God Jul, i förväg!

Goddag!

Jaja, jag vet att det var längesedan. Men vissa har ju faktiskt ett liv, hörrni!

Här sitter jag i vår lägenhet i Lund med julmusik och julpynt. Ja, jag har alltså flyttat hit :) Har inte tagit hit alla mina grejer än men det beror på att vi väntar på vårt förråd. För det har dom tappat bort.. Rasmus har bott här i snart fyra år, tror jag, men har inte behövt sitt förråd förrän nu. Eller tja, eg har han gjort det med tanke på att väggen framför hans säng är full med grejer.. En stege, en tv-bänk, en vinkyl, bråte mm. Men han har inte brytt sig så mkt om att det stått där. Jag å andra sidan är ju pedant och allt ska vara perfekt. Sen måste vi få undan grejerna för att min byrå ska få plats. Vi har även mina sex flyttlådor stående i vardagsrummet. Så det är lite oordning här och jag sliter håret av mig.. Näe, så illa är det inte :) Hursomhelst, det finns inget förråd med vårt lägenhetsnummer och bostadsföreningen (om man kan kalla dem det, själva kallar de sig för "styrelsen") har inte hittat det. Än. Efter att vi kontaktat dem har de skickat ut ett brev till alla i husen (lägenheter) runtomkring; "Alla ska märka sitt förråd med sitt lägenhetsnummer senast 29/11". Vi misstänker start att det har med att de inte hittar vårt förråd att göra..

Jag julpyntade igår eftersom vi snart åker till Hawaii :D Wiiiee! 5-22:e december är vi borta. Därmed får vi börja fira jul lite tidigare eftersom vi missar alla advent och grejer. På lördag är det bara en vecka kvar tills vi åker :) Ska bli så himla mysigt. Det är alltså Rasmus och jag som ska till Maui. Har kollat upp; Wallmart fnns! Tur det.. Har även kollat shopping-mall's och det finns några stycken, så jag är nöjd :)

Älskar min Rasmus, det finns ingen bättre. Ingen som är så snäll och fin, som tar hand om mig som en drottning och som aldrig skulle vara elak mot mig. Du är perfekt, älskling!

Rasmus får sin doktorand i juli och om han vill fortsätta med sin forskning måste han jobba två år utomlands. Så i september-oktober nästa år ska vi nog flytta till Kalifornien :) Min dröm är att utbilda mig till hudtherapeut där men jag vet inte hur det är med finansiering, om man kan ta studielån eller ej. Ska kolla upp allt och hoppas på att det går.

Ska iväg och handla sen, ska köpa ingredienser till julknäck och chokladkola :D Jul, jul, jul! Här är lite bilder på min julpyntning;







Lite bilder.. Hihi :) Allt är inte komplett som ni kanske märkt, som ljusstake ovanför. Ska köpa fler ljus så att jag kan sätta ljus i den.

Jag säger bara ELVIS. Det är han och Rasmus som är männen i mitt liv. Gud vad jag älskar hans röst, hans musik.. Blir så berörd att jag håller på att börja böla varje gång. Så bra är det! Det är musik.

Fick just ett mms från Rasmus, världens sötaste voffsing! Hoppas att den är till mig :O)

 

Helt tagen här borta.. Tror jag dör, såå söt! Snacka om förmåner på jobb. Frågade om den var till mig, Rasmus svarade att det tyvärr inte var det men att han skulle köpa en till mig när vi kom hem från USA.. Undrar om han menar efter Hawaii eller efter Kalifornien? ;O)

 

Vad har hänt sedan sist då? En massa. Summering;

Jaws från James Bond filmerna bodde på hotellet, även Danny Trejo från bla Con Air. Jaws verkar jättetrevlig, vi hälsade på varandra och han log. Han grymt stor! Kan knappt gå nuförtiden, han har en permobil som han åker runt i. Danny verkade först lite divig men visade sig vara trevlig han också!



Min "fabror" Anders gick bort och jag var på hans begravning i Sandhammaren. Jag var jätteledsen, han har nog betytt mer för mig än vad jag trodde. När jag är hemma hos mamma och pappa tror jag fortfarande att det är han som ringer varje gång. Som om hjärnan inte vill acceptera att han inte finns mer. Men han var en man med många bekymmer och jag hoppas att han har det bättre där han är nu.

Jag såg ett program om krokodiler och alligatorer på tv för ett tag sedan. De är faktiskt små i flera år innan de blir stora, de är såååh små och söta. Jag blandar ihop a och k hela tiden, så vet inte om detta gäller båda, men de blir ca 4,5 m långa idag. På dinosauriernas tid blev de upp till 18 meter! Fy fasiken säger jag bara. Tänk dig en krokodil på 18 meter! Dessa djur är anpassningens mästare, de kan gå två år utan mat och deras hjärta kan gå ner till ett slag/minut. Aligatorer har tunga men inte krokodilen.. De kan bli 100 år gamla. Om det är någon på denna planet som skulle överleva längst så gissar jag på att det borde vara krokodilen eller aligatorn!

På tal om jaws och krokodiler.. Måns  Möller var nog haj i sitt förra liv.

Så lika!

Min Josefine har också blivit opererad för sin giftstruma nu. Skönt att det är över gumman! När man blivit opererad får man äta levaxin i resten av sitt liv, man ersätter sköldkörteln med dessa hormoner. I Sverige är det den medicinen de skriver ut, de föreslår aldrig något. Men Josefine har läst om andra mediciner då folk inte har mått bra av levaxin. Jag är en av dem men har inte tänkt tanken, att jag mår dåligt pga min medicin. Så tack vare Josefine kanske jag kan få må bättre, min läkare skickade iväg en remiss till endokrilogen och jag fick min remissbekräftelse igår. Det tar dock tre månader innan man får komma till, de hör av sig när de har en tid. Jag tänker övertala dem om att ge mig denna medicin, jag SKA ha den. Det är inget konstigt med den, den finns i USA, Kanada, Japan, Tyskland och Holland. Inga problem med att få hit den, det är bara att beställa. Nästan så att man får hopp om livet ju ;)


Jag var och tog influensvaccinet en måndag, var så glad för att det gick så smärtfritt, kändes inte alls. Var lite trött på kvällen, krasslig på tisdagen. Började må illa på eftermiddagen/kvällen, det släppte inte och jag kunde inte äta. Somnade, vaknade vid två på natten och spydde. Vaknade vid tre och spydde. Spydde elva gånger, kunde inte äta något under hela dagen. Var sjuk i över en vecka, hade feber, frossa, illamående, andningsrproblem, ont som *** i armen osv. 1/1000 blir får dessa symptom! Inte roligt alls. Skönt att de är över. Undrar hur sjuk jag hade blivit om jag hade fått svininfluensan. Så alla ni som gnällt över att ni hade feber och ont i armen EN DAG, håll tyst ;)


Beroende av
Julpynt, julgott, julmusik, julfilmer.. Jul-allt!

Nej tack till
Motionera

Veckans bästa
Förrådet är påväg

Veckans värsta
Mammas hälsporre

Ser fram emot
Hawaii!


Ska avsluta detta inlägg med att berätta att pingviner är monogama. Den pingvin de träffar och bli förälskad i lever de med tills de dör! Kom ihåg; är man stor måste man vara snäll, därför kan jag vara hur elak jag vill.



Puss och kram, god jul ;)




RSS 2.0