Prrruuuttt...

När jag hade badat igår morse, drog jag ur ploppen ur badkaret och lät vattnet rinna ut. När det kom mot sluttampen lät det ungefär som när en tjej gör nummer två i en parodifilm, en massa högt pruttande och sprutande diarré, som om man har riktigt rejäla problem med magen. Tänkte att jag nog skulle öppna dörren, då det lät något oerhört, så att Rasmus inte trodde att det var jag.

Jag öppnar dörren och där står en chockad Rasmus med munnen på vid gavel

- Jaha, det var inte du. Jag tänkte; "jäklar vad hon måste ha problem med magen".

Dubbelt korttrubbel..

Nu har vi äntligen kommit fram till hotellet på Hawaii. Men det var inte utan hinder! När vi skulle hämta ut hyrbilen funkade inte Rasmus kort, det bråkar ibland och givetvis var det tvunget att göra det nu också. Eftersom jag har mitt körkort hemma i Sverige så kunde vi inte använda mitt visa.. Allt är alltså redan betalt men de ville ha ett visa-kort iallafall och detta kort måste matcha personen på körkortet. Dessutom kunde de inte försöka med Rasmus kort igen eftersom de har en bedrägerispärr och då man inte dra kortet igen förrän efter 24 timmar. Bra va?

Så vi fick ta shuttlebussen tillbaka till flygplatsen och sedan ta taxi till hotellet därifrån. Vi ska försöka kontakta hans bank och fråga vad fan deras problem är ;) Om det inte löser sig så förlorar vi de pengar vi redan betalt.
 
Problemen stannade ju dock inte där. När vi väl kommit fram till hotellet ville inte MITT kort fungera och det var inte pga av saldot på kontot. Det gick inte heller att plocka ut pengar från ATM:en. Jag loggade in på min bank och kollade upp regionspärr och köpgräns. De var korrekta. Tjejen bakom disken föreslog att vi skulle testa att dela upp summan. Det gick bra första gången, men sedan var det stopp. Försökte sedan med en mindre summa och det gick bra. Men det blev stopp igen. Loggade då in på min dator och testade att föra över pengar till mitt andra konto och därefter dra resterande på det kortet. Det gick! Men det funkade ju inte som det skulle så jag ska också prata med min bank och fråga vad fan deras problem är! :P

Rasmus är nu orolig för att vi kommer att förlora pengarna för hyrbilen så det blir väl ingen bra första dag.. Han pratar dock med biluthyrningsfirman på telefon nu och jag hoppas att det hela löser sig.

Ikväll kommer Rasmus professor Edwin(hans svenska professor) med familj kommer ikväll och ev kan han hjälpa oss med bilen om nu banken inte kan hjälpa oss.

Verkar som att det löser sig, vi kommer inte förlora hela summan, men en del.

Hörs snart igen!

Kram

Hula hula!

Jag längtar så till tisdag! Rasmus och jag möts på ett hotell i Köpenhamn, tror att det tillhör flygplatsen, där vi sedan spenderar natten. På onsdagen flyger vi till Hawaii! Får fjärilar i magen bara jag tänker på det.. :)

 

Vi var där för fyra år sedan och jag minns fortfarande allt, det var en helt fantastisk resa. Mådde dock psykiskt dåligt just då och kunde inte njuta fullt ut. Ändå tyckte jag att resan var underbar, så hur underbart blir det då inte nu? Min älskade Rasmus och jag <3

 

Bilder från första resan

  
  
 
 

 Puss
&
 kram
 
 

Suck..

Jag är så trött på att man inte kan prata som vuxna människor på jobb. Hur man än lägger fram något tar alla det personligt och sedan är det krig. Man får inte förklara varför man gjort på ett visst sätt utan att få kommentaren "vi har jobbat här längst och känner minsann våra vårdtagare bättre än dig", istället för att säga "ok, men så här ska du göra". Å nu gäller det att jag kört någon i en rullstol fast denna personen skulle ha gått.. Så trött på hur vi vikarier blir behandlade. Ni ska vara glada att vi finns, annars hade ni aldrig kunnat vara lediga.. Respektera era vikarier! Hur ska vi annars kunna respektera er?

Jag är inte perfekt, men det är inte du heller.

Blev så upprörd att jag fick halsbränna ;)

Men fuck it, jag åker till Hawaii på onsdag. Ciao!!

 

Rött eller blått?

Det finns så mycket lidande i vår värld. Människor dödar varandra, skadar varandra, förgriper sig på barn och djur, torterar, stympar, sliter päls av skrikande djur. Jag kan inte tänka på det utan att bli galen, jag undrar varför världen är så grym, hur människan som ska vara så intelligent kan vara så korkad. Varför njuter så många människor av andras smärta? Varför bryr de sig inte om andras lidande?

Dessa människors handlingar får mig att vilja skrika, men när jag skriker känns det inte som att någon lyssnar, för de flesta vill inte höra om det hemska. De vill inte höra, se eller veta, för då mår de dåligt och måste börja tänka till, ändra sina handlingar och se andras lidande. Alla borde veta och alla borde göra något. Tillsammans är vi starka. Då hade det känts fan så mycket bättre iallafall, om ni slutade att hålla för öronen när jag skriker för alla dem som inte kan göra sin röst hörd. Det är som Matrix. Du kan välja om du vill se verkligheten eller låtsats som ingenting och leva kvar i drömvärlden. Jag valde verkligheten eftersom jag inte kan glömma vad jag sett, inte ignorera sanningen. Jag ser förbi drömvärlden, jag vet att den inte är äkta. Jag kan inte skita i allt och hoppas på att någon annan ska rädda världen..
 
Så. Vilket piller väljer du?

 

RSS 2.0