Choklad och magneter!

Goddag gott folk!

Här sitter jag med mina chokladpraliner. Har sånna cravings för choklad att det är sjuuukt! Hade jag inte vetat bättre hade jag väl trott att jag vore gravid.. Men så är inte fallet!

     

Varför är det så svårt att få ihop folk till en fest eller liknande. Eller inte ens det, att bara gå på marknaden med någon eller vad som. I lördags gick jag till marknaden i Höganäs där jag skulle möta Johanna. Men jag hittade inte henne och tillslut gav jag upp. Ringde då Rasmus, som för tillfället jobbar så mycket att jag spenderar mina dagar i Nyhamnsläge, för att "gå på marknaden" med honom. Stötte därefter på syrran och gick med henne och pojkarna istället, vilket var jättemysigt. De åkte karusell och jag fick åka "nersläpp" med Benjamin. Tycker om att göra saker med dem! Blir glad av det. När Johanna sedan hörde av sig var det dags för mig att åka hem då vi skulle ha gäster.

    
  
    
Lite bilder från när jag passade pojkarna ett par timmar i fredags..


Sen upptäckte jag att det är Valborg på fredag, igår. Ojdå, är det Valborg? Helt väck ;) Haha. Så jag tänkte dra ihop ett gäng som kunde gå ner till brasan och antingen grilla före eller efter, hemma hos mig och dricka och ha kul. De flesta har dock redan planer, men det gör inget. Blir det inte av har jag flera alternativ att välja mellan. Antingen åker jag till Lund och firar med Filippa, till Saloon Easy med mamma och pappa, till Jenny och Patrik eller så letar jag upp någon som ska in till stan.

Ibland känns det som att jag tänker på alla, men att ingen tänker på mig. Detta beklagade jag mig över tidigare idag. Därför blev jag så fantastiskt glad när Bobo berättade att han hade köpt en magnet till mig när han var utomlands eftersom han trodde att jag skulle vilja ha den. Förstår ni hur sjukt jävla mycket den magneten betyder för mig?! Blev också jätteglad för att han är hemma igen, han bor på samma gata som mina föräldrar. Vi kan gå ut med Mask (som han kallar Max för) och snacka skit, kolla film eller vad som helst. Blev ännu gladare när han berättade att han jobbar på Borgen, ni vet där jag var på med jobb på vår kick off? Och att han en dag ska låna klätterutrustning av dem och så ska vi ut och klättra :D :D :D :D Förstår ni hur kul det kommer att bli?!

Åh, nej.. Hörde katten mjaua och kände det på mig - hon hade dödat en mus :( Så här sitter jag med det lilla livet i handen och ber att han/hon ska börja leva igen.. Usch, livet kan vara så grymt.

Igår fyllde Patrik år, så vi åkte dit för att fira honom. Tyvärr upplevde jag att pappa förstörde hela kvällen genom sitt beteende. Ikväll ska jag till syrran för vår lilla tv-kväll, så idag ska det bli fan så mycket trevligare! Ursäkta franskan.. ;)

Har en väldigt positiv nyhet! Jag har fått mer energi efter att ha börjat med en anti-d på kvällen mot sömnproblem, kombinerad med en annan anti-d på morgonen. Jag sover nu bättre och får därmed mer energi. Vi får bara hoppas att det håller i sig :)

Ta hand om er!

Kramar





Så trött..

Hejhej!

Jag är så trött, så trött, så trött.. Ska jag aldrig bli bra?

I söndags var det kick off på jobb. Var osäker på om jag skulle orka eller ej men eftersom jag ändå skulle köra hem till Nyhamnsläge passerade jag Hbg på vägen. Tänkte att jag kunde stanna så länge jag orkade.

Jag hade tur denna dagen då jag hade tillräckligt med energi för att ha riktigt kul. Vi var på Borgen i Helsingborg som ligger bakom Stattena, kan man säga. Det är en gammal vattenborg som numera är helt tömd på vatten. Vi delades upp i fyra lag och sedan skulle vi försöka samla ihop så många poäng som möjligt genom diverse uppgifter. Vi började med en klättervägg där man skulle nå en viss höjd för att få poäng. Det var jättekul, men väggen var våt och hal så jag halkade när jag kommit halvägs uppför väggen och föll ner. Eftersom vi var många i laget och hade kort tid på sig så fick jag inte försöka igen. Men de sekunder jag klättrade var så roliga att jag starkt funderar på att börja klättra.

Vi skulle identifiera tio dofter, bygga lego med hjälp av walkie-talkies, lösa gåtor, rulla en järnkula genom en gigantisk labyrint (säkert 6 m på längden), identifiera 10 snapsar, nynna musik och flyga med en sele och fånga saker på väggarna. Efter detta åkte vi taxi till Grand Hotell, drack ett glas vin och gick sedan spökrunda med en berättare - som till början var rolig, men som gradvis blev tråkigare och tråkigare.. Vi tog ännu en gång taxi till en restaurang nere vid havet där vi möttes av en mumsig grillbuffé, dryck och lek. 

Igår var mamma och jag på väla för att handla födelsedagspresenter till Patrik och Benjamin, som snart fyller år. Jag var redan helt slut när vi körde, är oftast slutkörd efter att ha gått upp och ätit frukost och när vi kom hem var jag ännu tröttare. Jag lade mig och somnade. Orkade inte gå upp, somnade vid ca sju-tiden. Sedan sov jag till klockan tio imorse! Inte piggare för det, inte..

Nu kom Patrik hem och vi ska sluta passa busungarna och bege oss hemmåt.

Trevlig helg på er!!

Pusskram



Här har ni glasögonormen..





Vad tycks? Röstar ni för eller mot? ;)

Arg Len!

Blir så arg.. Andreas, född 88, skriver till mig att jag har "schysst" hylla. Gör man det när man är 22 år eller? Vi kände varandra förr, när jag och Johanna var bästisar, det är hennes "halvbror". Flickvän har han också, förlovade faktiskt. Inte för att jag hade tyckt att det var okej annars, men inte fan springer man runt och skriver till tjejer att de har schysst hylla till höger och vänster? Så sexistiskt, vilken mangris.. Nog för att jag har opererat brösten men de är inte stora och jag går inte runt och flashar dem. "Bröst" är inte det första man tänker när man ser mig, folk brukar inte ens tro mig när jag säger att jag är opererad. Så fuck off. Gå och läs din playboy/slits eller se en porrfilm!

Nu tar jag lunch.

Puss på er


Är din far glasmästare?

Btw! Så har jag fått glasögon. Det råder delade meningar om detta är snyggt eller ej, men ett flertal har sagt att jag passar väldigt bra i det. Rasmus utbrast "Men, du passar ju i glasögon. Nästan snyggare med än utan!".

Kommer snart upp bild..

Puss!

Schweiz..

Hej hopp!

Solsken och underbart väder ute. Sitter ännu en dag på kontoret (ICM) och det är jag glad för även om en powerwalk inte hade varit fel - tar den när jag slutat istället. Jobbade här igår eftersom telefonisten Gunilla gjorde någon sorts tandoperation. Hon ville vara hemma idag också och det är ju bra för mig.. Money, money!

På tal om pengar.. Igår beklagade jag mig över min futtiga lön. När jag kom hem från jobb hittade jag ett lönekuvert från ICM, på över 4000kr. Jag jobbade fyra gånger.. Me like ;) Men ni kan fortsätta donera pengar, jag behöver ett par nya byxor!

Innan har det varit snack om att jag och Rasmus skulle flytta till Kalifornien. Nu är vi inne på Schweiz (vilket leder till frågan; hade sierskan fel? Hon såg en flytt över havet, palmer och sol..). Det finns tydligen inte så mycket jobb inom Rasmus forskarområde där, men i Schweiz finns en tjänst där han får cirkus 60 000kr/månaden, som han ska söka till. Det är inte vårt förstaval direkt, men med den lönen kan det klart vara värt det! Grejen är att om han får tjänsten så flyttar vi redan i augusti/september. Det är snart!! Känns helt overkligt. Man tror ju inte riktigt på det! Frågan är vad jag ska göra där, jag kanske får flytta dit efter Rasmus, tänker nog inte flytta dit om jag inte fått jobb.

Vi var och åt hos Rasmus morfar igår och då pratade jag med Elin om vad för sorts jobb jag kunde få. Au pair, kanske? Hade jag tyckt varit kul. Det enda problemet är ju min hälsa, jag orkar inte så mycket. Kanske bör reda ut det först innan jag flyttar, give me armour thyorid nu!!

Mina antidepp funkar inte för mig. Jag är sjukt trött, får utslag som kliar, ingen sömn, rastlös, ont/brinner/krampar i muskler och leder, jag måste kasta vatten hela tiden, är för varm..  osv! Vi får nog byta sort. Eller vad säger ni?

Nä, nu ska jag läsa lite!

Pusspuss.

Btw - glöm inte att kommentera, det vill jag att ni gör! Sandra, Bea, Emma, osse, Jenny och andra som kan tänkas läsa min blogg.












Jikes!

Great.. får 1100 kr i lön på torsdag. Hoppas jag kan få mitt sjukintyg snart så att jag kan skicka in det till försäkringskassan! Speciellt eftersom de är kända för att inte betala ut pengar förrän låååångt efter. Talar tyvärr av egen erfarenhet. Hör av er om ni vill skänka pengar. OBS! Tårvarning, berättelsen om mitt liv är mycket rörande. Läses endast av ungdomar som är +12år, annars i sällskap av vuxen.


Fonden "Giftet från ett inre organ"


Marlene föddes en solig dag i juni, för snart 24 år sedan. Hon var ett glatt, spralligt barn som alltid hade någon ny idé för sig. Hon byggde kojor under trappan, dansade i hemlighet till Vikingarna, försökte leka med syrran och hennes kompisar, drack cola i whiskeyglas(låtsades att det var whisky), dansade "macarena" med ett flertal vänner på balkongen, spelade in efterlyst och allt möjligt med filmkameran och bakade lite äppelpaj. Åren gick och hon utvecklades till en tjej som alltid log, var full av energi och med attityd som gjorde att hon tog alltid sin egen väg.

När Marlene var i 18-årsåldern drabbades hon första gången av giftstruma och hela tillvaron rasade. Energin var borta, leendet orkade inte infinna sig lika ofta som ilskan och Marlene började att isolera sig. Hon gick ner till 46,5 kg den sommaren hon gick och väntade på testresultaten. Efter ett halvår fick hon behandling och var frisk året därpå, lite mer än ett år efter att hon blev sjuk.

Men giftstruman kom tillbaka och sköldkörteln opererades bort. Nu skulle hon bli bra! Men det blev hon inte. Hon har fortfarande idag inte riktigt blivit sig själv. Många gånger har hon gått in i väggen då hennes kropp inte riktigt orkar leva som den gjorde förr.

Vill du skänka pengar till detta välgörande ändamål? Vi lovar att varenda slant går direkt till Marlene! Fondens skapare är tacksam för varenda krona som skänks! Våra flitigaste donatorer heter Rasmus W och Barbro P.



 

Before the giftstruma.. Glad och energisk!

 

And after.. Ledsen och grå!




Sjuka drömmar..

Skumma drömmar inatt!

Jag träffade Mathilde som var klädd i päls från topp till tå. Stövlarna var av kanin och jag var så arg! Skällde ut henne och sade att hon var hemsk. Hon blev skitsur och var jättebitchig mot mig. Jag tror inte ens att min lilla gumma kan vara det! Hursomhelst slutade med att vi stod och förolämpade varandra och sedan var vi inte vänner mer.

Mamma, Emma (min kusin), jag, Måns (gammal klasskompis) och någon till som jag inte minns var ute och gick. Vi stötte på Eva Rydberg som var ute med sin hund och plötsligt hade vi vår hund Max med oss. Sedan kom vi till någon slags trappuppgång som låg under marken, men en massa dörrar att välja mellan. Vi valde en dörr och kom in till en fest, lägenheten visade sig vara värsta borgen. Det var 60-70tals inredning ala hippie och en massa tjejer satt kring ett långbord med endast en kille. Det var inte killens lägenhet, men de behandlade honom som om han vore kung eller liknande. Jag blev genast avtänd ;) Gillar inte killar som tror att de är störst, bäst och vackrast. Han bad även min kusin att hämta hans glas åt honom. She did! Vi gick runt och kollade in stället, jag ignorerade killen totalt, som ändå inte verkade lägga notis till mig överhuvudtaget, men jag brydde mig inte eftersom jag inte ville ha hans uppmärksamhet. Vi fortsatte att utforska "längenheten" och tittade ut. Där fanns en vallgrav och en massa murar. Där var ett par rotweilers som sprang på vattnet och lekte! I drömmen tänkte jag "varför tyckte folk att det var så häftigt att jesus kunde gå på vatten när hundar gör det hela tiden?".. Doh! Mamma sade att hon hade matat dem med skinka och att man skulle vara försiktig kring dem då de var väldigt aggressiva. "Det är nog för att de är inställda på att vakta", sade jag. Mamma nickade instämmande men sade att hon ville leta upp Emma så att hon inte skulle skada sig. Sen gick vi därifrån och såg till att de hörde oss när vi sa att vi verkligen ville därifrån, då det var urtråkigt där.

Stötte även på Mia (gick en klass under mig i skolan och umgicks med några av mina vänner) som vägrade äta. Efter ett taf frågade jag henne;
- Mia har du ätstörningar?
- Ja, det har jag.








Stringdansen.



Är det bara jag som tycker att Lady Gaga har gått för långt? Jag älskar hennes musik, men senaste videon "telephone".. Stå och dansa i string/bh! Har det inte gått för långt?! Vad hände med "lämna lite åt fantasin"? Dessutom är det bara hon som har string, de andra dansarna har iaf trosor. Beyonce drar upp sin klänning och smeker sig själv på rumpan.. Handlar det ens om musik längre?

Videon
http://www.youtube.com/watch?v=EVBsypHzF3U

Annars är videon grym och konstig, precis som Gaga herself. Gillar dock inte att de förgiftar vovven! Roligt att Jai från Fab 5 är nyhetsreporter :) Å givetvis att det är Jonas Åkerlund som fixat videon. Go Sverige! MEN. Gult hår? Näe, färga om det. Skitfult!

Ringde just en gubbe (sitter på jobb) som ville prata om en faktura han inte fått. Men Bitte som har hand om fakturorna jobbar inte idag, så jag bad honom att försöka på måndag istället.
-Men jag sitter ju och ska betala mina räkningar nu.
-Ja, men jag vet inte vem som annars skulle kunna ta hand om detta (letar efter lämplig person på telefonlistan)..
-Det är bra service, det.
Klick.

Han lade på. Erhm, lite svårt att hjälpa dig om du lägger på!

Haha! Microsoft killar..

Hallå, hallå!

Gårdagen..
Här sitter jag på ICM och jobbar. Jag har fått ett roligt samtal idag! Först var det en kille, vet du var han jobbade? "Ryska Posten- AB", hahaah!! Ryska posten, du vet leken man lekte när man var liten? Jag tyckte att det var sjukt kul. Givetvis var jag även tvungen att berätta hur kul det var för honom, men jag tror inte riktigt att han uppskattade det..

@ work

Sedan var det en amerikansk kille som jobbade på Microsoft i USA och jag fick inte tag i personen han ville ha tag i. Jag frågade vad hans klocka var eftersom det är bättre om man ringer på morgonen istället för på eftermiddagen. Den var fem på morgonen hos honom. Oj, sa jag. Du kan ju knappast börja jobba tidigare.. Han blev väldigt glad för min omtanke och bad om min facebook! Haha. Hey, why not? Han fick den. "Då måste jag fråga. Har du pojkvän? Jaha.. När ska du göra slut med honom då? Kanske dumt av mig att tacka nej, han är kanske svinrik ;) Typ Bill Gates.. hm!!??

Hörde en "rolig" historia på NRJ innan idag. Det var en gammal man i England som skulle rensa lite där hemma. De hade ju den där gamla resväskan som ingen använde, den stod bara och tog plats. Så han tog med den till typ myrorna, någon välgörenhetsaffär. När han kommer hem frågar hans fru vart den gamla väskan är? Han berättar att han skänkt bort den och hon blir helt galen. Det visade sig att hon användt den till att förvara sina besparingar, närmare 60 000 pund, ca 800 000kr. Förhoppningvis lär ni er att man inte ska ha hemligheter för varandra av det här ;)

På lördag ska vi åka och fira min kära mammas födelsedag, vilken egentligen äger rum på fredagen och då ska vi stå för maten. Jag och Rasmus dårå! Tycker inte att mamma ska behöva stå och laga mat till oss på sin egen födelsedag.. Hursomhelst satt jag och kollade in recept och hittade då ett recept som jag tänkte att vi kunde äta hemma, på en soppa. Det skulle vara vitt vin i den, så jag åkte till Rasmus jobb och hämtade hans betalkort (att han vågar..) och drog till systemet för att handla två boxar vin. Vi behövde ändå fylla upp vinskafferiet! Så jag tar mina två boxar och ska betala, men koden funkar inte. Jag försöker en gång till, men nej. Det är fel kod! Slår du fel en gång till, så spärras kortet..

Jahapp! Jag ringer Rasmus och säger att han har gett mig fel kod. När jag slår in koden för tredje gången så är det fortfarande fel kod och kortet spärras.. Suck. Det går endast att handla om Rasmus kommer och visar sitt ID.

Ringer igen.. Nu gav du mig fel kod igen.
Nä, det var rätt kod.
Jaha. Är du säker på att du har pengar på kortet då?
Ja. Nää. Joo, nää, jag vet inte..

Skitsamma, säger jag. Vi får hoppa över det helt enkelt. Rasmus är inte så glad över det hela. Efter några sekunder ringer han upp och ber mig att komma och hämta honom. När vi kör mot systemet igen frågar han, vilken väg tar du? Det visar sig då att jag tidigare har kört på en bussväg, där bilar inte får köra, på vägen dit. Opps! Jag känner inte till Lunds vägar så bra och tydligen bryr jag inte mig om skyltar och sånt skit heller, haha. Så vi får åka till ett annat system där de inte ens har det vin jag eg ville ha. Tänk vad svårt det kan vara att köpa två boxar vin..

Soppan blev dock sjukt god! Här är receptet, jag ändrar det efter hur jag tillagade det.   

Ingredienser
500 g färsk lök
Smör till stekning
2 matskedar vetemjöl
2 grönsaksbuljongtärningar
6 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl matgrädde
1/2 tsk vitpeppar
salt
creme fraich
räkor


Gör så här
Skala och skiva lök och fräs några minuter i smör i en gryta, på svag värme. Rör i mjöl, smula i buljongtärning och häll på vatten, vin och grädde. Låt koka 6-8 min. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar. Servera med en klick creme fraich och önskad mängd räkor.

Själv köpte jag en lte grövre baguette som jag skivade, bredde på smörja (olivolja med pressad vitlök) och stoppade in dem i ugnen på 200 g i 10 minuter eller något. Så gott!

Krämig löksoppa med lax. 24-30 buffèport

Mumma!



Det "riktiga" receptet: http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15878


<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

ojoj, ay ay. skaffa iphone och få spotify.. skaffa halebop hallå!
Inte för att jag vill göra reklam för någon, men jag älskar denna reklamlåten..


Ain't got no money in my pocket, but I´m alreday here!

Goddag!

Var som sagt i Sthlm i helgen och det var möe trevligt :) Rasmus pappa Åke och hans fru Rita var helt underbara! Tyvärr röker de inne så hela lägenheten pyrde av rök. Vi hade några mysiga kvällar med mat, dryck och spel.

Först gick det inte alls bra för mig och Rasmus i spelet. Han sade "ja, inte kommer vi att vinna iallafall". Då blev jag lite sne, tog tag i spelet och vann! Säg aldrig att vi INTE kan vinna.. Kvinlig intution min vän, kvinnlig intution..

De hade en jättesöt, busig kisemis som heter Tusse! Han skulle leka med alla mina grejer, han sprang omkring med min vante i rummet medan jag jagade honom. Han drog fram allt han kunde bland mina påsar och grejer. Sötnos!


På fredagen åkte vi för att kolla in till Ritas "klinik". Hon sysslar med healing, ljusterapi och dylikt. Hon hypnotiserar även folk och kan då ta reda på hur deras tidigare liv har levts - det vill jag lätt göra! Har alltid varit nyfiken på det här med hypnos och givetvis tidigare liv. Jag ska göra det när jag har blivit rik igen. Därefter drog vi till Olearys som låg i ett shoppingmal. Bad idea! Det slutade med att jag köpte två klänningar, en rosa, lång skjorta och en rosa kortärmad tröja. Så jävla fint! Haha.



Vi satt på Olearys från eftermiddag till sen kväll. Vi beställde in drinkar, snacks och mat. Notan slutade på 3500! Tur att pappa (Rasmus) betalar.. 

På lördagen åkte jag till en rökfri lägenhet (Thank God!), dvs till min Bea. Vi gjorde oss fina och tog sedan båda på våra nya klänningar! Sedan kom Caroline, Therese och Elinor för att ta sig en liten slurk vin. Därefter promenerade vi ner till Gamla Stan för att käka på Vapiano. Alla fick ett personligt kort som man registrerar all mat och dryck på, för att sedan betala när man går därifrån. De har ett annorlunda system, på gott och ont. Man står i kö för att beställa mat och det finns fem stationer; tre pasta, en sallad och en pizza-station. Det är ju ganska häftigt men det kan vara svårt att få in maten samtidigt. Dom har mycket att välja mellan, mycket vegetariskt och mycket gott. Jag var i valet och kvalet.. När jag stod och spanade på salladerna, där det inte var någon kö, säger tjejen bakom disken "din översta knapp i klänningen har gått upp." Nej. svarar jag, det har den inte. "Nähe". Seriöst, den var ju knappt urringad! Tosselilla. Fast jag tyckte att det var litta roligt..

Jag bestämde spagetti(man kunde välja mellan penne, sruvar, linguini, fullkorn mm) med tomatsås och mozarella. Enkelt men gott! Soo good. Killen bakom pastadisken klagade minnsann inte på knappen, han gav t.o.m mig mat före killen som stod före mig i kön! Haha. 

Vi drack litta vin, åt och snackade. Vi drog till en bar innan jag och Bea bestämde oss för att promenera hem och skeda hela natten! På vägen hem stötte vi på en kille som tittade på oss och sade "RRRRR!" när han gick förbi! Haha, så jävla komiskt..

På söndagen hade vi underbart väder, typ sommar.. Så vi gick ett varv runt Djurgården, köpte glass och satt oss ner för att äta den på en brygga. Det hade blivit dags för mig att åka hem - jag vet inte om Bea förlät mig för att jag övergav henne.. :(

(eller för att jag lägger upp denna bilden..)

Lovie, lovie!!


Idag åker vi!

Tjoho! Glad Påsk!

Idag åker vi iväg till Stockholm, ska bli skitkul. Ska ju träffa Rasmus pappa och fru samt gå ut och käka och mysa med tjejkompisarna på lördag. Vi ska äta på Vapiano, de verkar har grymt god mat, vilket Bea har sagt och hennes ord litar vi på! Kolla in deras hemsida http://www.vapiano.com.


Ska bli så roligt att få träffa min Bea, vi har inte setts sedan.. Hm, vinter någongång! Ännu längre sedan jag träffade Elinor och Caroline också. Det kommer att bli toppen!

Sandra är supersnäll, hon kommer att bo här i tre dagar för att ta hand om min lilla bebis - Sussan såklart! Vet inte vad vi hade gjort annars. Därmed putsade jag lägenheten från topp till tå igår, här är underbart rent! Me looove.

Eftersom Sandra har lite problem med sitt lokalsinne (bland annat, något hon även har problem med är att hon går in i dörrar) så har jag ritat en karta och bifogat vägbeskrivning hit och härifrån. Jag håller tummarna för att hon ska hitta! Synd om Susseluss annars.. ;)

Ha det så gott, så hörs vi snart igen!

Pusspuss <3



RSS 2.0