Vi säger att.. Del tre.

Marie tyckte att situationen var ohållbar. Hennes syster berättade för henne att katten hade fött sina ungar på gården och att ägaren hade sagt; "Dem ska vi ta hand om ikväll!". Detta innebar att han skulle dränka eller slå ihjäl kattungarna. Vad skulle de ta sig till? Systern hade även frågat om hon kunde få kattungarna men det ville ägaren inte gå med på. Dessutom fanns det två honor till på gården, som var dräktiga. Vilken röra!

Det tog ett par dagar innan något nytt hände. Marie var tvungen att jobba på en annan ort, men innan hon ens hade hunnit komma hem kontaktade hon sin syster och Sara, för att fråga om de var redo för att genomföra en räd den natten. Hon hade bestämt sig för att ta en av de andra katterna, en som fortfarande var dräktig. Katten som de från början ville ta med sig hem igen hade ju fött sina ungar och det fanns ingenting de kunde göra. De skulle dö utan sin mamma. Det ledsamma var att de antagligen skulle dö för ägarens hand ändå, men detta kunde de inte göra något åt. Det var tokigt alltihopa men de kunde bara inte ta mamman från ungarna. Men det fanns andra liv att rädda. Sara kunde inte följa med Marie, då hon skulle upp och jobba, men systern sade att hon kunde - även om hon egentligen var för trött.

Lite senare hörde systern av sig och förklarade för Marie att hon var tvungen att lägga sig, hon hade jobbat och behövde sin sömn. Marie bestämde sig för att åka dit själv på natten, trots systerns invändningar. Hon kände på sig att det var dags denna natt, det fick bära eller brista! Planen var lite annorlunda från den kväll då hon och Sara hade åkt dit tillsammans. Nu skulle Marie köra och parkera bilen nära huset, med släckta strålkastare. Långt innan hon kom till grusvägen som ledde fram till gården, släckte hon lyset på bilen och minskade på hastigheten. Hon upplevde att bilen lät något så förskräckligt när den rullade fram i nattens tystnad. När hon kom till huset körde hon förbi och parkerade snart på motsatt sida av vägen, intill ett buskage. För att inte dra till sig någon uppmärksamhet hade hon inaktiverat lampan som vanligtvis tänds då man öppnar bildörren. Men något hade blivit fel.. När Marie öppnade dörren lyste lampan och som om inte detta var nog började det att pipa i bilen eftersom den inte kände att ljuset var rätt inställt. Maries hjärta hoppade några slag extra samtidigt som hon stängde av lampan och ställde in ljuset på rätt läge. Med förhoppning om att de sov hårt inne i huset gick hon mot trädgården. Vad mycket otryggare det kändes att vara där själv! Vem skulle hålla utkik för henne nu? Men det fanns ingen tid för att tänka på vad som kunde gå fel nu - hon skulle fokusera på att rädda katten.

I sitt huvud tänkte hon på vad hon lärt sig från filmer, böcker eller andra källor. En tanke kom upp; man ska gå tätt intill husvägg/buskar för att synas så lite som möjligt. Så Marie gick längs med buskarna tills hon var tvungen att halvt korsa gräsmattan. Katten som hon tänkte ta låg alltid på samma ställe och Marie hade bestämt sig för att kolla om hon låg där - om hon inte gjorde det skulle hon åka igen. Denna gång handlade det om att göra det snabbt så att människorna på gården inte vaknade förrän Marie redan kört därifrån.

Hon tog sig än en gång till den plats där det var störst risk att bli upptäckt. Nervöst svalde hon klumpen i halsen och försiktigt smög hon fram på grusplanen. När hon kom fram till katten (som lyckligtvis låg på sin plats) var hon bara två-tre metrar från en fönsterna på huset. Hon klappade katten och tog den sedan i sin famn och katten blev livrädd. Marie tappade henne nästan men tänkte att den här gången skulle hon inte misslyckas, den här gången skulle hon klara det! Gång på gång tappade hon nästan katten och hela tiden talade hon med en lugn, mild röst; - Snälla vännen, jag ska hjälpa dig. Gumman lilla, jag är inte farlig. Lita på mig! Snälla, försök inte att springa från mig. Du ska få det bra nu.."

På något sätt fick hon upp bildörren medan den sprattlande katten försökte göra allt för att slippa följa med in i bilen. Snabbt stängde hon bildörren och satt sig på förarsätet. Benen kändes mjuka som spagetti och händerna skakade av nervositet. Tänk om de hörde henne väsnas nu! Hon försökte att starta bilen men händerna skakade så häftigt att hon inte klarade av att vrida nyckeln fullt ut, bilen startade inte förrän på tredje försöket. Med foten på gasen körde hon där ifrån, tog upp mobilen och ringde sin mamma; - Jag har henne.





Vi säger att.. Del två.

Sara och Marie inväntade mörkret. När de tidigare på dagen varit på gården, hade de saknat mörkret då det fanns grannar runtomkring som kunde se dem när de smög kring. Men nu var det mörkt. De hade med sig en diskret ficklampa som var så pass svag att de var de enda som såg när den lyste, annars kunde de dra till sig ovillig uppmärksamhet.

Marie hämtade upp Sara i sin bil och med sig tog de en stor kasse med en handduk i där man kunde lägga kattungar och en filt att slänga över kattmamman - de visste att kattstackarn inte direkt skulle hjälpa till, hon var skygg och rädd skulle hon med all säkerhet bli. De parkerade bilen på säkert avstånd och gick sedan resterande sträcka till fots. När de närmade sig gården gick de via grannens baksida då en stark lampa lös upp området framifrån, de måste undvika att bli sedda. De smög sig runt knuten och cirkulerade runt på området kring gården där katterna bodde. Det fanns en chans att katten redan hade fött sina ungar och därför kollade de i alla lådor och skrymslen som fanns i närheten. De hittade inga ungar eller spår av en födsel. När de korsat trädgården och kommit till det ställe där det var störst chans att bli upptäckta på, såg de en katt som låg i mitten. Varför skulle katten ligga just där det var som lättast att bli upptäckt på? Det värsta var ändå gruset. Det var en grusplan och det lät väldigt i den tysta natten. För att inte väcka de sovande på gården fick de försiktigt smyga på gruset för att minimera risken för upptäckt. Marie var påväg mot katten på grusplanen då en annan katt plötsligt kom ur  tomma intet. Katten gick fram till henne men hon kunde inte urskilja vilken katt det var pga mörkret. När katten ville på klappad tog hon upp katten i hopp om att kunna ta den med sig men katten blev hysterisk, den klöstes och fräsade. Samtidigt blev den andra katten livrädd och sprang all sin väg. De som hade varit så nära!!

Då de hade smygit runt i en halvtimme beslöt de sig för att ge upp för kvällen, ju längre de försökte, ju större blev risken att de skulle bli upptäckta. De kände sig väldigt besvikna, katten hade ju legat två meter ifrån dem.














Vi säger att.. Del 1.

Två tjejer, vi kan kalla dem Sara och Marie, ville rädda en gravid katt och hennes ungar. Om de inte gjorde detta skulle ägaren dränka katterna och det fick absolut inte hända. Maries syster hade tagit med katten hem men hon smet ut genom ett fönster. Så idag, gav sig Sara och Marie iväg till den gård som var kattens ursprungliga hem för att se om den hade sprungit tillbaka hem.

När de kom till gården möttes de av en smal katt, den hade behövt mer mat. De fortsatte frammåt och då såg de katten ligga ner och vila. Men så fort den fick syn på dem sprang den iväg, det är en väldigt skygg katt då den inte blivit tillräckligt väl omhändertagen. Försiktigt sprang de efter katten, de var nu inne på gården och försökte att inte bli upptäckta. Men katten var borta. De fortsatte att utforska alla skrymslen på gården för att hitta eventuella kattungar - systern berättade att hon hade sett en annan katt på gården som skulle föda. De hittade dock varken kattungar eller katt. Däremot stötte de på fler katter - vanvårdade. Ögoninflammation, skabb, loppor och inflammation i munnen.. Ingen rolig syn.

Efter att ha sprungit runt gården och förstört skorna på den leriga åkern kom de fram till att det hade varit bäst om de gick tillbaka när det var mörkt, då kunde ingen se dem. När de till fots tog styrde kosan hem, gick de förbi en hästhage. - Oj! utbrast Maria. Sara, kolla!
Sara vände blicken i den riktning som Maria pekade mot. Där stod en stor häst; utanför inhägnaden..

Sara var modig nog att hålla den stora hästen i grimman medan Maria sprang mot huset intill hagarna. Det var ingen hemma. Maria ringde Sara på mobilen då de stod på varsin sida om hagen och frågade vad de skulle göra. Ring nummerupplysningen! Men just som Sara sade detta upptäckte Maria en anslagstavla i stallet där ägarnas mobilnummer stod. Hon ringde nummret och fick tag på ägaren som sade att de skulle komma direkt. Under tiden de väntade ledde de hästen runt hagen och släppte sedan in honom i en tom hage. Därefter kom ägaren kvickt och flickorna var glada för att de åtminstonde hade räddat en häst.


Ikväll, när det har blivit mörkt, ska de återvända till gården för att försöka rädda kattmammorna och deras ungar..


To be continued.

Det är såhär att vi har haft ett väldigt fint "runt-åtta-på-morgonen-snack" ..

Eftersom min käre Dalvik har kopierat detta är det han som är Me och jag är som vanligt; Marlene.

Me
Är det du som är Len?

7:53amMarlene
varje dag!

7:53amMe
yeah

varje dag så hustlar jag!

:)

Läget?

7:53amMarlene
Yeaah, hustler of Hoganas

det är bra, tack

Hur är det själv?

7:53amMe
Det är fint

7:53amMarlene
Varför uppe så tidigt? ;)

7:54amMe

jobbat inatt, gick på friveckan nyss. tänkte hålla mig vaken och lägga mig i tid och vända rätt dygnet.

så tvättar nu haha:)

Du är ju flicka

Kan du klippa?

7:55amMarlene
gräs eller hår?

7:56amMe
Hår, har tyvärr ingen gräsmatta men nom du är skitbra på det kan jag fråga morsan:)

7:56amMarlene
Jag är skitbra på att klippa gräs

Vad gäller hår.. Är jag skitbra på det

I en annan värld

7:57amMe
hehe okok

Pallar fan inte lägga 400:- på en klippning, hade vatt kul om nån kompis är lite haj på det iaf och låta denne öva lite på min kalufs haha

7:57amMarlene
Men om du vill riskera peruken är jag på

Du som har så gott om pengar

7:58amMe
njae, är det en stor risk? Har du klippt nån förr?

Ja, men det finns roligare saker att lägga de på

7:58amMarlene

Har du sett min nya?

Typ sprit?

7:59amMe
Nä, syftade mer på gardiner faktiskt.

7:59amMarlene

Jahapp..

Det är klart

Gardiner kan man aldrig lägga ut för mycket pengar på

7:59amMe
Sanna ord!:)

haha

8:00amMarlene
Tur att vi har så lika intressen

8:00amMe
Ja, du tänker bara på sprit och jag tänker bara på gardiner!

:D

8:01amMarlene
Nejnej. Vi tänker på gardiner!

8:02amMe
Men jag skojade ju faktiskt bara när jag skrev att jag tänker på gardiner.

Fast det har du ju redan synat!

8:03amMarlene
Du, det är inget att skämmas för Daniel!

Jag tyckte också att det var svårt att erkänna till en början

Men sen insåg jag

Ingen tycker om dig mindre för det.

8:03amMe
Jag skämtade, på riktigt. Jag överlät mina gardin-inköp till mamma och mormor.

haha

8:04amMarlene
Sluta förneka!

Nästa helg åker du och jag ut och kollar gardiner

fredag-söndag

8:05amMe
fredag TILL söndag?

ska vi kolla gardiner i tre långa dagar!?

haha:)

8:05amMarlene
Tiden går fort när man har roooligt

8:05amMe
haha:P

8:06amMarlene

Titta, vad kul vi har och så snabbt det går

8:07amMe
haha:P

8:07amMarlene
Nu körde sig vår chat..

kanske

8:07amMe
för mkt gardinsnack

:D

Ska du till karnevalen?

8:08amMarlene
Nejdå, det funkar alldeles utmärkt

Såklart!

Äru på eller?

8:08amMe
Jag ska dit med Marcus sen ska jag (förhoppningsvis) hooka med några damer från Ä-holm.

Vilka ska du dit med?

8:08amMarlene

Mig själv

Min kusin Emma

kanske Ramsus

Jakob när han kommer hem

Inte ritktigt planerat än

8:09amMe
Allrighty then!

Vi kan ju höras närmare och se hvad der sker

8:09amMarlene
You bet

8:10amMarlene
Om man skulle släpa sig ut på den där powerwalken nurå..

Jippie

Inte sugen

tröttt

Har du kvar hela vår chat-ruta, från scratch så att säga?

8:12amMe
yes, det har han!

vaddådå?

Har du klickat bort mig ett par ggr?:D

8:12amMarlene

Nää, men det försvann

Kopiera det till mig!

8:12amMe
okok

8:13amMarlene
I ett fb-meddelande om det inte får plats här

8:13amMe
haha, varför det?

8:13amMarlene
För att jag säger det

Mitt ord är din lag

8:13amMe
Ja, men jag blev ju nyfiken!

8:13amMarlene
Om jag säger hoppa, så säger du..

8:13amMe
Sade vi ngt viktigt i början?

loppa?

8:14amMarlene

Precis.

8:14amMe
haha:D

Går ju inte att scrolla medans man markerar, skitstörigt.

Marlene säger
det är såhär att vi har haft ett väldigt fint "runt-åtta-på-morgonen-snack" att jag vill bevara det. Ajdå, dålig mus. Min är bättre (ha-ha).

Citat:
"Men jag sade att jag brydde mig om miljön och åkte kollektivt när jag inte hade körkort, men jag ljög."
Daniel Hallgrimsson

Ett slag för djurens skull.

Hejhej!

Idag sitter jag på ICM och jobbar, äntligen.. Det blir ju inte så ofta då Gunilla har en heltidstjänst och jag bara kan jobba när hon är sjuk eller vill ta ledigt. Som tur är ville hon ta ledigt idag! Skitbra med tanke på att det är röd dag, så det blir väl dubbelt upp.. Jag behöver pengarna!!

Jag har startat en grupp på facebook tillsammans med Jenny och Sandra; "Vi som älskar och bryr oss om djur". Vi är inne på tredje dagen och har i skrivande stund 68 medlemmar. Fantastiskt! Förhoppningen är att denna grupp ska hjälpas åt med att skriva under på protestlistor, fixa en lag mot tidelag (sex med djur), finna nya hem till hemlösa djur eller anmäla ägare som inte tar hand om sina djur. Detta är något jag brinner för och jag tycker att det är så himla roligt!

Istället för att lägga upp bilder på djur som far illa uppmanar vi alla att lägga upp fina bilder på (sina) djur då det är från detta vi får vår energi till att hjälpa de som inte är lika lyckligt lottade. Det har kommit upp ett par bilder och jag hoppas på fler :) Något som jag påpekade i välkomstbrevet jag skickade ut till alla medlemmar idag och jag kommer härefter skicka ett nyhetsbrev med uppdateringar varje vecka. Redan har jag på gruppens sida lagt upp en länk till en näthandel där man finner b.la CDON, Nelly.se, Lensway och Fujicolor som skänker några procent av det man köper till exempelvis djurens rätt. Själv har jag redan gjort detta då jag köpte Rasmus disputationspresent :) Den kostade 1000kr så jag tror att djurens rätt åtminstonde fick 30 kr. Tänk om alla gjorde detta, då blir det pengar! Är du nyfiken? Gå in på www.godaköp.se där du först väljer vilken organisation du vill sponsra och därefter vilken affär.  

Rasmus har varit så flitig och jag är så stolt över honom! Efter tio (!!) år är han den 11:e juni äntligen färdigutbildad forskare och tar sin doktorand. Han har skrivit en tjock avhandling och det är därför han har jobbat så omännskligt mycket i typ två månader. Jag kom hem till Lund efter att jag hade jobbat i söndags - har ju varit i Nyhamnsläge ett par veckor för att slippa sitta själv i lägenheten och tanken var då att han skulle komma hem tidigt. Trodde han.. Jag gick och lade mig sent, vid två på natten och då hade han forfarande inte kommit hem. Jag gick upp tidigt eftersom jag skulle till frissan och upptäckte att jag fortfarande låg ensam i sängen. Han hade jobbat dagen och natten! Helt sjukt.

På tal om frissan så har jag klippt mig koooort.. Är nöjd med det, var så trött på det andra. Så det är kort och mööööörkt brunt med lite röda inslag. Har fått jättefin respons på bilderna jag lagt upp på facebook, väldigt kul :) Brukar ju inte bli en stor grej av att man klippt sig men det fick jag och det ger en lite självförtroende! Trodde inte att mamma skulle gilla det men hon ringde och sade att det var helt fantastiskt :) Älskade mamma <3

                                                                                   Freedom! Haha..

Rasmus fick sin kompis Kottes gamla soffa när han flyttade in i sin lägenhet för fyra år sedan. Redan då var det fläckar på den och när Rasmus och jag blev ihop köpte vi ett överkast som vi lade på soffan. Detta överkast funkade dock inte 100% eftersom soffan har divan och överkastet var ju inte figursytt. En kväll när det gick lite hett till spillde Rasmus ut vårt tredje eller fjärde glas vin (jag har stått för de andra glasen, skönt att han fick joina statistiken) över hela soffan. Jag har alla andra gånger sprungit efter saltet och räddat soffan men Rasmus sade att jag skulle låta det vara, "vi köper en ny soffa". Han trodde väl inte att jag skulle glömma bort vad han sade? Sucker! ;) Så fort jag kom hem i söndags började att leta soffor på blocket. Rasmus hade sagt "kring 2000" iochmed att vi antagligen ska flytta till Schweiz och ha kvar soffan i längenheten som vi då hyr ut. Så jag letade i den prisklassen och försökte pruta på de soffor som var dyrare. Det fanns riktigt fina soffor - för 5000-6000. Liite över budget! Men det fanns ett par soffor som kunde bli riktigt mysiga i vår lägenhet och jag prutade ner dem till önskat pris - 2000kr. Var dock inte head over heels så jag tänkte ge det någon dag. Då, på måndagseftermiddagen lägger någon in en stor, fin soffa i Lund för 2000kr. Det stod Marlene på den med STORA RÖDA BOKSTÄVER. När jag upptäckte detta pratade jag med Bea i telefon och ville inte vara oartig och lägga på. Så jag satt och hoppade på stolen när jag pratade med henne eftersom jag visste att jag var tvungen att skynda mig för att fina (och billiga) saker försvinner snabbt! När vi lade på slängde jag mig över min telefon och ringde.


                                         "Det stod Marlene på den med STORA RÖDA BOKSTÄVER"


Inget svar. Jag lämnade ett meddelande och satt sedan och stirrade på mobilen. Lika bra att maila också! Efter ett par timmar ringde en kvinna som hette Inger och berättade att någon hade hunnit före (NEJ!!). Men han hade problem med att hitta transport och om han inte lyckades fixa transport kunde vi ta den. Jag frågade Rasmus om vi kunde säga att vi kunde hämta den klockan nio, morgonen därpå. Det var ok, så jag sms:ade och frågade, fick svaret; soffan är er.

Det blev en massa kludd därefter. Vi har ingen krok på vår bil och eftersom vi behövde hyra släp var det ett problem. Rasmus kompis Kotte har det på sin bil och smidigt nog jobbar han i Lund så vi bestämde att vi skulle byta bil med honom 06.30. Men så ringer Kotte vid sextiden och säger att han ska ut på en massa kundbesök och att han då inte kan köra runt med vår skruttiga (Hörru!) bil. Vi ringde Rasmus bror och frågade om vi kunde låna hans jobb bil. Den var i Göteborg.. Det slutade med att vi fick hyra en liten lastbil så soffan kostade sammanlagt 2600. Men vi fick den! Len fick sin soffa :) Vi är jättenöjda, den är stor, fin och bekväm. Nu har vi plats för gäster! :)

 

 


Soffan; som är större än den ser ut, 3 meter.

Puss och kram på er <3





 


Nice!





Jag var inne på Karins blogg och hittade där hemsidan howcool.com där dom har en hel del snygga bikinis. De här fyra hade inte jag tackat nej till.. Jävligt härliga bilder med havet och annat mysigt i bakgrunden. Stort plus!

Nu måste jag hoppa i duschen för sedan måste jag köra till Nyhmansläge - söndagsmiddag :)

Pusskram!

Åh Valborg!

Godkväll kära vänner!

Igår var det Valborg och det skulle jag fira i Lund med Dallvik och några av hans kompisar. Men det regnade! Så han ringde och sa att det inte var säkert att de skulle komma till Lund iochmed vädret, vi hade ju planerat att vi skulle sitta i stadsparken. Som tur var kom de hit ändå, de hade hört att det skulle vara uppehåll resten av dagen och det fick duga.


Jag mötte upp Dalle på en restaurang i centrum vid två-tretiden, där vi käkade lite. Där träffade jag bla Axel, Tobbe och Markus, killar som jag och Dalle skulle komma att spendera dag och kväll med. Vi drog vidare till parken där vi tappade bort tjejerna men det brydde vi oss inte så mycket om. Parken var fylld med folk, trots att det tidigare hade regnat. Marken hade blivit ganska ggyttjig av detta så man var inte så sugen på att lägga ut filten och sätta sig. Folk hade skräpat ner något så in i, det var äckligt! 

 

Vi stannade dock inte i parken särskilt länge, de slutade att spela musik en 30-45 minuter efter att vi kom dit. Då var det snack om en efterfest, var den skulle vara och när? En allmänn efterfest alltså. Vi tog oss till Mårtenstorget där efterfesten skulle hålla hus, på utestället Mynta. Gå på klubb? Nehej, det hade jag inte alls planerat för med min tunga backpack på ryggen och betalkortet låg hemma, eftersom vi planerat att vara utomhus. Axel tyckte också att det var en sämre idé. Dessutom var det dött där, så vi bestämde oss för att åka till en hemmafest på norra fäladen - på andra sidan gatan jag bor :) Axel och jag var de enda som inte var singlar och vi kom bra överens, pratade ganska mycket. Jättetrevligt kille! Han ska försöka att få sommarjobb i Höganäs till sommaren så att han kan umgås med sin flickvän och klättra.. Ännu en klätterkille :) Vi bytte nummer och ska förhoppningsvis klättra ihop :)

Vi tog bussen (trots att Dalle sagt att han vägrade att åka buss, det är ju att sjunka för lågt..) till fäladstorget och sedan traskade vi hem till en kille som hette Jakob. Här satt det ett helt gäng och vi hälsade på alla. Nu var det dags att gå på rom/cola.. Nu slog det på för mig! Det satt några tjejer där som pratade bröst och grejer och då tyckte jag mig höra "clikon". Hade precis suttit och funderat på om en av tjejerna hade det eller ej, för de såg ganska fasta ut. Så jag frågade henne, hon hette Karin. Japp, det hade hon! Det var skithärligt att få träffa en annan tjej som också gjort normalstora. Hon var skittrevlig och kvällen slutade med att vi förlovade oss..


Förutom detta hände det även en annan stor grej. Dalle och jag kissade tillsammans för första gången! Nu känner jag verkligen att vår vänskap är etablerad.

Jag hade så trevligt på festen så när Dalle, Tobbe, Asch (Markus kompis Achmed) och Markus skulle dra till Hbg stannade jag och Axel. Han skulle hem till Malmö senare så han ville inte heller åka till Hbg. Vi spelade sån bordsfotboll och han han vann båda gångerna, men det gjorde inget. Han är så sjukt go!

Han hade dock inte lika kul som jag på slutet, jag pratade väldigt mycket med en som heter Rasmus, Karin, Karins tvillingsyster Elin, Theresa mflr. Sen ville han väl leta upp sin flickvän också, så han gick två timmar efter att de andra hade gått eller ngt. Eller så gick han för att klockan blev mycket :)



Det var verkligen kul att träffa Karin, vi hade jättekul. Vi sade att vi måste ses igen och det hoppas jag!

Innan jag drog hem gick vi bort till donken för att fyllekäka. Mitt tog jättelång tid och jag fick stå och vänta väldigt länge. Det komiska var att Niklas Jönsson och Agge stod där när jag kom, mina gamla klasskompisar. Så vi snackade ett par minuter. Rasmus kom och mötte mig på vägen hem så att jag slapp att gå själv mitt i natten. Sedan ranglade vi hemmåt..




Kraaam!

RSS 2.0