Fint..

Åkte till Hyllinges fotbollsplan efter jobb i söndags, för att tända ett ljus för Jocke och hedra hans minne. Det var väldigt fint, tyvärr missade jag fyrverkerier och musik då jag jobbade. Men det var väldigt fint där! Kul att så många kom och visade att de brydde sig. Tror att det betyder mycket för Ida.

Hon såg helt förstörd ut, som om hon levde i en dimma, som om hon fortfarande hoppades på att det bara var en mardröm. Det kan jag förstå, jag tycker att det är imponerande att hon ens orkade anordna denna sammankomst!


R.I.P

Underbar känsla!




Kato - Turn the lights off
på repeat..

2 bad!


Heidi Montag var fan så mycket snyggare innan alla plastikoperationer (näsa, bröst, ögonbryn, panna, kinder, läppar, haka, hals, öron, midja, lår och rumpa)..

Bara 23 år gammal. Sorligt värre!




Plastic is fantastic. Come on barbie, let's go party..



heidi-before-after1


Motsägelsefullt, Heidi.

Läste just en artikel där Heidi Klum tycker till om vem som bär ansvaret för ungas ätstörningar där hon säger att det inte är Hollywoods fel.

Artikeln:
"Som en av världens
mest framgångsrika supermodeller har Heidi Klum stött på en hel del tjejer som lider av ätstörningar som anorexi och bulimi.

Men hon menar att det inte är Hollywoodideal, medier eller modellbranschen som ligger bakom problemen. Istället är det föräldrarnas ansvar att ge sina barn sunda matvanor och en hälsosam kroppsuppfattning.

Heidi Klum, som just nu är höggravid med sitt fjärde barn, anser att allt börjar i familjen.
– Man kan titta på Hollywood och skylla på det, men man måste bestämma sig själv för om man vill vara i form eller supersmal. Man kan inte beskylla andra människor. Det är ens eget val och om man har barn är det upp till föräldern att utbilda sina barn så att de är hälsosamma och inte börjar dras mot anorexia eller fetma, sa hon på en fest för tidningen L.A. Confidential, enligt FoxNews.com.

Föräldrarna har också en skyldighet att se till att barnen äter ordentligt, menar hon.
– Det är upp till dig som förälder, det är svårt att ge barnen mat på rätt sätt. Det är något jag måste hantera varje dag. Det är svårt att se till att de äter rätt, säger HeidiKlum."


Vad får oss att må dåligt? Är det mamma och pappa eller supermodeller? Vad sägs om supermodeller. De är hårt sminkade, varenda hårstrå ligger rätt och de är retuscherade till perfektion. Finnar, hudbristningar, celluliter, klädveck, rynkor och alla andra sorts skavanker trollas bort. Sedan är det ju faktiskt så att modeller och skådespelare använder sin kropp som ett redskap, det är deras jobb. De ägnar sitt liv åt att hålla kroppen i trimm, en del med träning och bra mat, en del tar till operationer, vissa svälter sig med sjuka dieter och en del tar droger för att hålla hungern borta eller för att orka.

Självklart är det viktigt att man har fått bra ideal hemmifrån, att mamma och pappa har förklarat att du är bra som du är, att man inte behöver vara pinnsmal. Att det är viktigast att man mår bra - utan att leva för ohälsosamt för det. Men det är ett sådant tryck från samhället, från tv, tidningar, överallt! Det skriker ut att du ska vara snygg, smal, vältränad, klä dig bra och vara fin i håret, annars passar du inte in. I skolan t.ex. Vilka är de populära tjejerna? Det är de som killarna tycker är snygga, tjejerna som vet hur de ska klä sig.

Så det finns överallt omkring oss. Hur kan vi inte ta åt oss när det kastas i ansiktet på oss varje dag?

Jag minns att jag läste om Heidis andra graviditet. När hon hade fött sitt barn skaffade hon genast en barnvakt så att hon kunde sätta igång med träningen igen. Okej att hon är modell och vill komma i form. Men typ dagen efter graviditeten? Vill man lämna bort sitt nyfödda barn? Vill man inte vara hemma med barnet?  Klarar hon inte av att inte se ut som hollywoodidealet i ett par veckor, i en månad eller rentav två? Det känns lite motsägelsefullt!

Jag tycker till; helt klart ger hollywoodidealet unga tjejer ätstörningar och sjuka ideal att leva upp till.





  


Chockad.



Upptäckte att killen som dog på bygget i Berga igår är en kille jag känner.. (http://hd.se/skane/2010/03/23/betongvagg-dodade-byggarbetare/) Jag lärde känna honom via Karoline, på hennes fester. Det har ju blivit en del sådana, så vi var väl bekanta med varandra. Han blev bara 22 år gammal och han var nybliven pappa. Jag blev jätteupprörd när jag upptäckte detta! Det är så onödigt. Han var en riktigt bra kille! Får lite ont i magen när jag tänker på det. Man tror ju aldrig att det är någon man känner men tyvärr så är det inte alltid så! Flickvännen Ida och sonen Neo har hamnat i en väldigt tråkig sits. Som tur är har de väldigt många vänner som stöttar dem och därför kommer de att klara sig. Även om det kanske inte känns så alla gånger. Jag är så glad för att jag har min Rasmus, vad skulle jag göra om han dog? Hemska tanke.

Livet är allt bra märkligt ibland. Varför händer sånt här?

R.I.P


Välkommen till ICM Kungsholm.

Hejhej!

Vad duktig jag har varit på att uppdatera här på bloggen.. Som vanligt! Jag gör så gott jag kan ;)

Sitter just nu som telefonist för alla ICM Kungsholm-kontor i Sverige, dvs Göteborg, Lund(här är jag!), Spånga, Örebro, Jönköping och Uppsala. Jag har bara varit här en gång innan, på upplärning. Det skulle ha varit fortsatt upplärning idag, men Gunilla (telefonisten) är sjuk och jag fick hoppa in utan förvarning.. Var jättenervös i början, jag svarade aldrig i telefonen sist, kopplade inte vidare och jag satt ju inte här själv. Men det har gått jättebra! I rock.

Jag har pratat med en sierska! Hon var fantastisk, mycket duktig. Tyvärr fick jag veta något hemskt som en av mina bekanta gjort.. Har pratat med inblandade och fått det bekräftat. Detta kan jag givetvis inte berätta om, det är privat. Men det var rent förjävligt. Om vi ska gå till den positiva biten; Jag kommer snart att få jobb i någon matbutik. Californien blir av, jag kommer öppna min egen firma som har med mode/skönhet där jag kommer att ha rika kvinnor som kunder. En massa cash! Rasmus och jag kommer att gifta oss, flytta ihop och få barn tillsammans. Kan ju erkänna att jag är sugen på barn med Rasmus redan nu men jag vill ha mer pengar, hus, utbildning och trygghet innan det händer. Så om något år blir det perfekt. Kan knappt vänta!


Längtar till nästa vecka för då är det äntligen dags för trippen till Sthlm. Det ska bli så kul att få träffa Bea, Elinor, Carro och förhoppningsvis fler! Alla som kan är välkommna. Detta är inte anledningen till att vi åker dit, vi ska främst hälsa på Rasmus pappa och fru. Ser fram emot detta också, speciellt då jag aldrig fick träffa hans mamma som gick bort i cancer. Alltid intressant att se likheter och givetvis att lära känna min framtida svärfar.

Min jacka har varit trasig ett tag nu. Köpte den när jag bodde i Sthlm förra året och då gick dragkedjan sönder efter ett par dagar. Lämnade in den och fick den lagad men efter ett tag sprack den igen.. H&M! Så jag har velat ha en ny jacka ett bra tag nu, men inte riktigt haft pengar till det. Nu börjar det gå mot värmare tider och vårjackorna kostar inte lika mycket. Mamma var så gullig att hon gav mig en jacka, från H&M - hoppas dragkedjan håller.. Den kostade bara 399kr. Tack så hemskt mycket, älskade mamma! Den är jätteskön och fin. Blev så glad när jag tog på den imorse, ville inte ta av den när jag kom fram till jobb :) Får ta mig en promenad efter jobb i min fina jacka!
(bild kommer snart upp!)

Hittade även världens finaste/hetaste pumps.. De var på rea och kostade bara 99kr. I´m in löööve! Hade på dem i sängen när jag tittade på tv igår, eftersom jag inte ville ta av dom. (bild på skorna kommer snart upp!) Blev väldigt glad för att mamma för en gångs skull hittade något; ett par byxor och två par skor! Skorna får hon i födelsedagspresent av mig.

Sandra hälsade på mig i Lund för första gången (ja, det var på tiden..) i torsdags förra veckan. Vi tog en sväng på stan, shoppade lite, åt lunch på BK och sedan drog vi hem till lägenheten och hade myskväll med tacos, rödvin, chips, tv och Tio Små Moppepojkar på youtube. Vi kände oss lite gamla när vi blev anfådda av Dr Albans bakgrundsdansare..

På fredagen åkte jag och Rasmus in till Malmö för att äta ute och gå på bio med två andra par. Pontap och hans flickvän Ida, Andreas och hans flickvän Melani (Melajni) som ursprungligen kommer från Australien, hon har bott här något år nu. Vi tog oss till en indisk restaurang där vi åt väldigt stark mat! Jag kunde knappt äta mitt, jag tog sjukt mycket ris och jättelite av den starka räkgojan, haha. De var väldigt trevliga allihopa och jag tycker alltid att det är roligt med lite utlänningar. Jag frågar alltid vad som skiljer Sverige från deras hemland och tusen andra frågor. Intressant hörrni!

Efter middagen såg vi Alice i Underlandet i 3D, i säkert den största biosalongen jag någonsin varit i. Vi var på Royal, med sina 681 platser!! Galet. Därför var det väldigt jobbigt när jag skulle gå på toa mitt i filmen, vi satt ju i mitten och det var lååångt till gången. I just had to go.. Filmen var ok!

Som ni kanske förstår har jag inte alltför mycket att göra! Sitter och bloggar i brist på annat. Eller ja, mellan telefonsamtalen och mailandet. Känns väldigt lustigt! Är van vid att få sitta ner mindre än 30 minuter på mitt caféjobb, springa runt och stressa, men här står jag upp mindre än 30 minuter och inte är det stressigt. Sitter för fasiken och bloggar ;) Nu har börjat kurra lite i magen. Nu ska jag på rast!

Älskar dig Rasmus, är så glad att jag kan lita på dig och jag vet att du aldrig skulle såra mig (det visste jag långt innan sierskan sade det..)!


Puss och kram på er alla <3
















Jag vet att jag är kass!

Jag vet, jag vet.. Men det har hänt så mkt, jag har inte mått bra och då orkar jag inte att skriva! Blir väldigt inåtvänd när jag mår dåligt.

Men vet ni vad? Nu skiter vi i "historian om Hawaii". Det var en härlig resa! The End. Så var det avslutat..  ;O)

Annars då, vad händer? Har tagit lite ledigt från jobb. Det visade sig att jag har brist på glädjeämnen i kroppen, så jag har börjat med antideppressiva igen! Ännu en följd av min giftstruma, det kan inte hjälpas så jag är öppen med det. Har dock en förhoppning om att när jag byter min nuvarande medicin levaxin mot Armour Thyorid så kan det stabiliseras. Men detta är mer en förhoppning! Hursom blev jag trött och dålig av medicinen och höll på att trilla ihop på jobb. Jag dolde det så gott jag kunde, men jag har varit värsta pessimisten, haft sjukt kort stubin och fått utbrott för småsaker. Som sagt dolde jag det så gott jag kunde på jobb och trodde att jag lyckades bra. Men nej, det gjorde jag inte! Malin kände inte igen mig. Är ju "känd" för att alltid vara glad och energisk så det är klart att det märktes när jag var tvärtom. Stackars Rasmus fick ett helvete när jag väl kom hem, han fick ta allt.

Misstänkte att det skulle ge konsekvenser att erkänna att jag "är sjuk" för chefen, men jag hade inget val. Har hållt tyst om mitt låga blodtryck också och all annan skit jag har problem med. Men allt det SKA lösa sig med den nya medicinen och det är inte bara en förhoppning, det finns en stor chans för att det kan hjälpa mig. Oj, nu hoppade lilla Sussan upp i min famn. Ville inte berätta detta eftersom jag varit rädd för att chefen skulle bli skraj om jag var sjuk igen. She did. Men jag hade inget val, så skit samma! Ska ändå hitta jobb i Lund. När jag blir frisk ska jag erövra världen!



Idag sken solen och jag gick ut lite med kisen på balkongen. Så underbart med solens strålar mot huden! Var så sugen på att gå ut och gå. Men hur kul är det att gå själv? Inte speciellt. Satt och kände mig eländig, vill inte alls bo här, så långt ifrån alla. Sen tänkte jag om; hjälper inte att sitta här och må dåligt! Ge dig ut. Hoppade på cykeln och tog mig in till stan för att handla en present till syrran. Mycket uppfriskande! När jag cyklade in till stan tänkte jag "gud vad det är härligt att cykla, detta borde jag göra oftare!". På vägen hem, i motvind och i uppförsbackar tänkte jag "det suger att cykla, vem fan kom på något så dumt?".

Imorgon ska vi fira syrran, som fyllde år i tisdags. Första gången som Rasmus åker till vårt gamla hus - jag växte upp i huset som nu mera tillhör syster med familj. Förklarade dock för honom att inget ser ut som det gjorde innan. Mitt rum känns inte igen, inte Jennys gamla heller. Mammas och pappas gamla sovrum är numera biorum, garderoben är helt omgjord, de har satt upp en vägg på nederväningen. gjort om hela köket och hela hallen.
- Men något måste väl se likadant ut? Utsidan iallafall?
- Näe.. Dom har bytt staketet, målat om garaget, lagt nya plattor, rivit balkongen, rivit uteplatsen, gjort ny uteplats, tagit bort stora delar av cykelskjulet, rivit träd.. Nääe.

På lördag blir det tjejkväll. Det var från början tänkt att jag och Malin skulle ha en tjejkväll men den blev inte av och sedan bestämde vi oss för en annan gång och då skulle Ebba också vara med. Den blev inställd eftersom jag var sjuk. Föreslog att vi kunde ha det nu på lördag när jag hälsar på i Nyhamnsläge eftersom mor och far är bortbjudna på middag, men då kunde varken Malin eller Ebba. Innan jag fick veta detta bjöd jag in Sandra. Så nu är det jag och Sandra som gäller! Det blir hämtmat, vin och popcorn. Josse ska komma om hon är frisk och jag har försökt att flörta in någon till. Inte för att det behövs fler, men det kan vara trevligt :)

Ska antagligen åka till Sthlm i april och hälsa på Rasmus pappa och nuvarande sambo(fru?). Första gången jag träffar dem.. Lite nervöst! Men kul! Speciellt att åka till mitt Sthlm. Me loooove! Hade varit himla najjs om man hann att träffa alla vänner också, får försöka boka in en gemensam middag/utgång med alla en kväll. Bea, du ska med! Du är alltid på. I loove. ;) Du är min Bea, min Sex & The City - kompis. Du vet vad jag menar, honey!


Vill se just nu;

Precious - en sann historia; en film om en svart flicka som födde sin fars barn vid som tonåring.

Alice i Underlandet - vill se denna söta film på bio i 3D!

Shutter Island - har hört från säkra källor att den ska vara mycket bra ;)

It's complicated - en film jag inte alls hade tänkt att se, men Bea sade att det var en härlig tjejfilm som måste ses. I'm on it!



Beroende av;

Älskade Greys Anatomy, ser säsong 2 på tv och säsong 4-5 på datorn. Sweet memories!

The Sims - Jag och Rasmus har alldeles för många barn. Flytta!!

Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart
- nästan att man önskar att man hade ett brutet hjärta för att riktigt smälta in i låten. Mmmm! Ett plus för denna kvinna - hon följer defintivt inte size-0 idealet. You go girl!

Sjukt fula byxor i videon dock ;)

Have you ever tried sleeping with a broken heart?
Well, you could try sleeping in my bed
Lonely, own me, nobody ever shit it down like you

Anybody could've told you right from the start it's about to fall apart
So rather than hold on to a broken dream, I'll just hold on to love
And I could find a way to make it, don't hold on too tight
I'll make it without you tonight


RSS 2.0