Nu åker vi!

God morgon allesammans.

Idag flyttar vi till Schweiz. Jag har fortfarande inte förstått det! Gaaaalet.

I lördags kom Josse och Olof till oss i Lund på ostbricka. Det var jättetrevligt! Äntligen fick de träffa Rasmus :) Olof tyckte om lägenheten väldigt mycket och eftersom han jobbar i Lund hade det varit skönt för honom att att bo där. I dagsläget pendlar han från Klippan.
- Tja, man kanske skulle. Sade ni att lägenheten bredvid var till salu?
- Men då får ju jag ännu längre att pendla. (Josse)
- Jamen, du kan ju bo kvar i huset.
Haha! Tror inte att Josse hade uppskattat det riktigt ;)
Kommer att sakna er två väldigt mycket, I löööööv jo. Men jag hoppas att ni hälsar på oss till våren!

Igår hade vi avskedsmiddag hos mamma och pappa, med Jenny, Patrick och pojkarna. Det var jättemysigt! Vi spelade en massa Super Mario på mitt wii, Benjamin har blivit helt galen i det. Han var så stolt, efter varje avklarad bana (vi satt och åt) så sprang han till vårt bord och ropade;
- Moster Len! Jag klalade banan!
Han säger inte r, så det låter jättegulligt när han pratar :)
Jag blev så glad, för han var extra gosig igår. Slängde sig om halsen på mig och jag kände mig omtyckt. Hade dock önskat att han och jag skulle haft en hel dag då vi kunde suttit och spelat. Det är ju så mysigt!

Syrran blev jätteglad för underkläderna jag köpte till henne i examenspresent. Hon har ju fixat sin undersköterskeutbildning nu - trots jobb, två barn och hund. För att inte nämna att hon har en make också ;) Ibland är dom det jobbigaste! You know what I'm talking about, ladies. Vad jag försöker säga är; Snyggt jobbat, syrran! För att inte nämna att du fått högsta betyg på varje prov.

Rasmus ligger fortfarande och sover. Snart får han gå upp, vi ska packa om bilen och fixa. Lite ändrade planer har vi, istället för att stanna och sova någonstanns inatt ska vi köra i ett sträck. Rasmus vill inte gärna lämna alla våra grejer utan uppsikt en hel natt. Hoppas bara att Hotell Uzwil har ett eget garage, för Rasmus ska sova hos mig och min schweisiska familj den första natten.

Nu ska jag börja pilla med frukost och grejer. 

Wish me luck.

Kommer att sakna er!

Puss & Kram 









Är det så svårt?

Jag blir så less.. Är något bestämt, så är det väl bestämt?!

Vi blir ju ledsna båda två.

Längtar till Schweiz! Förhoppningvis är inte folk på det viset där.

Tur att vi iallafall har varandra! Oavsett hur det blir, så tänker vi ha det skitmysigt.

Avskedsfesten igår var dock fantastiskt fin. Tyvärr var några sjuka och det fanns ju de som tabbade sig, som glömt bort det. Men vi hade jättekul!

Så tack, alla, som förgyllde vår kväll och värmde våra hjärtan igår.

Kram

Åh, Schweiz. Min bästa kompis!


Halloo(med tyskt uttal)!

Rasmus och jag var på en kort semester i Schweiz förra veckan. Gud vad härligt det var! Vill flytta nuuu.


                                                                                                                      

Dag 1
Vi flög från Kph på tisdagmorgon och det gick ju himlans snabbt. Hur skönt som helst! Tur att det inte blev Californien ;) När vi kom fram tog vi oss till hotellet med tåg och tunnelbana. Vi bodde ca 15 minuter (med spårvagn) från Zurich. Vi slängde in våra grejer på rummet och fräschade upp oss lite, sedan åt vi lunch. Det är väldigt dyrt med mat.. Vid klockan sju tog vi oss till Wettingen för att kolla in en lägenhet. Den var väldigt fin, förutom en liten pettitess; badrummet låg i köket. Så bredvid köksvasken var badrumsvasken och bredvid den var ett skåp och om man öppnade det hittade man duschen. Du kan inte ha någon gäst där (om du inte vill visa dig naken och med förutsättningen att du duschar naken) eftersom du inte kan hänga handduken i duschen - då blir den dyblöt, så du får alltså gå ur ditt lilla skåp och ta din handduk. Och blöta ner hela köksgolvet.. Duscha i köket alltså. Njaaee, inte riktigt pigg på det! Toaletten var belägen i ett litet "rum" i hallen där man får backa in för att få plats. Sedan får man då gå till köket för att tvätta händerna. Det lustigaste med detta är att lägenheten faktiskt är nyrenoverad. Är det vad man kallar nytänkande? 

 
       


Vi avslutade dagen med att äta på en italienskrestaurang - jag äälskar italienskt. De italienska restaurangerna finns överallt i Schweiz. Pizzan jag åt var en av de godaste jag någonsin ätit, stenugnsbakad och spröd. Är så trött på det skitet man får här hemma som varken smakar någonting eller har någon som helst kvalitet.  
 
Dag 2
Då det var så äckligt dyrt med frukost på vårt hotell; 149kr/liten frukost samt 220kr/stor frukost, per person, så gick vi till COOP och handlade frukost. Vilken fin affär! Deras utbud vad gäller grönt och frukt är helt fantastiskt. Ska bli kul att få handla mer där! Jag hittade även en jättebra mascara för 35 kr, nagellacksborttagning för 14 kr och ett vin för 25 kr, mm. Me like :D

Efter frukosten åkte vi in till Zurich för att möta upp Rasmus blivande chef, Thomas, som jag träffade kort på Hawaii-konferansen. Han är väldigt trevlig! Vi åkte sedan tillsammans till PSI (Paul Scherrer Institut) för att träffa arbetskamrater och för att gå genom kommande arbete osv. Av någon konstig anledning var jag så trött att jag satt och somnade. Detta var alltså när jag satt själv i cafeterian och fikade eftersom de skulle snacka jobb och det var ingen sång för mina öron. Jag var så trött att jag tillslut lade ifrån mig min bok och lutade mig mot bordet för att sova. Den enda gången jag har kunnat somna på detta vis var när jag hade haft hemska magkramper i två timmar på flyget hem från Bulgarien - när vi satt på ett lasarett i Kph och väntade på skjuts. Förstår inte varför jag var så trött? Jag vaknade inte förrän Rasmus kom och väckte mig.

Efter detta besök åkte vi till Baden för att kolla in en annan lägenhet, eller ja, ett rum. Rasmus hade fått information om att det skulle vara ett möblerat rum på 20 kvm, så vi blev ganska chockade när rummet bara var runt 8 kvm. Men de visade oss fel rum och eftersom Rasmus inte inte har hittat något annat tillräckligt intressant så han ska hyra det. Dock bara någon månad, tills några jättefina lägenheter är färdigbyggda; om han får en av dem. Vilket är ganska stor chans! De hyrs gärna ut till en forskare med bra lön och status. 

Vi älskar Baden! Det verkar supermysigt. Man hör floden forsa fram och det är väldigt fint där. Här gick jag in på H&M och det var så mycket bättre än i Sverige. Jag antar att det beror på att deras utbud passar mig bättre, de har lite mer chick/vuxen stil på kläderna. Så när vi flyttar till Schweiz kommer jag att handla upp hela affären.. Inte bra! Fast kul :D

På kvällen stannade vi kvar i Baden och åt på en italiensk restaurang. Vi åkte sedan till hotellet för att dricka mousserande, öl(Ramsus) och äta lite soya-chips :) 

       

Dag 3
Min älskade pojkvän hade magkramper hela onsdagsnatten och därför vilade vi på hotellet större delen av dagen. På kvällen skulle vi hem till Thomas på middag. Vi tog spårvagnen och av en slump hoppade Mathias (Ramsus kollega som också var påväg dit) på den vagn vi satt i. När vi kom fram stod Thomas och lagade Rösti till oss. Grabbarna tog en öl och jag drack ett glas prosecco, yeah baby! Högst upp i lägenhetshuset var en öppen takvåning och dit gick vi medan Thomas fixade färdigt med maten. Vi stod där och pratade och efter ett tag kom Sandra, Richard, Laura och Jakob - en familj med två barn som också var bjudna till middagen. Tro inte att jag välte ner mitt glas så att det gick i tusen bitar när jag skulle hälsa på Sandra.. Pinsamt!

- Oh, I swear I'm not drunk. I am just a very clumsy person!
- Right. I bet you're only clumsy when you're drunk..
Tack, Richard!

Jag sprang ner till Thomas;
- I am so sorry Thomas, I dropped the glas on the ground.
- So you want a new glas?
- No, I want to sweap it up.
- And you want a new glas?
- Ehm, yeah, if it's okay. Please tell me it wasn't an expensive glas? Tell me it's from IKEA!
- It was a very expensive glas.

Han skojade dock :)

Kvällen var dock sjukt trevlig. De var så härliga allihopa! Vi åt rösti tillsammans med mozarella/tomat-sallad och ostbricka. Åhh, så gott! Lite småfulla tog vi oss hem till hotellet.


 
  


Dag 4
Denna dagen hade jag väntat på hela veckan då det var den dagen jag skulle få träffa min au pair-familj. Vi gjorde dock en snabb visit på Rasmus andra kontor, som alltså inte ligger på PSI utan på ett universitet, för att fixa lite med papper och dyl, innan vi åkte till Uzwil.

Vi tog spårvagnen till Zurich och lunchade på Sam's Pizza, vilket vi trodde var ett snabbmatställe. Men det var det inte, men det var riktigt gott! Jag beställde en amerikansk pizza (tjock botten) och Rasmus en italiensk (tunn). Nu låter det som att det enda vi åt var pizza.. Det gjorde vi bara tre gånger, resterande åt vi pasta eller en köttbit (såklart inte till mig dårå) ;) Så det så! Men hursom var det supergott.

Mätta och belåtna köpte vi tågbiljetter till min familj i Uzwil. 700kr för oss båda, tur och retur. Ouch! På tåget satt vi i restaurangvagnen och drack rosé/öl och åt chips. Jag tog det dock lugnt med roseét då jag faktiskt skulle träffa min lilla bebis. Då kunde jag varken vara full eller lukta sprit. Eller ja, rosé ;)



Vilken dag det blev! Helt fantastiskt. Vi klickade lika bra IRL som vi gjort på telefon. Vi kom vid halv fyra och åkte inte hem förrän vid midnatt. Först blev vi visade runt i deras lägenhet som är belägen på tredje våningen på hotellet de driver. Den var jättemysig och jag kände mig hemma direkt. Mamma Monique visade ett rum och sade;
- Det blir ditt rum. När du flyttar hit så åker vi till IKEA och köper en säng och vad andra möbler du vill ha.

Jag var lite rädd för att lilla Leandro inte skulle tycka om mig, men efter några minuter berättade Monique att han aldrig blivit så tokig i någon förr, som han blev i mig! Så glad jag blev. Jag höll honom och busade med honom för fullt. Lite senare när hans morbror kom, skulle han hålla honom. Men det gick inte, han började gråta. Jag å andra sidan, som aldrig träffat lillkillen kunde utan problem hålla honom, han t.o.m sträckte sig efter mig. Det kändes bra!

Vi fick givetvis en rundtur på hotellet också och detta hotell är otroligt fint! Rasmus och jag var nästintill stumma. Jag tror att en del i det hela har att göra med de två underbara personerna som driver det. Det påverkar ju atmosfär, energi och utformning. Helt underbara människor!

När klockan tickat fram någon timme gick vi ner i "Tabasco Baren" för att ta något att dricka innan maten. Vi gick sedan upp en våning till restaurangen där vi avnjöt en trerätters middag. Jättefin mat, supergott! För att inte tala om sällskapet :) Vi betalade inte ett öre för detta. Vi slank även ner i baren för en sista drink innan tåget till Zurich avgick. Btw så ändrar det menyn varje vecka och varje dag har de specialpris på en vegetarisk- och en kötträtt. Helt fantastiskt! Vem byter meny varje vecka? En väldig engagerad chef. 

De tyckte att jag var duktig på tyska, Monique skakade på huvudet och sade; Marlene, Marlene. Och du sa att du inte kunde tala tyska.

Alltid kul att höra! Jag har ju dock mycket kvar att lära men jag har en bra bas. Har beställt en snabbkurs i tyska (på mp3;) och ett ficklexikon som jag kan ha med mig överallt. Det ska bli riktigt kul att lära sig tyska "paw riktigt".

Självklart blev de betuttade i Rasmus också och sade att han fick komma och hälsa på när han ville. De sade också att vi gärna får låna ett hotellrum om vi vill vara ifred. Han är även välkommen med på de resor vi ev kommer att göra och Patrick bjöd med honom på en sprit/vin/champagne/öl-mässa där vi får dricka gratis eftersom de bara behöver nämna att de driver ett hotell. Rasmus sken upp som en sol!

Allt var så otroligt bra och de tripplade mina förväntningar. Jag är överväldigad! Min kosthållning kommer att se ut såhär;
*hotellfrukost
*lunch - restaurangmat
*middag - restaurangmat

Så bortskämd jag kommer att bli :) De har även mitt favorit mousserande; Asti, i baren, så Patrick sade att han fick beställa hem några lådor till. Hihi! Full kommer jag bli också! Näääej :)

De kommer snart få ett eget gym, där jag får träna gratis. Dessutom får gärna min familj hälsa på och bo på hotellet. Vilka generösa, underbara människor!

Vår kemi är helt otrolig och jag kan inte förstå hur jag kunnat ha sådan tur att jag fått träffa dem. Patrick är en person som skrattar hela tiden och Monique skrattar varje gång jag pratar svenska, hon tycker att det låter så kul. Så jag kommer att förlänga hennes liv!


     
    
   



Dag 5
Dags att åka hem! Vi stack inom COOP och handlade med oss lite smågrejer hem. Sedan satt vi oss på den italienska restaurangen, som vi var på första kvällen och beställde denna gången pasta. Deras pizza var godare! We will be back.

Det var så trevligt och bra i Schweiz att jag vill flytta dit NU. Ingen tvekan om att jag kommer att trivas som fisken i vattnet. Längtar tills vi ska flytta :)

Kan oturen ha börjat vända?

Puss & Kram
Leeen



















 


RSS 2.0