Best of Hawaii 2013

Maria, en kollega till Rasmus och numera min vän, har precis köpt en drink och ber mig att fota henne i poolen, med drinken i handen. På väg till poolen tappar hon drinken (plastglas, thank god) och kvar blir.. Ingenting! Hon fick låna min drink till det riggade fotot ;)
 

Det fanns en vattenrutschkana på första hotellet och varje dag hade de en tävling där den som åkte fortast vann.
- Jag har ett trick för att åka snabbare, sade jag. Men det kan jag ju inte avslöja..
- Du menar att man stoppar in badtrosorna så att man åker på skinkorna?
- Oh, crap! Ja, det var det jag menade..
- Du, det där vet ALLA.
 
Rasmus och jag är ute och äter. Han ska ge mig en komplimang..
- Vad fin klänning!
- Klänning??!!
- Shorts?
- Shorts??!!
- Linne?
-Linne??!!
- Tröja?
- Ja, älskling. Det är en tröja. 
 
 
Vi har varit på restaurang och ska ta en taxi tillbaka. Taxichauffören säger:
- Jaha. Kan man äta här?
- Ja, det är jättegott! Bra priser också!
Helt tyst.
- Vart är ni från?
- Sverige!
Helt tyst.
- Du kan stanna här, för det är bron där borta vi skulle till.
- Där borta? Hon som beställde taxin sade att det var denna bron.
Det var en man som beställde taxin, men jaja..
- Ok, men du kan ska stanna här.
Skummaste chauffören ever!
 
 

Det är kväll och vi sitter utomhus och äter på en restaurang. Rasmus ser en kackerlacka på marken, skriker som en flicka och lyfter fötterna från marken.
- Var inte löjlig. Du behöver ju inte ta upp fötterna! säger jag samtidigt som jag tar upp mina fötter..
 
Vi ska bada i havet och jag säger:
- Jag kommer inte att gå ut så långt, jag vill inte blöta ner min tröö-(det är en grop i bottnen, jag trampar snett och trillar i vattnet)-jjaaa!
 
 
På snorklingen:
 
Vi hoppar i vattnet för att snorkla för första gången. Innan jag hoppat i har jag fått en s.k nudel, en flytstång. Rasmus hoppar i efter mig och ser helt förvirrad ut. Då skriker kaptenen "NOOOOODLE!!" och slänger kvickt i en till Rasmus.

Vi är i vattnet på första snorklingen. Jag är nöjd och tänker ta mig till båten. Rasmus ser på mig konstigt och undrar vart jag ska. Tillbaka till båten! ropar jag. Jag simmar mot vår båt och passerar en annan. Ser alla kaptener ut som vår, tänker jag? När jag kommer fram till båten, ser jag att det inte är vår båt. Så nä, alla ser inte ut som vår kapten, det var vår kapten. Det var därför Rasmus undrade vart fan jag vart på väg..
 
- Mike, Justin.. I love you guys. You are my angels! säger jag.
- Did you hear that, Justin? She said my name first..
- Yeah, I heard..

Jag sitter inlindad i filtar efter snorklingen. Justin tittar till mig.
- Wow, how many blankets' you got there? Nicely done! Keep it cozy..



Sjuka grejer.

Efter tio dagar i Kona ska vi åka till Hilo och på vägen ska vi besöka "Black sand beach" på vägen. Tyvärr regnar det och vi struntar därför i att åka dit. Tre dagar senare sker en hajattack av en tremeters tigerhaj på 2,4 meters djup.
 
 
 
Vi ligger och solar vid poolen, med havet nedanför. Rasmus säger att han snart ska gå ner och ta ett dopp. Då hör vi någon skrika:
- SHAAAARK, SHAAARK! och många går upp ur vattnet.
Jag tittar på Rasmus, säger att jag inte tror det och frågar de bredvid oss:
- Ursäkta men skrek de HAJ??
- Nej, det gjorde de inte. Men vi tyckte också att det lät så.
 
Phew!!
 
Det var lite highlights från vår resa :) Puss&Kram

San Fran, man!

När vi anlände till San Fransisco var jag iklädd sandaler, leggings, tröja och sjal. Taxichauffören hade dunjacka, kängor, mössa och vantar. Det var k-k-kallt!

 
 

Som tur var hade jag med mig kängor, vantar, halsduk och en liten jacka att ta på mig. Första dagen trodde inte Rasmus att det var så pass kallt som det var, trots att jag försökte förklara att det var svinkallt ;) Det slutade med att han höll på att frysa ihjäl och frusna tog vi en taxi tillbaka till hotellet. Jag frös också, kan jag säga och jag var ju ganska påklädd. Tyvärr hade jag inte tagit på min tjocka tröja och jag minns inte om jag hade med vantarna? Hursom var det lite synd att vi frös för det förstörde ju dagen.

Här fanns många hemlösa, men de var helt annorlunda mot de på Hawaii. Det fanns tre olika sorters hemlösa: de som satt på marken med sin skylt, de som sprang runt och bad om pengar (a dollar, a dollar, does anybody have a dollar?) och sedan uteliggaren som var så nedgången att han stank på 10-15 meters avstånd och skrek som ett djur. Den siste var obehaglig, man blev rädd och visste inte hur man skulle agera.

En uteliggare hade fortfarande kvar glimten i ögat, för på hans skylt stod följande: "I'm getting divorced and I need money for a hitman".
 

 


Annars var det en mysig stad full av liv. Vi var i China Town och det var häftigt. Något jag älskade var isrinken i centrum, där folk åkte skridskor. Det har jag sett många gånger på film och alltid tyckt varit så mysigt :)


 
 
Vi åt och drack gott, shoppade och promenerade. Hotellet vi bodde på var jättemysigt, med servicekunnig personal och härlig inredning. Skylten vid hissen var klockren!


 
De tre dagarna gick fort men så går det när man har kul..

Puss & Kram på er!!


 

Hilton och Hapuna Prince

Den sista veckan hade vi planerat att spendera på stränderna nedanför våra hotell, vi skulle bo på två olika. Vi lämnade tillbaka hyrbilen på flygplatsen och tog en taxi till Hilton. Självklart glömde jag mina nyinköpta sketchers bakom min stol i bilen! Är mycket ledsen över detta och speciellt eftersom det inte borde vara så j*kla svårt för dem att hitta dem! Jag ringde dem och de sade att jag skulle fylla i en anmälan på nätet, på deras hemsida. Har inte fått något svar och det finns inga skor på deras lost&found-lista. De hittar kameror, solglasögon och mobilladdare, men inte mina skor. Surt!
 
 
 
 
 
 
 
Piss på det, nu går vi vidare! Vi kommer till Hilton och detta hotell är så stort, att de har ett eget tåg som kör på hotellområdet, det är bara galet! De har även byggt en kanal så att man kan åka båt till sitt rum. Vi tyckte att hotellet var lite för mycket, men visst var där vackert. De har papegojor, fåglar och delfiner. De har många pooler, men den största och finaste var tyvärr under reparation. Vi trodde att de skulle ha en fin sandstrand nedanför, men där var bara klippor. De hade dock en naturlig lagun, detta innebar att det simmade runt en massa fiskar i vattnet, eftersom den leder ut till havet. En ny bekantskap vid namn Hillary berättade för mig att en massa sköldpaddor simmade omkring i lagunen på morgonen men att de tog sig ut till havs igen när solstolarna började fyllas. Önskar att jag hade simmat med dem! En annan gång, kanske..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi drev ganska mycket med hotellet. Rummet var inte så roligt men balkongen var fantastisk med dess havsutsikt. Katter hade de gott om och givetvis matade jag dem. Tyvärr var alla livrädda, förutom Ketchup som bodde vid en av restaurangerna. Det fanns en drös kattungar. Den morgon vi skulle lämna hotellet, vi sov bara två nätter där, så gick jag ner och matade mina katter. Även mungos:en ville smaka på mina chips :) När jag nästan var färdig kom en man som jobbade på hotellet och frågade om jag snart var färdig, han skulle nämligen ge dem kattmat. Jag blev så glad när han berättade det! De får mat och jag behöver inte oroa mig för dem efter att jag åkt därifrån.
 
 
 
 
 
 
En kväll när vi hade ätit på haket bredvid delfinernas pool, så gick vi och ställde oss vid räcket för att kolla på dem lite. Då kommer "Mister Polis"..
- Hey folks, can you please keep your drinks on the right side of the fence? If any of it comes in the pool, the dolphines can get really sick.
- OK, svarade vi.
Vi hade vatten i våra glas.. Hursomhelst, hade det inte spelat någon roll. Bassängen innehöll 80 biljoner liter vatten (stod det på en skylt) så det hade verkligen varit som en piss i Missisippi! Men vi lät honom hållas, så att han kunde känna att han gjorde sitt jobb..

Det sista hotellet var jättefint och hade en fin strand precis nedanför. Perfekt! Det enda som vi inte gillade var restaurangerna. Första kvällen hade endast en restaurang öppet, det var ju inte högsäsong och de hade bara en dyr buffé, 500kr/person exklusive dricka. Om det hade funnits en massa mat till mig, då hade det känts ok, men icohmed att jag är vegetarian så fanns där inte så mycket till mig. Jag fick ju dock jämna ut det genom att alla desserter de hade! ;)
 
 
 
 

Kvällen därpå hade en annan restaurang öppet. Det fanns inget vegetariskt på menyn, men när jag frågade om ett vegetariskt alternativ så fick jag höra att det fanns två. Jag valde en pasta och det var inte mycket att hurra för, då det inte smakade något. Rasmus tyckte väl inte heller att hans mat var så rolig. Därför ville vi inte äta där igen, vi bestämde oss för att äta på systerhotellet kvällen efter. Vi bokade ett bord och sedan fick vi upp till personalen som står utanför hotellet. Personalen hade tidigare berättat att det var gångavstånd. Vi frågade hur vi skulle gå och det första de sade var att vi behövde ficklampan som låg på hotellrummet då det var dåligt upplyst och om kvällarna är det kolmörkt ute. Efter att ha hämtat ficklampan påbörjade vi vår lilla promenad i månskenet. Det gick dock inte riktigt som vi tänkt oss.. Det hela slutade med att vi tog oss bakom en stor grind och gick och gick och gick i mörkret med en känsla av att en puma skulle attackera oss eller något! Vi insåg att vi inte kom någonstans och vände och gick tillbaka. När vi kommer tillbaka grinden har de satt igång sprinklers som vi måste gå genom för att kunna komma ut och vi blir blöta.. Väl tillbaka på hotellet inser vi att det är för sent att äta på det andra hotellet. Blöt och irriterad går jag till hotellets restaurang. Jaja! Det "lustiga" med den här historien är att när vi berättar detta för receptionisten och även personalen på restaurangen, säger de: Vem sade att ni skulle gå dit? Vi rekommenderar aldrig någon att gå dit när det är mörkt..

 
 
 Något annat lustigt är att den kvällen vi lämnar hotellet, ser vi ett annat par med ficklampa gående mot systerhotellet.. Jag undrar om de hittade dit (och tillbaka igen) och varför personalen jävlades med sina gäster? ;) Vissa frågor här i livet får man aldrig svar på..
 
 
 
 

Puss & Kram på er! <3


 
 

RSS 2.0