl 99 kr (Fuktsäker mascara som ger härligt böjda fransar)
– Lyfter och formar! IsaDora Mascara Flashy Curl har en böjd borste som formar och böjer upp dina ögonfransar i ett drag från rot till topp. Ögonen får omedelbart en öppen, klar blick! Mascaraformuleringen innehåller aktiva ingredienser som ger den uppåtböjda effekten, gör fransarna tjockare och ökar deras volym. Pantenol skyddar och vårdar. Mascaran är fuktsäker, sätter inte av på huden, torkar snabbt och är lätt att
ta bort.

OPARFYMERAT & KLINISKT TESTAT
– för undvikande av allergiska reaktioner.
7 ml
 
IsaDora Hypo-Allergenic Mascara 99 kr (För de känsligaste ögonen!)
För extra känsliga ögon och kontaktlinsanvändare. Snabbtorkande formulering, specialutvecklad borste för känsliga ögon och korta fransar. Ophtalmologiskt testad. OPARFYMERAT & KLINISKT TESTAT – för undvikande av allergiska reaktioner.
 
 
 
7 ml
 
 
 
IsaDora Precision Mascara 139 kr (Den lilla borsten som når alla fransar)
Liten borste – stor överraskning! Smal specialborste i elastomer, designad för att med precision lätt komma 
åt varje enskilt franshår. Enastående resultat även på 
korta, glesa ögonfransar. Borsten är enkel och oerhört lätt att arbeta 
med. Man når också bekvämt fransarna längst in vid ögonvrån och de kortare underfransarna.
Lämplig för känsliga ögon och kontaktlins-användare. 

•  Varjedags-mascara för perfekt volym, längd och separation
•  Högpresterande precisionsborste 
•  Byggbar och lätt att applicera i flera lager
•  Glansgivande ingredienser
•  Probelmfri mascara som varken smetar, flagar eller klumpar sig

Oparfymerad. Oftalmologiskt testad. 
 
7 ml
 
 
 
Lashfood Mascara 275 kr (Stärker dina fransar!)
Mascaran med en naturlig och stärkande formula som ger dig kraftigare, fylligare och starkare ögonfransar, fulla med färg. Nanopeptidteknologi ger dina fransar näring in till rötterna och kopparkomplex ger mascaran mikronäring som motverkar att dina fransar ramlar av. Biotin och panthenol gör dina fransarna fylligare och att de inte bryts av lika lätt.

Lashfood Mascara har en fullständigt naturlig formula utan skadliga ingredienser samt är fri från parabener, gluten och syntetiska doftämnen. Dermatologiskt testad och godkänd. Ej testad på djur.

 
 
 
 
 

Allow Yourself 199 kr (100 % naturliga ingredienser!)

Allow Yourself är en mycket mild ekologisk mascara som är snäll mot känsliga ögon. Med vårdande hallonfröolja och helt fri från onödiga färg- och doftämnen. Den är tillverkad i Sverige och är 100% naturlig och eko-certifierad! Mascaran ger bra volym, intensitet på fransarna och som sitter kvar utan att smula eller smeta! Med en lätt böjd borste för enklare applicering. Applicera i flera lager för att bygga på mer volym - torkar snabbt.

100% naturlig

75.1% ekologiska ingredienser

Nedbrytningsbar

Ej djurtestad

10 ml
 
Honeybee Garden

Truly Natural Mascara 179 kr (Har fått toppbetyg, perfekt för känsliga ögon och sitter som berget!)

Här är beviset på att en naturlig mascara kan vara fantastisk! Denna lena, fransfrämjande mascara är viktlös men ger full färg på varje frans. Den smidiga lätt-som-en-fjäder formulan ger noll klumpar pga den obefintliga leran. Ger dig långa, flirtiga fransar utan att flaka eller smula. Kanske är det bästa med den här botaniska mascaran att den är paraben-fri. Den är inte water-proof men vattenresistent och du kan till och med använda den under träningspasset utan att behöva bekymra dig för svarta spår under ögonen.
 
 
6 ml
 
 
 
terre d´Oc Mascara 185 kr (Mascaran med indiska skönhetshemligheter)
En mascara från serien som är inspirerad av indiska skönhetshemligheter. Den är en fantastisk vårdande och lättapplicerad mascara som ger dina ögonfransar en intensiv färg, tjockare ögonfransar och en djup och farlig blick. Mascaran separerar fransarna lätt, främjar och strukturerar dem på samma gång med hjälp av kakaosmör, ris & carnubavax.

En riktig höjdarmascara! 
 
8 ml
 
 
 
Benecos
 
Natural MascaraSuper Long Lashes 89 kr (Toppsäljare!)
Super long Lashes från Benecos trollar fram naturligt långa och perfekt separerade ögonfransar. Berikad med vitamin E. Applicera fler gånger för en dramatisk effekt.
 
8 ml
 
 
Natural Mascara Maximum Volume 85 kr (Ännu en fantastisk, prisvärd produkt från Benecos)
Natural Mascara Maximum Volyme formar tjockare fransar och förtrollar varje blick. Fransarna är perfekta separerade och fastnar inte i varandra.
 
 

8 ml
 
 
NVEY ECO 235 kr (Parfymfri, ekologisk lyxmascara!)
Volym Mascara är en lyxig och närande mascara med ekologisk jojobaolja, bivax och karnaubavax. Hjälper till att bygga upp ögonfransarna så de får fullständig volym och en dramatisk look.

* Parfymfri
* Lång fyrkantiga handtag borste ger lätt grepp
* Designen av borsten ger en utmärkt separation av ögonfransarna
 
 
 
8 g
 
Lily Lolo

Lily Lolo Lash Alert Natural Mascara 195 kr (Naturligt vackra fransar som håller hela dagen!)

En mascara med en krämig formula som är skapad av naturliga ingredienser. Lätt att applicera och ger både längd och volym till ögonfransarna, vilket gör den enkel att applicera flera lager utav för att förvandla en dagsmakeup till en mer dramatisk kvällsmakeup.

Mascaran håller fransarna naturligt vackra hela dagen och innehåller inga kemikalier som kan vara skadliga för det omtåliga ögonområdet.

Fri från parabener, alkohol och parfymer/syntetiska doftämnen.

 

10,5 ml

 

 

Ecco Bella

Flower Color Mascara

Bestseller! Renare formula hittar du inte. Baserad på lera och järnoxider, utan alkohol. Den omfamnar fransarna för att ge dem fyllighet samtidigt som den förlänger dem. Den är vattenresistant men inte vattenfast. Perfekt för känsliga ögon och dessutom har den en inbygg spegel. Vegansk och gluten/parfymfri. Den sitter väldigt bra och är givetvis inte djurtestad!

Det negativa är att den innehåller konserveringsmedlet phenoxyethanol. Dessutom har jag inte hittat den på någon svensk sida.

 

11 g

Du hittar den här;

http://www.eccobella.com/cosmetics/free-mascara-membership?cPath=61_63&

http://www.iherb.com/Ecco-Bella-FlowerColor-Natural-Black-Mascara-38-oz-11-g/16261?at=0
 
http://www.eccobella.com/cosmetics/natural-mascara?cPath=61_63
 
http://www.eccobella.com/cosmetics/flowercolor-natural-mascara-mini
 

 

FusionBeauty StimuLashFusion 299 kr (Stärkande, vårdande fransar inom 4-6 veckor)

En mascara som förbättrar dina fransar och ger naturligt vackra fransar. Denna stärkande mascara innehåller en stärkande peptid som kallas SYMPEPTIDE™ - som hjälper till att förbättra utseendet på dina fransar inom 4 till 6 veckor.

Dess flexibla borste ger dramatiskt längd och separerar ögonfransarna utan klumpa eller flagna. Den når och fångar även de minsta fransarna. Långvarig formula som är lätt att tvätta bort.

  • Förbättrar dina fransar.
  • Vårdar och gör dina fransar fylligare.
  • Färg: Svart.
  • Oftamologiskt testad.
  • Fri från parabener, sulfater, syntetiska parfymer, färgämnen, ftalater & triklosan.

 

7 g

 

LashFusion XL™ Micro-Technology Instant Lash Volumizer 295 kr (Krämig mascara som ger mycket  volym!)

En rik, krämig, vårdande och volymgivande mascara som dramatiskt ger dig stora, vågade fransar med ett enda drag.

Hur fungerar den?:
LashFusion XL hämtar sin styrka från den senaste teknologin bland hårvård för att ge näring, skydda och ge volym till dina fransar. En naturlig mjukgivande resin ger fransarna form, volym och längd samtidigt som Fusion Beautys patenterade leveranssystem Capisphere ger ett återuppbyggande komplex till fransarna som kontinuerligt får näring, även efter att mascaran har tagits bort.

Resultatet?
En volym- & längdgivande mascara som samtidigt vårdar dina fransar.

LashFusion XL är oftalmologiskt testad, hypoallergenisk, parfymfri och säker att använda även för personer med känsliga ögon och/eller linser.

12 g

 
Jane Iredale
 
Mascara Orginal 169 kr (Passar även de känsligaste ögon!)
En mild konditionerande formula, fri från lacker och petroleumprodukter. Den varken smetar eller flagar och är vattenresistent. Vi har tillfört tång i liposomer och pantenol, som fuktar och vårdar fransarna. Mascaran finns i två färger, svart och brun, och har en borste med ihåliga fibrer. De fylligaborstarna ger en jämn applicering och separerar fransarna. Mascaran kan även användas på de känsligaste ögon. Passar alla hudtyper!

 

 

Mascara Lengthening 179 kr (Långa och fylliga fransar!)
En ny liposomformula med pantenol -fullproppad med fukt. Innehåller inget lack, shellack eller petroleumbaserade ämnen. Den har samma utmärkta egenskaper och innehåll som originalmascaran, med ett tillskott av veteproteiner som böjer fransarna, och icke-syntetiska cellulosafibrer som gör fransarna långa och fylliga. Den har samma ihåliga fiberborste som PureLash mascaran och finns i tre färger; svart, brun och navy-blå. Passar alla hudtyper!

 

 

 

 

Volume Lash mascara 219 kr

Med finare, mer enhetligt stora partiklar än någonsin tidigare och utformad med 2,4 gånger mer ingredienser för bättre fäste, ger 3D-filmbeläggningsformulan jämn volym åt fransarna en efter en.

För friska och elastiska ögonfransar: tre vårdande oljor Volume Lash® formulan innehåller tre vårdande oljor för att naturligt skydda och ge näring till vackra och friska ögonfransar. Pantenol, ett B5-vitaminderivat ger markerade fransar samt naturligt silkesextrakt, ett silkesproteinderivat ger ökad smidighet och naturliga växtextrakt innehåller återfuktande ingredienser för att ge näring och lyster åt fransarna. Ger fantastisk volym, förlänger, separerar & konditionerar dramatiskt dina fransar.

• Sitter hela dagen

• Flagar inte och är kladdfri

• Vårdande ingredienser

• Klarar både svett och tårar

• Tvättas enkelt bort med varmt vatten

8,3 ml

 

 

Fiberwig LX Brush-On Fiber Extensions 219 kr (bortom alla mascaror)

LX står för lyx. Fiberwig LX mascara förlänger, separerar & konditionerar dramatiskt dina fransar.

• Ger LÅÅÅÅNGA fransar

• Sitter hela dagen

• Flagar inte och är kladdfri

• Vårdande ingredienser

• Klarar både svett och tårar

• Tvättas enkelt bort med varmt vatten

Fiberwig® LX är en teknologisk succé i en liten tub.
Lösfransformulan som borstas på appliceras som mascara och omsluter varje frans med en intensiv fiberrik hinna. Ju mer fibrer du lägger på, desto längre blir ögonfransarna och ger dig långa ögonfransar som ser naturliga ut. Resultatet är vackert långa ögonfransar med en glänsande svart finish. Önskar du mer dramatiskt resultat, "jobba" in mascaran på fransarna ett par gånger. Låt fransarna torka emellan lager för bäst effekt. Den kladdfria mascaran är oparfymerad och ger ögon helt utan irritation.

Den nya halvmåneformade borsten möjliggör en lättare applicering för att nå önskad längd. Dessutom är den här unika borsten formad efter fransrötterna för att skapa en vackrare form och förlänga varje enskild ögonfrans.

För friska och elastiska ögonfransar: tre vårdande oljor
Fiberwig® LX-formulan innehåller tre vårdande oljor för att naturligt skydda och ge näring till vackra och friska ögonfransar. Pantenol, ett B5-vitaminderivat ger markerade fransar samt naturligt silkesextrakt, ett silkesproteinderivat ger ökad smidighet och naturliga växtextrakt innehåller återfuktande ingredienser för att ge näring och lyster åt fransarna.

 

7,9 ml

 

Från början till slut..

Collistar (185-210kr) http://eleven.se/
Duwop (245kr) http://eleven.se/
Clarins (229kr) http://www.lyko.se
Mavala (89-159kr) http://www.lyko.se
Peter Thomas Roth (245 kr) http://www.shopping4net.se
Lavera (159-179kr) http://www.jordklok.se/kosmetika
Youngblood (265 kr) http://www.visageonline.se/ & http://www.smartgirl.se
MIYO (59 kr) http://nelly.com/
Wet n Wild (59 kr) (http://nelly.com/
Shiseido (279 kr) http://nelly.com/
Too Faced (219-259 kr) http://www.beautyplanet.se
NYX Cosmetics (110-275 kr)
UNE (169 kr) http://nelly.com/ & http://www.lyko.se
Organiqs (149kr)www.smartgirl.se
Welling makeup & Hudvård (269kr) http://welling.se
Bare Minerals Make up (189-239kr) http://www.beautyplanet.se
Christian Dior (299kr) http://www.beautyplanet.se
Twilight Beauty (105-139 kr) http://www.beautyplanet.se & www.bathandunwind.com
Make up Without Cruelty (159 kr) http://kissedbyeco.se
OCCHIONI Neve (159 kr) http://www.kakaobonan.com
Sensai/Kanebo (240-295 kr) http://www.parelle.se
Lumene (119-145 kr) http://www.lyko.se & www.kicks.se
Isadora (99-139 kr) http://www.lyko.se
Lashfood mascara (275 kr) http://www.parelle.se
Allow Yourself (100kr) http://www.softskin.se
Honeybee Garden (179 kr) http://careoflena.se http://webshop.oikoscosmetics.se
terre d´Oc Mascara (185 kr) http://www.maryfly.se
Benecos (85-89 kr) http://www.maryfly.se
Nvey Eco (235 kr) http://www.maryfly.seLily Lolo (195 kr) http://nelly.com/, http://eleven.se/, http://www.softskin.se
Ecco Bella (se länk vid mascaran)
Jane Iredale (169-179) http://skincity.se
Volume Lash mascara (219 kr) & Fiberwig LX (219 kr) http://www.hudvardsbutik.se

Mot djurförsök? Läs om de godkända märkena här.

Hur konstigt det än kan låta har jag alltid varit mot djurförsök men inte "tänkt på det" när jag handlat. Har aldrig kollat upp produkter/märken och jag förstår inte hur jag kunnat "glömma" detta. Men bättre sent än aldrig! Har nu rensat ut alla produkter jag hade som är testade på djur, produkter för ett par tusenlappar, men det gör mig inget. Har fortfarande gott om icke-djurtestade produkter :) Har även slängt produkter som det varit svårt att hitta information om, slänger det hellre om jag inte vet. Om du också vill rensa men känner att du inte har råd att köpa nya produkter(och inte har 3050928592 andra produkter kvar, som jag), använd upp de produkterna du har och köp sedan testfria produkter efter hand som de tar slut. Men ta det lugnt, det finns gott om icke djurtestade produkter på marknaden :)

 

 Min "lilla" rensning

 

Djurfett är inte så trevlig att ha på läpparna, kroppen eller tänderna, om du frågar mig. Det finns i lypsyl, tandkrämer och diverse krämer. Om du vill ha en vegetarisk tandkräm som inte är testad på djur finns det en billig på apoteket som funkar precis lika bra som någon annan. Tror att den kostar 15 kronor! På hemköp har Eldorado en tandkräm i stor vit tub med grön text på som även är vegansk. Förutom dessa finns det en tandkräm av märket "Kingfisher" som även har tonvis med andra produkter, men de är snäppet dyrare och kostar  

http://www.bodystore.com/3/sv/varumarken/kingfisher

 

http://www.jordklok.se/

 

Apotekets vegetariska tandkräm

 

Vad gäller läpparna ska du skippa dessa:

Lypsyl

Labello

Men kan köpa dessa(t.e.x);

Nivea 

Burt’s Bees

Eilas

Apotekets hudsalva med sheasmör. INTE den gröna.

 

 

Det här med djurfett är inte lätt. Det står ju inte "djurfett" på innehållsförteckningen! Men det man kan leta efter är "100% naturligt innehåll", endast ingredienser från växtriket och liknande. 

 

För att sammanställa dessa listor med vilka produkter som inte är testade och vilka som är, har jag kollat på nätet. Så jag kan inte säga med 100 % att allt är korrekt. Om du hittar några fel, säg till! Det gäller att hålla sig uppdaterad. Det flesta stämmer dock, det vet jag :)

 

Märken som inte testar på djur..

 

Smink

Det finns en hel djungel med olika produkter där ute.. Jag har listat de märken som de flesta känner till och några som ni borde känna till :) Kan berätta om ett nytt märke som är billigt och bra; MIYO. Jag använder just nu den svarta mascaran på bilden och den är väldigt bra, däremot har jag inte testat resterande produkter men hoppas på det bästa :) Mascaran som jag använder finns nu för 49 kr på denna länk "http://eleven.se/miyo-mascara-big-fat-lashes-19755.html". Där finns även mer från sortimenten och mascarorna ligger på 59kr, nagellack 39kr, foundation 59kr, lipgloss 49kr osv. Mycket prisvärt! Det verkar inte som att de har kommit ut i butikerna än och om de har det vet jag inte i vilka butiker. Däremot finns de på eleven.se och lyko.se.

 

MIYO

 

Fler märken som inte testar;

Wet n Wild 

Clarins

Kanebo

Gosh Cosmetics (veganskt)

Oriflame 

Nivea

Isadora

Make Up Store

Pur minerals

Urban Decay

Claudia

Lumene

Korres

Odd Molly

UNE

E.L.F. Cosmetics (väldigt billigt)

Lush

Peter Thomas Roth

Smash Box

Hello Kitty 

Blinc

Annemarie Börlind

Chanel

DuWop

Bobbi Brown

NYX New York Cosmetics

Lotus

Sante

Tweezerman

Undrar du varför The Body Shop eller Yves Roches inte är med på listan? TBS har alltid varit mot djurförsök, det vet de flesta. Men för lite sedan såldes företaget till Loreal, som testar för fulla muggar.. Så även om TBS inte testar själva, hamnar ju pengarna i samma ficka.. Man kan säga att intäkterna från TBS finansierar djurförsöken på de andra märkena. Tycker att det är galet att ett företag som är grundat på otestade produkter säljer sig till någon som testar. Helt under värdigheten! Men jag förstår att det handlar om pengar, som  vanligt. Suck. Detta är dock min åsikt, du kanske känner att det är ok att fortsätta handla där, det är givetvis helt upp till dig.

 

YR ville börja sälja sina produkter i Kina och där måste det testas. Eftersom pengarna lockade har de nu börjat sälja i Kina och testar sina produkter. Big mistake!!

 

Hittade just information om att Estee Lauder började att testa på djur förra året efter att varit otestade i tjugo år.. Tyvärr drar de även ner clinique i skiten.. http://www.peta.org/b/thepetafiles/archive/2012/02/16/3-companies-booted-off-cruelty-free-list.aspx

Hemsidor

Jag rekommenderar starkt sidan "www.bathandunwind.com". Majoriteten av deras märken är otestade, naturliga och dessutom helt underbara produkter som kunderna själva betygsätter och kommenterar. Det finns både billigt och dyrt. Se upp för Caudalie, Essie och Elisabeth Arden, de är testade. Om du vill ta reda på om ett märke testar på djur eller ej, googla på "märket animal tested?" så får du svar, om det är en engelsk/amerikansk produkt. Annars skriver du "märket testat på djur?". Jag rekommenderar följande märken från sidan; Lubatti (har jag i nattkräm, helt fantastisk), Alpha A (har jag som dagkräm, gör underverk), Burt´s bees (har jag i handkräm, fotkräm, lotion och läppbalsam), Decleor, Phytomer (har jag i ansiktsrengöring, fuktserum, make-up remover och ansiktsmask), Dr Hauschka (har jag i läppglans), Jane Iredale (har jag i läppbalsam), Korres (har jag i puder, rouge och ansikts-scrub), Triology (har jag i badskum, lotion och ansiktsrengöring), Lollia(har jag i handkräm och parfym) och Arran Aromatics(har jag en underbar bodylotion av). Det finns massor med märken och härliga produkter! Frakten är inte så dyr (skickas från England) och om du handlar för en viss summa är frakten fri. Jag handlar alltid så att jag får fri frakt ;) Du får poäng för allt du handlar och sedan omvandlas poängen till rabatt och det är väldigt förmånligt :) De har alltid specialerbjudanden och just nu har de en winter sale med upp till 50% rabatt på 1294 produkter. Passa på..

http://www.jordklok.se/kosmetika

http://www.ekoprincess.se

 

Ansiktsvård

Oriflame

Nivea

Clarins

Nuxe

Rosenserien

Kanebo

Neal's Yard Remedies

Rejuvi

Madara

Decleor

Phytomer

Dermalogica

Dr Hauschka

Weleda

Bio Rich

Peter Thomas Roth

Lubatti

Alpha A

Dr Hauschka

Super Glandin

CLEAN

Eilas

http://www.bodystore.com/3/sv/varumarken/eilas (Ekologiskt, veganskt/vegetariskt, billigt och bra!)

http://www.jordklok.se/kroppsvard/ansiktsvard

 

Hårdvård

Matrix Biolage

Lanza

Björn Axén

KMS

Joico

Eilas

TREsemme

VO5

Macadamia oil

http://www.bodystore.com/3/sv/varumarken/eilas

http://www.jordklok.se/kroppsvard (Schampo, Balsam, Styling och Hårfärg)

 

Body lotion

Nivea

LDB

Weleda (Hälskost)

Kings & Queens (Kicks) 

Burt’s Bees

Triology

Lumene 

Korres (Kicks)

Cowshed

Bio Rich

Eilas

 

Bra hemsidor;

http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/halsokost/-4/index.html

http://www.svenskhalsokost.se/#!kategorier/kroppsvard___skonhet/kroppsvard/aterfuktning

http://ekodirekt.jetshop.se/hygien/lotion-och-solkram-c-311-1.aspx

http://www.jordklok.se/kroppsvard

http://www.hallbarlivsstil-webbmagasin.com/#/tandkram-tandborstar/4536830898

http://www.ekoshoppa.se/

 

Affärer i Helsingborg som säljer några av produkterna jag nämnt

Easy Wellness AB

Tel: 042-29 05 60

www.easywellness.se

 

Hälsoboden Life
Hästmöllegränd 1 

Life

Södergatan 11

 

Parfym

Tommy Hilfiger

Prada

Nina Ricci

Lollia

Stella McCartney

Donna Karan

CLEAN

 

Nagellack

Scratch Nails

Mavala

Isadora

Nivea

Depend

Sally Hansen

Leighton Denny

Wet N Wild

MIYO

Butter London

Becca

Essie

 

OBS! OPI såldes nyligen till ett företag som testar på djur.. Gå och dra något gammalt över er!

 

Urtekram har bra produkter, ekologiska och vegetariska. De har allt från tandkräm, lotion till husållsrengöring. 

Säljs b.l.a på; http://www.bodystore.com/3/sv/varumarken/urtekram

 

Hjälp mina vänner och köp inte produkter som stöder djurförsök!

 

Märken SOM testar

Dolce & Gabana

Lancome

Biotherm

Elisabeth Arden

Max Factor

Loreal 

Maybelline

Dove

Vichy

Venus/Gilette

Sunsilk

Schwarzkopf

Vaselin Kløver

Veet

Sensodyne

Piz Buin

Redken

Pepsodent

Palmolive

Oral B

Listerine

Oil of Olay

Yves Roches 

Natusan

Mr Muscle

Lux

Lypsyl (innehåller även djurfett)

Labello

Klorin 

Kleenex

Lipton

Kerastase

JIF

Helena Rubinstein

Head & Shoulders

Glade 

Garnier

Cover Girl

Colgate

Clerasil

Calvin Klein

Braun

Axe

Ajax

Adidas

Wella

Adidas

Neutrogena

Johnson and Johnson

Rexona 

got2b

Cillit Bang

Essie

Hawaiian Tropic

Mary Kay

Marc Jacobs (smink och parfym)

Neutrogena

Rimmel

Shisiedo

Givenchy

H&M

 

 Du slutar väl med djurtestade produkter nu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0