Goa gubbar!

Så härligt att se! 74 personer har läst mitt förra blogginlägg. Då känns det ännu roligare för mig att blogga! Även om ni är kassa på att kommentera, ingen gör det.. ;) Men jag förlåter er för det!

Idag började dagen som en riktig pissdag. Jag var inte på humör när jag vaknade, ingen större lust att göra något alls. Har dock en speciell anledning som jag inte kan skriva om, har ont någonstans. Så det triggar ju inte direkt humöret på ett positivt sätt!

Hursomhelst. På torsdagar har jag min tvättdag, så jag drog av alla sängkläder och sorterade smutskläderna. På vägen ut med Nalle sprang jag ner för att slänga in tvätten men det var någon annan som tvättade. Hade glömt att det var ny månad och att jag istället ska tvätta på fredagar, denna månaden. Kändes ganska surt iochmed att jag redan klätt av min säng naken. Men jag är glad för att jag inte missat min tvätttid. Hade det varit så att den hade flyttats till en dag tidigare hade jag blivit aaaarg.



Pga att jag hade ont orkade jag inte gå så långt med Nalle som jag brukar, jag var deppig och inte ville solen skina klart. Så efter en kort runda var vi hemma igen och jag kände att det inte skulle bli en bra dag. Utan varmt väder vet jag knappt vad jag ska göra om dagarna. Annars ligger jag ute och solar till kl. 17-18 medan jag läser böcker eller löser korsord. När man sitter här ensam från morgon till kväll får man roa sig bäst man kan och jag vill inte sitta framför datorn hela dagen.. Jag kunde inte fördriva dagen med att sola på balkongen och det höjde inte direkt mitt humör.

Skulle ringa angående ett jobb i Sverige kl. 14 och deppig som jag redan var, tänkte jag att jag nog inte skulle få det. Alla sommarvikarier är redan anställda, så hur stor chans kunde jag ha? Men det visade sig att en av vikarierna hade hoppat av igår! Så det verkar som att jag får tjänsten :) Chefen skulle ringa och prata med min fd. chef på Väsbyhemmet och kolla läget, eftersom jag inte kan komma på någon intervju i veckan. Lite långt att pendla.. Min f.d chef tyckte väldigt bra om mig och pratar öronen av mamma om hur duktig jag är och hur stolt hon borde vara, varje gång de ses. Så då måste jag väl få det? Det borde ju inte finnas någon anledning till att jag inte får det. På måndag får jag besked.. Jag blir såå lycklig om jag får jobbet! Det känns som om en sten lättat från mitt bröst. Nu kan jag andas ut.. Ahhhhhhh!



Lite senare plingade det på dörren, jag trodde att jag var någon som skulle kolla vår kyl, men det var det inte. Det var Max! Det är en farbror i 60-70års åldern som jag träffat via Nalle. Han vill nämligen köpa en liknande hund, så vi har pratat många gånger och senast gav han mig hans telefonnummer så att jag kan ringa honom om Nalle behöver bli passad. Han vet allt om polisvarningen osv. Han vet vart jag bor och tvärtom. När jag öppnade dörren stod han där med fyra hundkorvar (typ torkade korvar:) som han hade fått på COOP.
- Jag tänkte att Nalle kanske ville ha dem?
Så himla gulligt! Jag bjöd in honom och vi satt på balkongen och pratade i minst en halvtimme. På tyska. Ibland blir jag så stolt över mig själv!! :) Min tyska var gryyyym idag! Tror det beror mycket på att jag är avslappnad med honom. Runt vissa människor känner man press, blir nervös och därmed tappar man all den tyskan man kan, när jag kan så mycket bättre.

Medan Max var här tittade solen fram och jag kunde sola när han hade gått! Tack :)

Såg en kille som åkte moped idag, som sms:ade samtidigt. Förr eller senare borde det hända en olycka!! Att han bara vågade. Det är farligt nog att sitta i en bil och sms:a, men på en moped är det ju nästintill att be om det..

Hade gärnat velat ha bebis nu, men det funkar inte för tillfället. Vill ju bo i Sverige och ha saker och ting bättre ordnat först.. Drömde dock att jag var gravid och att jag bara hade tre veckor kvar till förlossning, men knappt någon mage. Längtar väl ännu mer när jag går här själv om dagarna. Men jag får försöka att njuta av friheten istället :) Har börjat bli väääldigt uttråkad av att sitta här utan arbete. Det känns inte som att dagarna ger något, jag gör ju ingenting. Är trött nu, men så sjukt rastlös eftersom jag känner att det inte hänt något idag, så kan inte lägga mig än. Imorgon ska jag dock göra en del;
- Tvätta
- Handla på COOP (wwiiiiee!)
- Träna
- Städa

Sen ska jag givetvis gå ut med Nalle. Älskar att handla mat! Skönt att komma ut lite ;)


Nä, nu räcker det för idag. Är faktiskt sjukt trött, bli sängen nästa..

Puss och kram på er!

Nalle.

Jag ska berätta om en hund, som är så mammasjuk att..

När jag skulle in och handla snabbt på Denner (mataffär) band jag Nalle utanför, han började skrika direkt eftersom han visste att jag skulle gå. Folk vände sig om för att se vart oljudet kom ifrån. När jag gick in satt det 8-10 människor runtomkring. När jag kom tillbaka hade alla gått - eftersom min hund skrikit så högt!

En annan gång skulle jag snabbt in på macken. Band Nalle utanför som genast började skrika. När jag kommer ut från macken står där en kvinna. Hon har alltså hört Nalle skrika när hon suttit i sin lägenhet och rusat ut eftersom det lät som att någon misshandlade en hund.. "Nej, han är bara väldigt mammagalen".

Denna hund skriker så mycket att när jag är nere och tvättar i källaren, så hör jag honom skrika uppifrån vår lägenhet på våning tre, dvs fyra våningar från källaren.




Han förstår alltid när jag ska gå, så fort jag tittar på honom, så skriker han. Jag som har tränat så mycket på att lämna honom ensam.. Varför lär han inte sig? Jag älskar denna hund över allt annat och det är inte kul att se honom ledsen! För självklart mår inte han bra av det heller.

Fick som sagt en varning, en granne i lägenhetshuset bredvid har sagt att hon ringer polisen om det händer igen. Eftersom vi inte vill detta måste jag nu ta med mig Nalle överallt. Något måste han väl ha lärt sig under tiden jag tränat på att lämna honom ensam, detta kommer isåfall försvinna helt nu när jag måste vara med honom varenda sekund. Tråkigt!

Men vi ska åka hem till Sverige runt den 20:e maj och stanna till augusti någonting. Ska bli väldigt skönt! Då kan lilla Nalle springa runt i trädgården med Max och syrrans hund Barnaby, när de är på besök. Ska bli väldigt skönt med havet också, det har man saknat här i Schweiz.

Som jag älskar denna hund..

Ses snart!

Kramar på er

Hårdträning!

God kväll allesammans!

Nu ligger jag i hårdträning. Känner att jag lagt träningen åt sidan och syndat mycket på senaste. Jag har mest gått ut med hunden, gjort någon benträning också. Nu vill jag sätta igång med träningen ordentligt igen för att trimma kroppen och må bra. Mår mycket bättre när jag tränar än när jag inte gör det.

Slut med syndandet. Idag har jag ätit;

Till frukost:

Fiberhavregrynsgröt med en banan, ½ äpple, lättmjölk och kanel. Till det specialte som är bra för förbränningen (tror jag) samt ett glas juice utan tillsatt socker.

Lunch:

En qournfilé, scrambled eggs (av tre ägg), knäckemacka med lite smör, färsk annanas, gurka, körsbärstomater och lite mozzarellaost. Till det vatten.


Middag:
Stuvade makaroner med quornkorv och ett knäckebröd. Till det vatten.

Jag känner inte att allt jag äter måste vara utan fett osv, det är ju något som kroppen behöver. Jag försöker dock att äta saker som är nyttiga för kroppen eller mat i rätt mängd och syndar med gottis på helgen! Är ingen fanatiker, vill bara äta relativt sunt och träna för att må bra. Tränar man regelbundet kan man unna sig lite onyttigare mat som t.ex pizza, så länge man inte äter två pizzor tycker inte jag att det spelar så stor roll! 

Kör träningspass på datorn, hade så ont i magmusklerna sedan träningen i måndags att jag trodde att magen skulle börja brinna under dagens träning. Häääärligt! Precis så det ska vara :) Ska se om jag kan fixa lite mer rutor på magen ;)


Annars så är det mer eller mindre bestämt att jag åker hem till Sverige runt den 20:e maj. Ska bli väldigt kul att vara hemma i sommar! Skönt också med tanke på att man inte kan gå i shorts här utan att bilar typ krockar med varandra. Häromdagen var det ett gäng killar, på 30+ som alla skulle gå och glo. De flinar och håller på, även när de går på andra sidan gatan och har passerat mig, så ska de vända sig om och flina och hålla på. Jag blir så jäkla förbannad när de gör så, vilket de kanske tycker är roligt. Det är inga varma blickar jag ger tillbaka, om man säger så.. Brukar ignorera dem, men ibland går det inte. Har typ lust att räcka fingret men jag utmanar inte ödet ;)

Försöker få tag på jobb också. Dör om jag inte får jobba snart!! Ska höra med hemtjänsten och Väsbyhemmet imorgon, de svarade inte idag. Håll tummarna jättehårt och hoppas att de har jobb till mig. Inte så kul att inte ha egna pengar, att hela tiden behöva be Rasmus hela tiden. Jag vill kunna betala mina räkningar själv och kunna köpa presenter när folk fyller år. Tröttsamt är vad det är! Jag hoppas innerligt på ett glatt besked..

Fyller 25 år, nu den femte juni och tänkte ha en tjejmiddag. Det är dock många som tycker att det tar emot att åka ut till Nyhamnsläge, så jag frågar runt om vi ska;

1. Ha tjejmiddagen i Nyhamnsläge + kryddparty
2. Äta ute någonstanns i Hbg, där alla får betala för sig.

Får se vad mina gäster föredrar.. Spännande, va? ;) Jag föredrar hemmafesten, eftersom det blir lite mer speciellt. Man kan ju åka in till Hbg och gå ut efteråt, om man vill det. Men tjejkvällar handlar ju mycket om att sitta och snacka som bara tjejer kan, med ett glas vin i handen. Låter inte det mysigt eller?!

Uhooja, vad trött jag är. Ska gå och nanna kudde nu. Sov gott, så hörs vi snart igen :)

Pusspuss

Nalle har hittat en ny vän









Guten Morgen!

Hur är läget? Bra, hoppas jag :)

Sedan sist har jag fått hjärnskakning, Emma har varit här på visit, jag har shoppat loss och fått en varning som löd "nästa gång ringer jag polisen".


Vi kan börja med lite BB-åsikter..

Nu är jag sjukt trött på Katerina, igen. Störd!! "Jag kan inte äta när det är fasta, det är emot min religion. Den går före allt"
Lite senare;
"Jag ska hämnas på Peter, Martin och Sara. Dom ska ut. HÄMND! Det är ju egentligen emot min religion. Men dem ska ut!"

Då passar det plötsligt att bryta mot reglerna. Hon vänder ju verkligen kappan efter vinden. Hon har varit så löjlig senaste veckan, som när de skulle frossa i mat och gå upp i vikt. "Jag riskerar inte min hälsa, aldrig i livet". Du sabbar inte din hälsa genom att äta godis och onyttigheter under tre dagar. Okej, om man inte vill gå upp i vikt, men sluta snacka ditt propagandaskit. Å sen går hon och säger till andra att de inte heller ska äta, för det är inte bra. Det är en lek/tävling, ta det inte så jävla allvarligt! När de sedan istället ska gå ner i vikt, då jäklar är hon på, då ska hon vinna. Späka är tydligen superbra. Hon säger även till folk att de är tjocka nu, även om de inte är det. Som Sara. Var fan är hon tjock någonstans? Katerina är en sådan onödig människa, orkar inte se mer av henne! Snälla, låt henne åka ut ikväll. 

No more Katerina, snälla.


Hon är helt jäkla oresonlig. Hon får säga och göra vad hon vill, men så fort någon försöker att prata med henne så ska de hålla käften. Jag får lov att skrika och bära mig åt som jag vill, men ni får inte göra ett skit. Som om hon bestämmer?! Åk uuuuut.

Emma har ju varit här och hälsat på. Myyycket trevligt! Hennes plan skulle anlända 16.15 i lördags, förra veckan. Så jag tog tåget till flygplatsen och var där i tid. Var dock jättehungrig eftersom jag varit igång hela dagen med städning, shopping, hundpromenad och endast hunnit att äta frukost. Så jag tänkte att jag kunde sätta mig ner och ta en macka och dricka något varmt. Vi hade bestämt att hon skulle höra av sig när hon kommit av planet men det hade hon inte gjort än, så jag trodde att jag hade gott om tid. När jag väl satt mig ner skickade jag iväg ett sms och frågade om hon inte stod med fötterna på jorden än. Trodde att planet kanske blivit lite försenat och att väskorna tog tid att få, för klockan var kvart i fem. Fick tillbaka ett smått panikartat sms; "vart är du?!". Hon hade missat att hon skulle höra av sig! Woopsiee..

Ringde upp snäckan och bad henne att ta trapporna ner en våning. Det gjorde hon, men där fanns ingen Marlene. "Men gå ner en trappa ner till då?" Fortfarande ingen bingo. "Jag kommer inte längre ner!!". Emma tyckte inte att det var så roligt, hon kände sig aningen vilse i detta okända land.. Så jag hällde över drickan i en pappersmugg, tog mackan i handen och gick. Emma var på rätt väg, hon skulle bara ha gått lite längre. Vi hittade iallafall varandra tillslut och Emma kunde andas ut. Vi tog sedan tåget till Zürich för lite shopping och sightseeing. Tyvärr så blev vi aningen försenade efter flygplatsincidenten så vi hann knappt gå i några affärer innan allt stängde, lördag som det var. Lite synd, för det var en speciell affär som jag verkligen hade velat visa för Emma. Mamma och jag gick in där när hon och pappa hälsade på och det är en grym affär. De har allt.. En massa coola kläder, väskor, häftiga saker för hemmet coh en massa annat. Svårt att beskriva, men det är en unik affär med allt och lite till.

Men vi hängde inte läpp för det. Vi satt oss ute på Sam's Pizza, käkade och drack ett glas prosecco. När vi skulle åka tåg hem köpte vi våra biljetter, gick in genom tågdörrarna där det stod "Klass 2", svängde sedan ner till vänster och satte oss ner. När konduktören kom, blev hon förbannad, för tydligen satt vi i första klass. Det visade sig att när man går på tåget, står det att det är klass två. Men efter att du stigit på, måste du gå uppför trappan (tågen här har två våningar) till andra våningen, går du ner till vänster så är du i klass 1. Vi såg inte att det stod klass 1 och eftersom Emma hade en stor resväska satte vi oss självklart på första våningen. Konduktören blev skitsur!
- Ni sitter i klass 1. Gå!
- Okej, sorry, vi visste inte. Vi är inte härifrån.
- Men gå mer er då! SKYNDA. Annars får ni betala för första klass.
Vi höll alltså på att resa oss när hon sade detta..
- Vi är på väg! Men vi visste faktiskt inte.
- Kan du inte läsa siffror på tyska eller?
Fy fan vad arg jag blev! Vi var inte alls otrevliga, vi hade råkat sätta oss fel och vi höll på att resa oss när hon sade att vi skulle skynda oss. Jag brukar inte använda fula ord, men när jag blir riktigt arg och när folk förtjänar det, så kommer de fram. Jäkla klimakteriekossa! Jag sade alltså inget till henne, förutom ett "nej" på frågan om jag inte kunde läsa siffror på tyska. Det var en sådan onödig kommentar och jag blir lika arg nu, som jag blev då, över hur hon behandlade oss. Knappt att jag kunde lägga band på mig! Rök antagligen ur öronen på mig..


Skit i henne! Synd om henne, som har sådana problem att hon måste hoppa på folk. Hursomhelst, så tog vi oss hem och hämtade lilla Nalle som grannen passat. Superglad vovve! Han var dock väldigt misstänksam mot Emma till en början. Tror att det kan ha varit eftersom jag varit borta från honom i flera timmar och sedan kommer jag tillbaka med någon ANNAN, när han vill ha all min uppmärksamhet och inte behöva dela den med någon annan. Men det tog inte många timmar innan han istället blev kär i Emma och skulle gosa med henne så mycket som möjligt. Emma tog en dusch och jag plockade fram jordgubbar, mousserande, tände ljus och gjorde fint. Hade även köpt en stor chokladkanin till henne som påskpresent, som jag lade fint på hennes sida av sängen :O)


Jag älskar skräckfilm och jag blir väldigt sällan rädd. Emma gillar inte skräckfilm så värst mycket och blir skiträdd för minsta lilla. Mycket underhållande! Så givetvis tvingade jag stackarn att se (minst) en skräckfilm varje kväll, förutom den sista, då hon hade blivit så rädd kvällen före. Vi såg på paranormal activity 2 och Emma blev så rädd att hon kastade iväg jordgubben hon hade i handen! Haha. Så jäkla kul! Som jag garvade..

Vi solade en massa då vi hade underbart väder alla dagar under lillsyrrans visit (hon är fanimej min lillasyster). Jag räknas nästan som mörkhyad nu. Vi shoppade i Wettingen och vi shoppade i Baden. Jag hittade en sjukt massa fina kläder och Emma hittade två. Haha. Vi åt jordgubbar, melon och drack mousserande. Män/killar glodde som vanligt galet mycket och Emma förstod hur jag brukar känna. Vi dissade dem tillsammans, roligare än att göra det själv! Det mesta är roligare när man är två.. Jag skämde bort min lilla prinsessa då hon förtjänade det. Hon sov på morgnarna när jag var ute med hunden. När jag kom hem väckte jag henne och sade att det var dags för frukost. Vi åt framför tv:n, till gårdagens avsnitt av Big Brother. Jag tog disken. På kvällen lagade jag mat till henne. De sista dagarna hjälpte hon mig med disken och bäddade sängen.. Vi hade våra rutiner och var som ett kärleksfullt, gift par. Those where the days..


Emma sade så snälla saker till mig;
"Du är så brun"
"Hur får du din mage att se så vältränad ut?"
"Hur kan du se så fin ut utan smink?"
"Varför har jag inte din hy?"
Ack, ja. Är hon inte härlig, så säg!

Det blev aningen tomt när hon åkte, men som tur var hade jag vin och godis.. Snyft!

Emma åkte alltså i torsdags förmiddag. Sedan blev det påsk och Rasmus var fortfarande i Sverige. Snyft igen! Ännu mer snyft faktiskt. Det var inte kul alls! Alla firade påsk med familj och vänner, förutom Nalle och jag, som satt här själva.

När vi var ute och gick stötte vi på två killar i 17-18årsåldern. Eller ja, den ena kille stötte på mig!
- Är du här ifrån Wettingen?
- Japp. Eller ja, Sverige ursprungligen.
- Jaha! Vad gör du här om du kommer från Sverige?
- Min man fick jobb här.
- Men vart är din man?
- Han är i Sverige.
Sedan sade han något jag inte förstod.
- Va?
Han upprepade och då förstod jag att han sade;
- Men då kan ju jag följa med dig hem.
- Nej, tack.
- Varför inte?
- För att jag har en pojkvän!!
- Jamen, han är ju i Sverige.
- Det spelar ingen roll, jag sysslar inte med sånt.
- Nähe. Jaja, ha det bra!
- Hejdå..

Så ensam är jag inte! No way. Var dock lite ledsen igår, för jag kände mig så ensam och ledsen. Sade till Rasmus att han aldrig får lämna mig ensam på en högtid. Hur tänkte han egentligen? Han hade tänkt att Emma skulle vara här hela tiden, men nu blev det inte så. Han bad så hemskt mycket om ursäkt. Det är ok älskling! Bad dock honom att köpa någon grej till mig på flygplatsen och tillade; "Jag förväntar mig inget men det hade varit trevligt och lite av en kompensation för helgens lidande.. ;)". Så blir spännande att se hur det blir med det hela..

Häromdagen, när jag skulle ut med Nalle sade grannen på första våningen;
- Det här med din hund funkar inte längre. Du måste fixa det här, så kan det inte fortsätta. Förstår du?
Jaa, jag förstod.. Har försökt att fostra Nalle och lära honom att vara ensam genom att succecsivt öka stunderna då han är hemma själv. Under tiden Emma hälsade på, var han hemma själv minst en timme om dagen. Detta uppskattades inte och grannen i huset bredvid hotar med att ringa polisen. Han skriker alltså något så enormt, jag vet ju att han gör det. Men vi har bott här i tre månader utan klagomål så jag blev ganska chockad när de plötsligt varnar med att ringa polisen.

Jag vet inte om jag förstod rätt, men eventuellt har polisen rätt att ta hunden. Så nu får jag tyvärr har med Nalle överallt, vågar inte riskera att han ylar och att polisen kommer. Jag tar med honom när jag går ner och tvättar, om jag slänger soporna, varje gång jag lämnar lägenheten. Det känns inte alls bra, det känns inte som att han riktigt lärt sig att vara ensam än men något har han väl lärt sig och nu försvinner allt han lärt sig. Så vänjer han väl sig vid att jag är där 24/7. Inte bra! Men vi har ju inget annat val nu :(



Fan vad jag älskar Rasmus. Och Nalle. Mina hjärtan!!


Glad påsk på er, ha det så bra! :)

Underbar helg!

Hej allesammans!

Idag är det lite halvtaskigt väder - jiihhouu! Då kan jag äntligen frosta av frys/kyl. Ända sedan vi flyttade hit har vi haft problem med kylen, saker och ting fryser nämligen! Så vi är verkligen i behov av en avfrostning. Lånar grannen under oss, Philippes, kylskåp, han är iväg så det passar jättebra :) Förhoppningsvis sista gången jag äter halvfrusen youghurt - eller som i morse, frusen mjölk på gröten..

Jag hade en underbar helg! I fredags tog jag det bara lugnt, mös lite med Nalle. Rasmus var ju i Frankrike då. Sen på lördagen startade jag som vanligt dagen med att gå ut med Nalle. Jag brukar alltid gå ut på balkongen för att känna på vädret och när jag gjorde detta såg jag att de hade en loppmarknad på torget vid vår lägenhet.

Nalle och jag gick vår promenad och jag ringde Joy och frågade om vi skulle gå till loppmarknaden. Vi möttes där och det var jättemysigt. I ett stånd hade de både använda och helt nya smycken, så jag köpte ett jättefint halsband, som alltså var nytt. Förutom detta köpte jag en silverkista till mina smycken, en liten värmeljuslykta med stenar och en större, svart lykta. Det var så mysigt att gå där! Mycket trevligare än i Sverige. Tror att de har loppmarknad en gång i månaden, jag kommer definitivt gå dit igen. Antagligen varje gång.. ;)

Nalle och Joy på loppisen

Efter loppisen bestämde Joy och jag att vi skulle mätas i parken, efter att jag ätit frukost. Fick ett sms från henne;
"Jag tar med popcorn och vin"
Sweet! Jag packade ner en flaska rosé, kakor och jordgubbar. Sedan smörjde jag in kroppen med solskydd, tog på ett par små shorts, samt linne med bikinin under. Det blev en helt underbar dag! Vi låg och svettades i solen och snackade om allt möjligt medan våra hundar sprang runt och lekte. Sedan kom mina grannar, en mamma med två små barn samt mormor. Jag vågade äntligen fråga om jag fick hålla hennes 10 månader gamla son. Det fick jag absolut! Visade honom för Joy som blev helt tokig. Av glädje, alltså!
- Jag visste inte att du gillade barn så mycket?
- Skojar du? Jag ÄLSKAR barn.
Hon var så galet glad att jag blev rädd för henne.. Haha. Våra grannar är från Polen, men mamman pratar engelska. Tur att barnen inte förstår engelska, för Joy blev lite grov i munnen. Det tyckte jag var jättepinsamt, så jag sade till henne att hon kanske inte ska prata så med mina grannar.. Hon sade saker som "they fuck" och att hon gissade på att pojken skulle bli bög och tjejen lesbisk. "When I have kids I want to have one lesbian girl and a gayboy.". Herrejisses, tänkte jag. Vad står hon här och säger?! Sedan bad hon mig att fota henne och lillkillen tillsammans och att hon sedan skulle lägga upp bilderna på facebook och skriva att hon just adopterat ungen..
Men grannfrun bara skrattade och sade; I don't mind language.


Jag skämdes något enormt, men när grannen sade att det var ok så slappnade jag av. Fick en helt annan bild av henne, anledningen till att jag säger henne/grannfrun är för att jag inte vet vad hon heter! Haha. Ni vet hur det är ibland, man hälsar på någon, men man koncentrerar sig så mycket på sig egen hälsning att man egentligen inte hör vad de säger. Går det sedan någon månad så känns det sååå dumt att fråga vad det nu var hon hette?! Men jag vet att hennes man heter Martin och jag tror att hon heter Elena eller något. Så vi kan väl kalla henne för det så länge ;) Får köra en fuling när Emma är här, få dem att hälsa på varandra och lyssna väldigt noga när hon säger sitt namn, haha.


Mama Joy

Hon har världens sötaste lilla dotter! Pojken är också söt, men flickan är så speciell. Hon har lockigt, guldigt hår och fantastiskt vackra ögon. Å så går hon lite klumpigt, så som små barn gör. Det är så att man vill äta opp henne! Vi skojade lite om att barnen skulle ha sig lite vin och då berättade Elena att lillflickan hade druckit öl häromdagen.
- Det tyckte hon inte om, förstår jag?
- Jo, hon älskade det! Precis som sin mamma.
Okej. Snacka om att vi ska supa dem under bordet när vi bjuder hem dem på middag ;)


Sen kom även ett par bekanta till mig i gatan, Marcus och Marcia. Även de har en liten yorkshireterrier, precis som Joys lilla Bilbo. Så då sprang alla tre vovvarna runt och lekte. De var så lyckliga! De hade tagit med sig badmintonracket och "boll" så vi spelade lite medan några tonårskillar hejade på oss och de verkade gilla mina små shorts och det faktum att jag bara hade bikiniöverdelen på. Men hey, lite kul får de väl ha?




De spontana dagarna är de bästa!

Jag avslutade kvällen med en god middag och sedan kom grannen Philippe över för att titta på film. Det var jättetrevligt och vi satt uppe och snackade till halv två på natten!

Kram på er alla, hoppas ni får en superbra vecka.

Puss!

Min smarriga kvällsmat

Seriöst inlägg.

Idag har jag två seriösa ämnen att ta upp;

1. Jesus
2. Snigelsången

Vi börjar med Jesus. Idag ringde det på vår dörr. Jag frågade i speakern, vem det var. Då började de babbla en massa på tyska "Rasmus Westerström, bla, bla bla, bla, bla.". Jaha? Aja, släppte in dem. De knackar sedan på dörren och jag ser att de har en broschyr, om Jesus.
- Ööhhee, vi pratar inte tyska, försökte jag. Men de kunde engelska, de jäklarna. Attans!
- We believe in Jesus and we want you to come to our church.
Åh, crap. Jag är ju så anti-Jesus som det bara går. Visste inte riktigt vad jag skulle säga eller göra. Kanske dumt att säga att man inte tror på honom, då kanske de försöker att övertyga mig - helt i onödan, kan jag tillägga. Men då kommer älskade Rasmus och säger.
- Men vi är ju inte hemma det datumet?
- Åh, den 17 april, säger jag. Neej, det är vi ju inte!
- Vad synd. Men ni kan ju informera er själva med den här broschyren.
- Visst, tack så mycket.
Sen gav vi broschyren till Nalle.



Så nu hamnar vi nog i helvetet. Men jag fick faktiskt väldigt dåligt samvete, för dom var så trevliga! Stötte på dem igen när jag skulle gå ut med Nalle. Honom älskade de och den ena kvinnan berättade att hon hade en labrador på tio år hemma. Detta fick mig att må ännu sämre.. Förlåt mig, Jesus!


Snigelsången
I BB uppmärksammde jag för första gången texten i låten "Lilla snigel";

"Lilla snigel akta dig, akta dig, akta dig
Lilla snigel akta dig. Annars tar jag dig!"


Det jag har kommit fram till är en hemsk upptäckt..

"Lilla Snigel, akta dig"; Snigeln håller på att akta sig, men det är en snigel så det tar lite tid.
"Annars tar jag dig"; Jaha, det var mig en dålig ursäkt. Bara för att snigeln inte är lika snabb som du, så får du ta den?

Jag har sedan tre teorier om vem som har skrivit denna låt.

Teori 1:
Fransmännen. De äter ju sniglar, snigeln aktar sig inte, attans säger de, sen tar de snigeln och tillagar den.

Teori 2:
Spanjorerna. Snigeln aktar sig inte och de tar den - för att använda den i snigelfäktning.

Teori 3:
Någon liten elak snorunge. Snigeln aktar sig inte, så snorungen tar den med sig hem, lägger den i en burk och hittar den ett halvår senare - död.

Har du någon annan teori? Fram med den! Så publiceras den i det kommande blogginlägget.

Oavsett teorierna borde denna snigelsång förbjudas. Den uppmuntrar till mord! Man kan jämföra den med den här lilla berättelsen;

"Kyrkan hade just tömts på besökare efter söndagens gudstjänst. Prästen sade då till Gud; ta de pengar du vill ha av kollekten så tar jag resten"




Lilla snigel, akta dig. Annars tar dom DIG..


Räddade minst två sniglar igår! Jag aktade dem.


Bäst just nu!

(http://www.youtube.com/watch?v=M6G10QgJm1o&feature=related)
Snoop Dogg - Wet (David Guetta Mix)

Can you be my doctor?
Can you fix me up?
Can you wipe me down?
So I can lick you up
Make you give it up, Give it up
Til you say my name
Like a jersey, jersey
Sh-ttin' down the game
Be my head coach
So you can put me in
And never take me out
Til you can taste the win
Do it again and again
Til you say my name
And by the way I'm so glad that you came

Tell me baby are you wet (wet, wet, wet, wet, wet)
I'm gonna get you wet (wet, wet, wet, wet, wet)
Tell tell me baby are you wet (wet, wet, wet, wet, wet)
I just wanna get you wet wet wet (wet, wet, wet, wet, wet)

Drip, drip, drip, drip, for me mami
Can you drip, drip, drip,
Drip drip, drip, drip for me mami
Can you drip, drip, drip

She's hot on a rainy day
Don't drown
Call me up
I can save you now
Lick your feet and kiss your mouth
Swisha sweet, I got you out
There's only one way we can stop the drought
Come with me take a trip down south
I can tell she's thirsty
I'm in the hole like a birdie
What you wanna do tonight
It's still early
Wanna get some food tonight
She's lost 30
I'm in between your lips
Like a cigarette
She wanna quit
But she wanna make it, make it, make it wet

I'm wanna get you wet

Tell tell me baby are you wet
I just wanna get you wet wet wet

Drip, drip, drip, drip, for me mami
Can you drip, drip, drip,
Drip drip, drip, drip for me mami
Can you drip, drip, drip

Can you, can you get me up?
Like I'm late for the first class
So I can give it to you rough
Like a first draft
Fold you like a paper plane
You know 'bout that paper babe
But f-ck them dollar bills
Girl make it rain
Holiday Inn
Come meet me on the 8th floor
Damn it feels good but I feel bad for them maids though
And I, and I I apologize
But when I slip inside I turn girls into slip n slides
It's a flood in your heart love
Girl let me pop up in your hot tub, aye
Every night every day
Sippin' on a different drink
Different chicks different days
I do it different ways
Where you going
Whatcha say
I want her river flowing to another lake
Another ocean another ocean
On the beach on the beach
I'm bout to take a swim
Let let me dip my feet and get wet

I wanna get you wet
Tell tell me baby are you wet
I just wanna get you wet wet wet

Drip, drip, drip, drip, for me mami
Can you drip, drip, drip,
Drip drip, drip, drip for me mami
Can you drip, drip, drip





Tell me baby, are you wet?





Folkgrupper!

Börjar med att säga att jag stör mig något grymt på Vanessa och Sonia(I BB-huset)! De beter sig som små snorungar, jag har helt tappat respekten för dem och totalt bytt åsikt om dem. De överdriver allt och kan inte ta en diskussion! Glad över att Vanessa åkte ut, hon har blivit en riktig bitch på senaste.

Å bästa förra veckan, i BB. Christian ska rösta och säger;
- Två poäng vill jag ge till Patrik, eftersom han har varit taskig mot Annie. Och en poäng vill jag ge till Annie.


I söndags var det den tredje april och Mors-dag. Jag ringde och gratulerade mamma som förvånat sade "Oj, är det Mors dag idag! Hade jag helt missat". Blev därför lite fundersam över om syrran mindes, så jag skickade ett sms till henne och frågade om hon visste. Efter ett tag messade hon tillbaka och sade att Mors Dag inträffade den 29:e maj, inte 3:e april. Men hon blev först lurad, hennes man Patrik ringde till sin mamma och gratulerade henne. Jag gick in på google, skrev Mors Dag 3:e april och fick då veta att det faktiskt var Mors Dag. I England.. Vi har brittiska kanaler och där har de gjort reklam för Mors Dag. Inte tänkte jag på att det var olika i olika länder! Som det kan gå..

Häromdagen var Nalle och jag ute och gick. När vi kommit halvvägs över övergångstället kommer det en bil, måste kört i 60-70, tror att det t.o.m är en 30-väg, som precis hann att bromsa. Jag var så säker på att det skulle smälla, jag bara stod och gapade. Jäkla idiot! Älskade Nalle hade inte klarat den smällen och jag knappast kommit oskadd ur situationen. Tack, skyddsänglar!



Jag har upptäckt att man kan dela in folks reaktioner när de ser Nalle, i grupper enligt deras ålder. Här har ni dem;

Småbarn 9/10 är rädda för honom, även om han inte ens tittar åt deras håll. De gråter och klamrar sig fast bakom mammas/pappas ben medan de skriker "hjäääälp!!".

Mellanbarn De bryr sig inte så mycket

Tonåringar (tjejer) 3/10 står okontrollerat och skriker, för att de tycker att han är så söt. "ÅÅÅHHHH, KOLLA VILKEN SÖÖÖT HUND. AAAAHHHHH!"

Tonåringar (killar) 9/10 försöker att imponera på polarna genom att försöka få Nalle att skälla.

Vuxna 6/10 stannar och vill klappa honom. "Det är bara en valp, va?"

Tanter 9/10 ler när de ser Nalle och tänker "Åh, vilken snutteplutt!"

Gubbar Inte lika bra statistik på dem. No comments.


Kul att se att så "många" läser bloggen. Inte jättemånga, men i skrivande stund har 38 personer läst mitt senaste blogginlägg :) Inga hundra eller tusental, men för mig är det mycket.

Nu ska jag göra stuvade makaroner!

Puss och kram

Bbbbbb..

Hej på er!

Jag trodde att vi hade flyttat till Schweiz men vi har nog flyttat till Spanien. Vi har det så jäkla varmt! Underbart. Klockan är efter åtta och vi har 23-24 grader ute. Oh la, la! Så det enda vi har gjort i helgen är legat ute på balkongen och solat. Rasmus är redan jättebrun, han behöver bara titta på solen för att bli brun och jag har också fått lite fin färg :)

Fick ett överraskande fint skattebelopp tillbaka på deklarationen. Hade jag inte väntat mig! Pank som jag är, hade jag gärna fått dem nu, men jag väntar tålmodigt. Eller försöker iallafall ;)

I torsdags fick vi våra fiiina möbler! Det kändes så konstigt att plötsligt ha en massa tjusiga möbler, som om vi tagit in på något lyxigt hotell.. Är verkligen jättenöjd! Nu är det bara matstolarna kvar, de ska komma i mitten/slutet av april. Men vi är inte klara med lägenheten efter det, vi ska köpa mattor och annat smått. Tavlor har vi, ska bara hänga upp dem också, vilket man inte gärna gör när det är sol och vaaarmt ute! Saving it for a rainy day.




Här är de nya möblerna.


Från och med nästa vecka kommer Rasmus att vara borta tre helger i rad. Mindre kul! Nu på fredag ska han åka till Frankrike i jobbets namn och veckorna därpå ska han åka till Sverige. Emma kommer dock näst, nästa helg och det läängtar jag efter! 

Å den här lägenheten alltså. Den är ju knappt hel någonstans! Sedan vi flyttat hit har följande pajat;
- Diskmaskinen (åtgärdats av reperatör)
- Lampan över spisen
- Lampan i ugnen

Dessutom har vi haft..
- En läcka i röret under vasken (åtgärdats av reperatör)
- Stopp i toa och badkar (var f*rjäkla äckligt, luktade kloak)
- Problem med att stänga dörren (åtgärdats av reperatör)
- Oförmögna att spola på toan, det var som om spolknappen aldrig funnits

Vi har problem med..
- En droppande kran i köket

Som tur är bor vi ju i ett hyreshus, så det är inte vi som står för kostnaderna. Annars hade vi väl varit panka vid det här laget ;)

Såg världens bästa scen i serien Californication häromdagen. Han är och äter lunch med en tjej när hon får syn på sitt ex som sitter förlovad med en ung blondin. Hon blir upprörd eftersom hon uppfattat det som att han inte är en person som vill gifta sig. Då knäpper Hank sin skinnjacka, ändrar sitt kroppsspråk, går fram till dem och säger till killen;
- Jag fick tillbaka mitt provsvar. Du smittade mig den gången. Jag hoppas verkligen att du är lika ärlig som jag och ringer runt till alla du har legat med, så att de kan gå och testa sig.
Något i den stilen iallafall, så jäääkla bra! Säsong tre, för er som undrar.



För er som ser Bigbrother..
Jag ändrar mina åsikter om BB-deltagarna med tiden, man ser ju fler och fler sidor av dem.

Gurkan är löjlig angående Vanessa.. Hon är pest för honom, bara för att hon föddes som kille. Dessutom fiser han något otroligt ;) Inte så trevligt för de andra i huset..

Patrik vet jag inte om jag gillar, trots allt. Både ja och nej. Han är svår! Tror dock att han är en kille som man tror sig kunna lita på men så visar det sig att han är opåtlig. Det säger iallafall min kvinnliga intution..

Och Katerina kan vara ok! Hon kan vara bra. Men när hon flippar på Vanessa och beteer sig som en liten snorunge, då har jag noll respekt för henne.

Patrik strular med Madde, som strular med Annie och Gurkan för att sen strula med Patrik och därefter Rodney. Wtf? Hur kan man vilja hångla och ha sex med någon som är på och hånglar med ALLA?

Men Peter gillar jag fortfarande! Myyycket. Simon också. De är mina gullungar! Äääälska.

Måndagens avsnitt.. Alltså. Haha! Gurkan spyr, Annie spyr och Vanessa var så full att hon ligger och rullar på köksbänkarna och välter ner flaskor och grejer.

Pluspoäng till Patrik för att han tog hand om Annie när hon var stupfull, han bar henne till hennes säng och bäddade ner henne.

Haha, å Sara som står och rapar, för hon just lärt sig. Söt! Full.

Rodney är så tramsig, allt han vill är att slå rekordet att ligga med flest i BB huset. Grow up! "Jag kommer att slå rekordet genom alla tider, jag står för det." Men grattis.. Vadå, jag står för det? Baah.

Madde är så pinsam. Ska springa runt och visa sina stora cillisar. Det är det enda hon har att komma med. Hon håller verkligen på med ALLA. Hon beter sig verkligen som en slampa. Undrar om alla killar kommer att ligga med henne..

Patrik: Hade vi sex i duschen igår?
Madde: Ja.
Patrik: Scoooore!!
Men gud i himmelen..

Patrik blir tänd på henne hela tiden och vill bara... HRM.

Madde: Hur kommer det sig att du alltid har ett tredje ben, när jag är med?
Suck.. PIIINSAMT, MADDE!!

Till Sonia hade Madde sagt att hon har jättedåligt självförtroende och att killar bara vill leka med henne, därför ligger hon runt. Jävla pucko!! Du framställer ju dig på ett sätt som gör att killar inte vill göra något annat än att leka med dig. Du opererar in cilikon och springer runt och visar, alla får känna. Man får ju säga nej till att leka, om man inte vill. Lär dig att säga NEJ!

Känns som att det kommer att bli ganska rått imorgon när de ska roasta varandra.. Ajaj!!! (skrevs i måndags)

Annies roast var bäst!! Gillade även Martins också :)

Älskar Sonia! Vi hade varit tajta.

Gurkan ska bajsa i Vanessas säng om hon inte åker ut. För fasiken, lägg av!

Slutligen ska jag kommentera skräckkvällen/natten. Vilka jäkla mesar! Riktigt kul att de blev så rädda, men kom igen. Ni vet ju att det inte är på riktigt! Visst kan man skrika till och bli skrämd när något plötsligt dyker upp, men att vara rädd för att det ska komma något monster eller liknande, det är ju bara ologiskt! Dock jäkligt kul att se hur jäkla rädda Gurkan, Rodney och Christian var. Små möss..



Puss på er!!










RSS 2.0