Hawaii; Hana

Jag glömde att nämna det fina hamburgerhak vi hittade i Kihei. Det var 50-tals inspirerat och de spelade b.l.a Elvis. Det var bås, jukebox och de anställda hade kläder från det årtalet. Himlans mysigt! Gott var det också. Vi beställde in varsin milkshake och fick typ en liter var. Helt galet ;) Man gick väl upp två kilo efter denna måltid..


(Kommer snart upp bilder!!)


Efter Kihei åkte vi till Hana och det finns två talesätt om denna väg; "The Highway To Heaven" och "I Survived The Road To Hana". Jaa, vägen dit är ju väldigt krokig, man har dålig eller ingen sikt och man kör högre och högre upp på klipporna. Som tur var är Rasmus bra på att köra :) Det tar några timmar att köra dit och det finns flera stopp på vägen. Vi stannade till vid "Garden Of Eden" där man hade utsikt över ett vackert vattenfall och bergen de filmar i början av Jurassic Park ;) De hade även en ankdamm - gissa om jag gick dit. Jag antar att du gissade rätt; klart jag gick dit! Matade dem med en macka, det var nog nästan tjugo ankor där + ett par påfåglar. En anka började bita mig i knäet för att den ville ha mer, men så gör man minnsann inte! Jag fick hoppa upp på en bänk och mata dem därifrån.

Efter det gick vi och satte oss ned vid en annan bänk, för att äta vår medtagna matsäck. - Titta, din kompis, sa Rasmus. Då hade en av påfåglarna följt efter mig och snart kom en till, följt av en tredje. Det hela slutade med att jag satt och matade alla tre. Inte var de blyga heller! Först hoppade den ena upp på bänken bredvid mig, för att sedan hoppa upp på bordet. Jag fick hålla hårt i mackan.. En man kom förbi och sade; - Hey, you´re popular! Just watch your face. Detta kändes lite smått obehagligt.. Men de var så snälla så!


Min lilla påfågel-vän

Garden of Eden


Det finns många strandbilder från Kihei som jag skulle vilja lägga upp, samt vissa bilder från Hana, men jag kan inte lägga upp dem. De har Rasmus tagit med sin "fina" kamera och de filerna är inte jpeg, utan filer som han måste pilla med för att de ska kunna läggas upp. Han har tagit så fina bilder, längtar tills jag kan lägga upp dem!

Hursomhelst. Vi stannade till några gånger på vägen till Hana. För att se ett litet vattenfall, en strand med svart sand och många gånger körde vi in till vägkanten för att fotografera den vackra utsikten. Själva "staden" i Hana är väldigt liten. Det finns bara ett hotell, finns dock en massa lägenheter som man kan hyra, två restauranger varav en ligger i hotellet, en bensinmack, en soveniraffär och två små matbutiker. That's it. Inget Mc Donald's! Vi åt på hotellet en kväll, en väldigt fin restaurang med fiiina priser. Men man får ju skämma bort sig ibland! Speciellt när Ramsus betalar.. ;O) Maten var väldigt god! Den andra restaurangen kallades "voted best stop in Hana". Yeah right! Den maten var inte så mycket att hurra för. Det gick att äta men man blev lite besviken varje gång! De två gånger vi åt där, alltså ;)

Vi bodde i en liten lägenhet på "Bambu Inn" som var aningen.. spartansk. Vi hade jättefin utsikt med havet nedanför balkongen, man hörde vågorna slå in mot stranden. Men det var precis på gränsen att det funkade för Marlene! Duschen var utanför rummet, duschväggarna var av bamburör med springor mellan. Så ville någon se när man duschade, då kunde de göra det. Det blev alltså inga längre duschar och helst duschade man med bikini på. Inte för att jag kände att det var så mycket att bry sig om, vi var grannar med privata villor, inte med hotell som hade en massa gäster.

Inne i lägenheten var det lite sandigt på golvet och jag är ju pedant.. Det borde det inte vara, det borde vara bättre städat när man kommer dit. Sen är det inte så mysigt att gå barfota på! Det var en fin lägenhet men det fanns ju lite skalbaggar och småkryp. Toaletten var inomhus, men på något vis kändes den utomhusaktig. Svårt att förklara! Det som räddade allt det här som jag tyckte mindre om, det var jacuzzin på balkongen - även om man fick skölja ur den från kryp innan man skulle använda den. Här satt vi och badade om kvällarna, Rasmus hade en öl, jag en cider och så kollade vi på stjärnhimlen med vågornas brus i bakgruden.  

Första natten i Hana var inte alls trevlig! Flera saker höll mig vaken;
* Jag frös fastän jag hade på mig mysbyxor, linne, tjocktröja, en av Rasmus hoodtröjor och täcke(lakan).
* Insekter bet mig hela natten och det kliade som fasiken. På morgonen hade jag över 10bett/ben samt 10 bett på resterande kroppsdelar.
* Några katter bråkade utanför hela natten och väckte mig

Rasmus sov som en stock och hade inte ett enda insektsbett på kroppen. Livet är orättvist eller?
På morgonen var jag inte på bra humör. - Jag gillar inte detta stället! skrek jag.

Något som jag gillade med vårt lilla boende var frukosten som vi fick. Varje morgon stod det en korg med två nybakade crossianter, nybakade, supergoda muffins (tror jag ska maila och be om receptet), två muggar juice och två bananer eller papaya. Yumyum!

Vi åkte ut till en sorts nationalpark där man kunde se "Seven Pools" och ett vattenfall som var över 100 meter långt. Här tog vi många fina bilder, speciellt när vi klättrade ut på några lavaklippor. Vi satt oss längst ut på stenen och åt lunch där medan vågorna piskade klipporna. Hade man badat där hade man dött! Men vackert var det. De svarta klipporna mot det blå havet. Såg svarta krabbor.. Yikes!!

För att komma till det höga vattenfallet fick man gå 4 miles. Två miles dit och två miles för att komma tillbaka. Man gick i skog och berg, vi passerade b.l.a en babmuskog, väldigt coolt! Det var jättevacker natur, här och var fanns vattenfall, bäckar och fin utsikt.



På en strand i Hana






Det kommer mera! :)

 

 


RSS 2.0